De korting wordt afgetrokken van de adviesprijs
Christ
Christ

Christ

Christ is een Duits familiebedrijf met een wereldwijd distributienetwerk. Ze produceren al 50 jaar hoogwaardige leder- en bont producten en leveren sinds de jaren '90 ook producten van medisch schapenvacht. Hun eigen leerlooierij is één van de modernste ter wereld en heeft meerdere prijzen ontvangen van milieuorganisaties voor de milieuvriendelijke productiemethoden en uitstekende werkomstandigheden.

88 items
Koop Christ op horze.nl.

Op horze.nl doe je makkelijk online inkopen en ontvang je jouw nieuwe producten binnen een paar dagen.

Christ - Werner Christ Paard

Het merk Christ heeft een nieuwe naam gekregen en is Werner Christ Horse geworden. Hiermee wil het bedrijf zich opnieuw positioneren in de geglobaliseerde wereld en toch trouw blijven aan hun wortels door een eerbetoon te creëren aan hun bedrijfsoprichter Werner Christ. Sinds 1950 staat het traditionele familiebedrijf bekend om zijn duurzame productie van hoogwaardige bont producten. Dankzij tientallen jaren ervaring en expertise op het gebied van medisch looien, voldoet Werner Christ Horse aan de hoogste kwaliteitsnormen. Met hun eigen eucalyptusbos, de eigen waterzuiveringsinstallatie en de CO2-neutrale verbrandingsinstallatie voor houtsnippers voor de opwekking van energie is het bedrijf uiterst milieubewust. Naast de aandacht voor duurzame productie speelt ook de duurzaamheid van de producten een grote rol. Werner Christ vervaardigt producten voor het comfort van paard en ruiter met de grootste zorg en oog voor detail.

Bont van Werner Christ Horse

De lamsvellen die voor de Christ producten worden gebruikt komen uit Chili, Argentinië en Australië. De dieren worden uitsluitend buiten gehouden wat resulteert in de dichte en aaibare vacht welke kenmerkend is voor het bont van Christ. Door de hoogste kwaliteitsnormen bij de selectie van de ruwe huiden en de afzonderlijke productie stappen, slaagt Werner Christ erin lamsvellen van hoge kwaliteit voor de paardensport te produceren. De lichte gele tint van de bont producten is het resultaat van het medisch looien met behulp van het ecologisch onschadelijke looimiddel "Relugan". Deze looi methode maakt de lamsvellen huidvriendelijk en zeer gemakkelijk te wassen: zelfs na verschillende wasbeurten blijven alle eigenschappen van het bont behouden. Echt lamsvel heeft een antibacteriële, vochtregulerende, temperatuurregulerende, ademende, ontspannende, circulatie bevorderende en zelfreinigende werking. Dankzij het speciale looiproces bij Christ zijn de huiden daarnaast ook geurneutraal.  

Het juiste onderhoud van je Werner Christ bont producten

De bont producten van Christ kunnen gemakkelijk in de wasmachine worden gewassen. Zet je wasmachine op het wolwasprogramma en was de producten op 30°. Voor het beste resultaat is het aan te raden Werner Christ C7 bont wasmiddel te gebruiken. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor bont producten, zeer zuinig in gebruik en milieuvriendelijk. Christ producten kunnen in de droger tot maximaal 40°. Laat je bont producten aan de lucht drogen, leg ze niet in de zon of op de verwarming. Het lamsvel moet tijdens het drogen altijd in vorm worden getrokken. Om het bont weer lekker zacht te maken kan je het daarna met een speciale borstel kammen.  

Het Christ assortiment - Van bontonderleggers, barebackpads en singels met bont

Werner Christ vervaardigt hoofdzakelijk bont producten voor paarden, maar er is nu ook een klein assortiment voor honden en ruiters. Dankzij de natuurlijke positieve eigenschappen van echt bont bieden ze ultiem comfort voor onze geliefde viervoeters. Tot de populairste en bekendste producten van het bedrijf behoren waarschijnlijk de barebackpads en bontonderleggers. Maar ook neusriembontjes of bontjes voor aan het kopstuk van je halster of hoofdstel voor een goede drukverdeling en het voorkomen van schuurplekken zitten in het assortiment. Net als de populaire met bont gevoerde singels, singelbontjes en de met bont gevoerde beenbescherming

Christ barebackpads van bont

Christ barebackpads van bont zijn zogenaamde boomloze zadels. Dankzij het bont aan de onderkant kunnen ze rechtstreeks op de rug van het paard worden gelegd zonder zadeldekje. De antibacteriële, schokdempende en vochtabsorberende eigenschappen van het bont maken deze barebackpads zelfs perfect voor direct contact met het paard. Als je toch een zadeldekje wilt gebruiken zijn er Christ dekjes welke perfect passen bij het betreffende zadelmodel. De zitting van de Christ Iberica Plus of de Cloud Special geeft de ruiter aanzienlijk meer steun dan een vlak rijsjabrak zoals de Christ barebackpad Basic. Andere modellen, zoals het Christ lamsvel zadel Premium Plus, hebben extra kussen welke je helpen om een stabielere zit te bereiken.

Christ bontonderleggers

Daarnaast zijn de zadelonderleggers van Christ ook enorm populair. Ook hierbij is de onderzijde gemaakt van echt bont. Hierdoor kan je de bontonderlegger ook onder het zadeldekje gebruiken en rechtstreeks op de rug van het paard leggen. De Christ bontonderleggers worden niet alleen gebruikt vanwege de eigenschappen van het bont, maar ook om de minimale drukpunten van het zadel te corrigeren en voor een goede schokdemping. Let op: een bontonderlegger is geen vervanging voor een passend zadel.

Bont accessoires van Christ

Veel paarden hebben last van schuurplekken in hun gevoelige ellebogen door de wrijving van de singel. Vooral tijdens het verharen kunnen paarden extra gevoelig zijn voor schuurplekken en wondjes. Een singelbontje of een met bont gevoerde singel van Christ kunnen hiervoor de ideale oplossing zijn. Er zijn singels in verschillende modellen zodat voor elk paard een geschikte bont singel te vinden is. Zo heeft bijvoorbeeld de Contour singel een ergonomische vorm wat zorgt voor een optimale bewegingsvrijheid en extra ruimte in de ellebogen. Poetshandschoenen met bont zijn het ultieme product in je poetskist om je paard perfect te laten glanzen en om het fijne stof mee te verwijderen. Ze behouden de natuurlijke vetten van de vacht en zijn ideaal als finishing touch na een poetsbeurt. Een neusriembontje, kopstukbeschermer of hoezen en beschermers voor je halster, voortuig, teugels of hulpteugels voorkomen wrijving en schuren van je tuigage