Dames paardrijregenbroeken

Dames paardrijregenbroeken

5 items
LeMieux Waterdichte Rijbroek
Adviesprijs -12%

LeMieux Waterdichte Rijbroek

€ 149,99
Adviesprijs: € 169,99
Direct leverbaar
Horze Alexis regenbroek Horze Alexis regenbroek
Adviesprijs -33%

Horze Alexis regenbroek

€ 29,99
Adviesprijs: € 44,99
Direct leverbaar
Horze Camouflage Luminox Reflecterend Rok, dames Horze Camouflage Luminox Reflecterend Rok, dames
Adviesprijs -25%

Horze Camouflage Luminox Reflecterend Rok, dames

€ 44,99
Adviesprijs: € 59,99
(2)
Horze Billie PU Regenbroek, dames Horze Billie PU Regenbroek, dames
Adviesprijs -10%

Horze Billie PU Regenbroek, dames

€ 44,99
Adviesprijs: € 49,99
(9)
Mountain Horse Tech Overbroek MH Grip Technologie FS

Mountain Horse Tech Overbroek MH Grip Technologie FS

€ 99,99
Direct leverbaar

Koop Dames paardrijregenbroeken op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Waterdichte rijbroeken - bescherming tegen

Alle ruiters hebben te maken met de invloeden van het weer. Een stortbui als je net in het bos rijdt of de hele dag regen kunnen je trainingsschema ernstig verstoren. Met de waterdichte paardrijbroeken, regenbroeken en rainlegs van Horze hoef je je geen zorgen meer te maken over de weersvoorspelling.

Waterdichte rijbroeken, regenbroeken en rainlegs - de juiste oplossing voor al je wensen

Wat je persoonlijke wensen ook zijn, Horze heeft voor iedereen de juiste paardrijkleding om droog en comfortabel te blijven in het zadel. Je kan kiezen voor een waterdichte rijbroek, een regenbroek die je over je gewone paardrijbroek heen kan dragen of zelfs voor een waterdicht rokje om je te beschermen voor de regen. Of ga voor rainlegs die je over de bovenkant van je bovenbenen bevestigd zodat je gewoon je eigen rijbroek kan blijven dragen en niet hoeft in te leveren op comfort tijdens je training. De regenbroeken om over je paardrijbroek heen te dragen zijn ideaal voor gebruik op stal. Ze hebben een goed ademend vermogen om te voorkomen dat je te warm wordt en je rijbroek daarom klam aanvoelt van het zweet. Dankzij de wijde pijpen kan je zelfs je paardrijlaarzen of regenlaarzen er onder dragen. Onze waterdichte paardrijbroeken zijn voorzien van zakken zodat de waardevolle spullen die je bij je hebt netjes en droog kan opbergen.

Waterdichte paardrijbroeken, regenbroeken en rainlegs van je favoriete merken

Wat je wensen ook zijn, wij hebben de oplossing. Hou ook je paard droog tijdens het rijden en shop hier een waterdichte uitrijdeken. Shop je waterdichte paardrijbroek, regenbroek of rainlegs uit onze eigen Horze assortiment of van Finntack, Mountain Horse of Rainlegs.

De stof waarvan de meeste waterdichte rijbroeken zijn gemaakt is glad. Hierdoor kan regen, vuil en modder er gemakkelijk af lopen, het maakt ze daarom echter niet ideaal om mee te rijden. De kans is groot dat je heen en weer zal gaan glijden in het zadel. Daarom zijn waterdichte rijbroeken vaak voorzien van een zitvlak. Dit kunnen alleen kniestukken zijn maar de waterdichte rijbroek kan ook zijn uitgevoerd met een ¾ of volledig zitvlak. Dit zorgt ervoor dat je ook met een waterdichte rijbroek goed en stevig in het zadel kan blijven zitten. De meeste waterdichte rijbroeken zijn gemaakt van polyester en kunnen tot 30°C in de wasmachine worden gewassen. Check wel altijd het label van je rijbroek. Let er ook op dat veelvuldig wassen de waterdichte eigenschappen kan beÏnvloeden. In de winter kan je in plaats van een waterdichte rijbroek een thermobroek dragen, deze is niet alleen waterdicht maar ook warm gevoerd. Voor de rest van het jaar is het aan te raden een waterdichte broek van een licht en dun materiaal te kopen zodat je er niet te warm onder wordt. Speciale rainlegs welke alleen over de bovenkant van je bovenbenen komen is ook een goede optie. Hiermee kan je gewoon je eigen rijbroek dragen maar blijf je toch droog in het zadel. Zo lever je niet in op comfort.

Het is niet gemakkelijk om een volledig waterdichte, en niet alleen maar waterafstotende, rijbroek te vinden. Het probleem ligt in het conflict tussen ademend vermogen en waterdichtheid. Deze twee eisen gaan namelijk niet goed samen. Toch is een goed ademend vermogen net zo belangrijk als de waterdichtheid. Daarom zijn de meeste broeken waterafstotend en niet volledig waterdicht. Dit geldt ook voor de speciale waterdichte broeken. Zo heb je de voordelen van beide eigenschappen. Wil je een rijbroek die zo goed mogelijk beschermt tegen de regen check dan goed de eigenschappen en details bij de product omschrijving. Zo zal een waterdichte rijbroek met getapte naden je beter beschermen en droog houden in een stortbui dan een rijbroek met gewone naden. Een regenbroek welke je over je rijbroek draagt in en om de stal zal waarschijnlijk ook beter waterdicht zijn dan een gewoon model rijbroek met een waterafstotende functie. Bedenk goed wat je belangrijk vindt en waarvoor je de broek wilt gebruiken voor je een keuze maakt.