Bombers

Filter op:
  • Filter zoekresultaten:
  • Categorie
  • Kleur
  • Grootte
  • Prijs
Sorteer op:
Tonen 16 items

Bombers is al 30 jaar bezig met het vinden van oplossingen voor bitproblemen. Dit in Australië gevestigde bedrijf heeft een uniek systeem van kleurcodes voor alle bitten, en heeft hun bitten gecategoriseerd in groepen voor elke afzonderlijk probleem of behoefte. Het niet-metalen blauwe mondstuk is het kenmerk van Bombers bitten, en stimuleert speekselafscheiding terwijl het warmte behoudt, waardoor paarden op natuurlijke wijze zich meer op hun gemak voelen het bit te dragen.

Bits per kleur bevatten blauw voor gevoelige tongen en hoofdschudders. Groenkleurige bitten staan voor een neutrale pasvorm en gevoel, meestal een traditionele trens stijl voor het paard zonder problemen met de houding van het hoofd. Gele bitten zijn voor paarden die hun hoofd omhoog houden, om te stimuleren om hun hoofd te laten zakken in een natuurlijkere positie. Oranje is juist voor het tegenovergestelde gebruik. Deze bitten zijn voor paarden die hun hoofd te laag houden, en worden hiermee aangemoedigd om hun hoofd hoger te tillen. Tot slot zijn de speciale bitten in het rood om specifieke problemen aan te pakken, zeldzame problemen als en omkeerbare schakel die zacht, of steviger kan worden gebruikt door een ervaren ruiter.

Een voorbeeld van de blauw-gecodeerde bitten is de Happy Tongue, die een solide mondbit is met een zachte tongboog om te voorkomen dat het paard te veel met het bit in zijn mond gaat spelen. Dit kan zijn door met zijn hoofd te schudden, zijn tong over het bit te trekken, of zelfs zijn tong uit te steken. Dit mondstuk is in veel stijlen verkrijgbaar, van trensen tot D-ring en pelham bitten. Het zachte blauwe mondstuk houdt de mond van het paard vochtig, en wordt niet te koud, omdat het blauwe deel niet van metaal is.

Geel-gecodeerde bitten bevatten de Control Plate stijl, die het paard ontmoedigt om met zijn tong het bit terug te duwen. Deze bitten zijn ontworpen voor goede houding van het hoofd, en stimuleren het paard om zijn hoofd laag te houden. De French link stijl is ideaal voor paarden die geen problemen hebben met het notenkraker effect van de standaard gebroken trens, en deze stijl geeft comfort met behoud van controle.

De roller-stijl van oranje-gecodeerde bitten verhogen druk op de mondhoeken en tong, en geven meer controle voor ervaren ruiters op paarden die traditionele bitten niet respecteren. Rollerbitten zijn ideaal voor paarden die het hoofdstel niet respecteren, tegen het bit aanleunen en hun hoofd te laag houden tijdens het paardrijden.

Tot slot worden de rood-gecodeerde bitten gebruikt door ervaren ruiters met de kennis, expertise en kunde om ze correct en veilig te gebruiken, zodat ze het paard niet schade toebrengen of blesseren. De rode bitten bevatten ongewone uitvoeringen zoals het Spinner bit met in het midden een set ringen om te voorkomen dat het paard met z'n tong over het bit gaat. Kersen rollerbits zijn zeer geschikt voor paarden die hun gevoeligheid na verloop van tijd verliezen of verveeld raken, en iets nodig hebben om mee te spelen, of diegene die zich niet kunnen concentreren.

De kwaliteit van elke kleur bit is bijzonder hoog, en elk bit is zorgvuldig vervaardigd voor duurzaamheid, en om een specifiek probleem te corrigeren. Paarden die Bombers bitten dragen zijn vrolijker, en de ruiterhulpen zijn gemakkelijker en accurater te begrijpen met deze kwaliteitsbitten. Als Bombers niet de ideale maat of stijl heeft die in jouw behoeften voorziet, staan ze klaar om een bit op maat te maken volgens jouw exacte specificaties. Horze is trotse distributeur van deze lijn kwaliteitsbitten.

Lees meer