Dressuurzwepen

Dressuurzwepen

Dressuurzwepen zijn een handig hulpmiddel ter ondersteuning van je beenhulpen bij het dressuurrijden. Ze zijn gemaakt uit zeer goede kwaliteit, licht van gewicht en verkrijgbaar in heel veel kleuren, materialen en uitvoeringen.

12 items

Koop Dressuurzwepen op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Dressuurzwepen zijn een hulpmiddel voor de dressuurruiter, maar ook te gebruiken tijdens grondwerk of trainingen in andere disciplines

Onze lichtgewicht dressuurzwepen liggen fijn in de hand en zijn perfect ter ondersteuning van je beenhulpen, om zo de reactie van je paard te verhogen voor een voorwaartse beweging. Een dressuurzweep is ook geschikt om een paard meer tot verzamelig te brengen of ter ondersteuning bij het grondwerk. Door de lange lengte van de zweep kan je zonder je handen teveel te bewegen, en daardoor je contact met de paardenmond te verstoren, toch een kleine ondersteunende, motiverende, corrigerende of attenderende hulp geven. Gebruik een zweep echter altijd eerlijk, duidelijk en met mate. Overmatig gebruik en veelvuldig aantikken zal je paard alleen maar doen afstompen waardoor het effect verloren gaat. Voor het gebruik van een dressuurzweep op wedstrijd gelden strenge regels. Check altijd of je een zweep mag gebruiken in de discipline en klasse waarin je start en aan welke eisen deze zweep dan moet voldoen.

Dressuurzwepen in veel verschillende kleuren en materialen

Kies voor een nette traditionele zwarte dressuurzweep voor een chique uitstraling in de dressuurring. We hebben simpele modellen of afgewerkt met glitters, steentjes of zilveren knoppen. Een kleurrijk exemplaar fleurt je training op en is makkelijk te matchen met je paardrijbroek en zadeldekje.  Een model met goede grip is essentieel om te voorkomen dat de zweep gaat glijden in je hand. Een gel handvat zorgt voor extra comfort. Een ronde knop aan de bovenzijde helpt bij een goede balans. De dressuruzwepen van Horze zijn super licht en uitgevoerd in verschillende materialen. Ook de lengtes variëren. Kies jouw favoriete dressuurzweep uit ons Horze assortiment of van HV Polo.