Cooling gel & Kleien voor paarden

Cooling gel & Kleien voor paarden

21 items
Hilton Herbs Muscle Magic, 250 ml

Hilton Herbs

Muscle Magic, 250 ml

€ 17,26
0.25 l (€ 69,04 / l)
Direct leverbaar
Emin Arnika Tinktur, 1050 ml

Emin

Arnika Tinktur, 1050 ml

€ 22,95
1.05 l (€ 21,86 / l)
Pharmacare Herbal Clay, 4kg

Pharmacare

Herbal Clay, 4kg

€ 34,00
4 kg (€ 8,50 / kg)
(2)
Vet Cellect ExCellR8 Been & Gewricht Topische Crème voor Paarden

Vet Cellect

ExCellR8 Been & Gewricht Topische Crème voor Paarden

Trikem Liniment Gel, 2500 ml

Trikem

Trikem Liniment Gel, 2500 ml

€ 54,99
2.5 l (€ 22,00 / l)
Direct leverbaar
Hilton Herbs TLC – Leg Aid, 500 ml

Hilton Herbs

TLC – Leg Aid, 500 ml

€ 22,54
0.5 l (€ 45,08 / l)
Direct leverbaar
Relax BioCare Horse Earth Liver Moss & Neem 750g

Relax BioCare

Horse Earth Liver Moss & Neem 750g

Kavalkade Argiletz Groene Klei, Pasta

ARGILETZ

Kavalkade Groene Klei, Pasta

€ 23,90
0.4 kg (€ 59,75 / kg)
(2)
Relax BioCare Horse Earth Calendula 750g

Relax BioCare

Horse Earth Calendula 750g

Trikem Radital Liniment Gel, 500 ml

Trikem

Trikem Radital Liniment Gel, 500 ml

€ 14,99
0.5 l (€ 29,98 / l)
(2)
Hilton Herbs TLC – Leg Aid, 250 ml

Hilton Herbs

TLC – Leg Aid, 250 ml

€ 15,97
0.25 l (€ 63,88 / l)
Direct leverbaar
Pharmacare Arnica Hot, 1000 ml

Pharmacare

Arnica Hot, 1000 ml

€ 15,50
1 l (€ 15,50 / l)
(2)
Pharma Multi-Clay, 4 kg

Pharmacare

Pharma Multi-Clay, 4 kg

€ 22,00
4 kg (€ 5,50 / kg)
(1)
Emin Aloe Vera Gel, 500 ml

Emin

Aloe Vera Gel, 500 ml

(6)
Veredus Cool Clay, 2500 g

Veredus

Cool Clay, 2500 g

€ 42,99
2.5 kg (€ 17,20 / kg)
(1)
Absorbine Embrocation Liquid VetLin, 950 ml

Absorbine

Embrocation Liquid VetLin, 950 ml

€ 41,90
0.95 l (€ 44,11 / l)
Direct leverbaar
Pharma Clay, 4 kg

Pharmacare

Pharma Clay, 4 kg

€ 23,00
4 kg (€ 5,75 / kg)
(3)
F.N.A groene leem, 1.5kg

F.N.A Freedom Natural Articles

groene leem, 1.5kg

€ 35,64
1.5 kg (€ 23,76 / kg)
Direct leverbaar
Pharmacare Multi-Clay, 12kg

Pharmacare

Multi-Clay, 12kg

€ 58,00
12 kg (€ 4,83 / kg)
Pharmacare Clay, 12kg

Pharmacare

Clay, 12kg

€ 52,00
12 kg (€ 4,33 / kg)
(1)
Kavalkade Groene Klei van Argiletz, 1 kg

ARGILETZ

Kavalkade Groene Klei van , 1 kg

€ 33,90
1 kg (€ 33,90 / kg)
Direct leverbaar

Koop Cooling gel & Kleien voor paarden op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Cooling gel en klei ondersteunen bij herstel

Cooling gel en klei kunnen worden gebruikt om de benen van je paard tot rust te laten komen en te laten herstellen na een zware training, een lange reis op de trailer of vrachtwagen, bij een blessure of bij oude paarden. Gel en klei onttrekken warmte en zwelling uit de benen van je paard.

Benen van je paard optimaal te verzorgen

De benen van je paard zijn sterk, maar ook er gevoelig voor blessures. Het is de taak van jou als verantwoordelijke ruiter en paardeneigenaar om de benen van je paard optimaal te verzorgen. Als de paardenbenen goed worden verzorgd, zal je paard optimaal kunnen presteren, fit zijn en gezond en sterk blijven zodat jullie samen lang kunnen blijven genieten van het rijden. Het insmeren van de benen van je paard na zware inspanning, wanneer het paard herstelt van een blessure of lang op de trailer of vrachtwagen heeft gestaan is een doelgerichte manier om toekomstige kreupelheid en blessures te voorkomen en het herstel en de recuperatie te bespoedigen en te ondersteunen. Cooling gel en klei helpt de bloedcirculatie te verhogen, afvalstoffen af te voeren en de spieren en pezen van de benen te versterken. Je paard zal sneller herstellen van het werk, een blessure of reis en door de uitgeruste benen beter in staat zijn goed te blijven presteren. Sommige cooling gels en kleien zijn eerst verkoelend en krijgen daarna een verwarmende werking. Deze producten kunnen naast de benen ook op de rug en andere plekken van het lichaam worden gebruikt. Lees per product dus goed de gebruiksaanwijzing om precies te weten hoe en waar de cooling gel of klei moet worden gebruikt.

Cooling gel voor paarden

Het inwrijven van de vermoeide benen van je paard met cooling gel welke speciaal voor paarden is ontwikkeld zorgt voor rust en herstel, wat nodig is na de training, lange reis of bij herstel van een blessure. Het is daarnaast een goede manier om vermoeide benen af te koelen. Cooling gel en klei heeft een verzorgende en ontspannende werking op de spieren en pezen van je paard. Een goede klei of gel vermindert de warmte in de pezen en zwellingen aan de benen welke veroorzaakt worden door zware belasting. Cooling gel en klei kan tevens worden gebruikt om de benen van oude paarden mee te ondersteunen en sterk en gezond te houden.

Cooling gel geven de benen van je paard rust na zware inspanning

Na zware inspanning kan de temperatuur van de pezen van je paard behoorlijk hoog zijn opgelopen. Het kan daarom verstandig zijn de benen van je paard te koelen met cooling gel. Masseer de benen goed in met de gel zodat deze tot rust kunnen komen en herstellen. Een cooling gel zorgt ervoor dat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen sneller en beter worden afgevoerd. Cooling gel onttrekt warmte en zwelling uit de benen van je paard.

Kompressen en cold packs voor paarden verminderen de zwelling

Koude kompressen, kompressen met klei en cold packs voor paarden kunnen worden gebruikt om zwelling in de benen na zware inspanning te verminderen of te voorkomen en het herstel te bevorderen. Door het aanleggen van een koude kompres, een kompres met klei of cold pack om het been of de hoef worden vocht en afvalstoffen afgevoerd, zal de ontsteking verminderen en wordt de genezing en het herstel bevordert. Door het afvoeren van vocht zullen de bloedvaten weer ruimte krijgen en kunnen belangrijke voedingstoffen voor een goed herstel worden aangevoerd. Een correct aangebracht kompres of cold pack biedt verlichting en zal de genezing bevorderen. Je kan een kompres aanleggen met een bandage, verband of zelfklevende bandage/ verband (ook wel coflex genoemd). De vermindering van de zwelling, het zakken van de temperatuur en de verminderde warmte van het been geven aan dat het kompres zijn werk heeft gedaan. Lees per product goed de gebruiksaanwijzing zodat je precies weet hoe, waar en waarvoor je het product kan gebruiken. Zo is sommige klei bijvoorbeeld niet geschikt voor kompressen, zijn er cold packs welke niet rechtstreeks op de huid mogen liggen, zijn er producten welke niet mogen worden gebruikt bij open wonden of juist wél geschikt zijn bij wondjes en is er een tijdslimiet hoe lang je de kompressen om de benen mag laten zitten. 

Klei voor paarden 

Klei voor paarden bevordert de genezing en het herstel van je paard. Klei voor paarden kan vaak ook heel goed zonder kompres worden gebruikt. Je kan het vaak op verschillende manieren inzetten, maar meestal moet het op de knieën, gewrichten of onderbenen van je paard worden gesmeerd. In sommige gevallen is het aan te raden een natte krant en/ of bandage over de klei heen aan te leggen zodat het goed blijft zitten en zijn werk kan doen. De meeste klei heeft een koelende werking en onttrekt warmte en zwelling uit de benen van je paard. Het insmeren van de benen met klei na zware inspanning, wanneer het paard herstelt van een blessure of lang op de trailer of vrachtwagen heeft gestaan is een doelgerichte manier om toekomstige kreupelheid en blessures te voorkomen en het herstel en de recuperatie te bespoedigen en te ondersteunen. Klei helpt afvalstoffen af te voeren en de spieren en pezen van de benen te versterken. Je paard zal sneller herstellen van het werk, een blessure of reis en door de uitgeruste benen beter in staat zijn goed te blijven presteren. Je kan klei ook gebruiken om de benen van oudere paarden mee te ondersteunen. Sommige klei is eerst verkoelend en krijgt daarna een verwarmende werking. Aangezien er klei voor paarden is met verschillend samenstellingen en eigenschappen geldt ook in dit geval weer dat het belangrijk is goed de gebruiksaanwijzing te lezen.

Raadpleeg bij twijfel altijd je dierenarts of een cooling gel of klei geschikt is voor jouw paard. Het is daarnaast verstandig om een kreupel paard altijd eerst door een dierenarts te laten beoordelen om de juiste behandeling in te kunnen zetten. Horze heeft cooling gels en kleien voor paarden van topmerken als Pharmacare, Stassek, Cavalor, Blue Hors en Hilton Herbs.