Bestel nu boven de €60,- en krijgt 10% korting op alle jassen*
Ontvang de code
-40%

Sedelogic head protectors

Artikelnr.: 25327

€ 22,17
€ 36,95
(Prijs is inclusief BTW)
Sedelogic head protectors
Selecteer maat Maattabel
Direct leverbaar
Direct leverbaar
Op werkdagen binnen 24 uur verzameld & verzendklaar gemaakt in ons magazijn.
  • Gratis verzending boven € 69,-
  • Gratis retourneren
Sedelogic head protectors
Beschrijving

Beschrijving

In het systeem van trens, stang en kinketting vinden door een combinatie van grote hefbomen en geringe oppervlaktes op delen van het paardenhoofd zeer hoge drukken plaats. Met name bij gebruik van de kinketting ontstaat er door een gering oppervlak van de schakels van de ketting die op hun beurt duwen op het zeer gering oppervlakte van de benige kaaktakken van de schedel, enorme druk bij een scala van omstandigheden. Drukken van meer dan 150 Newton/cm2 zijn zeker geen uitzondering. Dientengevolge is onbeschermd gebruik van de kinketting niet toegestaan in Nederland door het KNHS reglement.

Harmonieuze overgangen zonder verzetVanwege het feit dat vele in de handel zijnde beschermers om allerlei redenen nauwelijks voldoen (kunnen hoge druk niet aan, draaien rond de ketting, hebben gebrek aan ventilatie waardoor iritatie ontstaat, verplaatsen van gel waardoor druk op andere plek ontstaat) hebben wij beschermers ontwikkeld die wel werken. De protectors zijn samengesteld uit een volledig ademend driedimensionaal geweven polyester vezel in combinatie met een ademend thermoplastisch materiaal. Enerzijds zorgt de uitgeharde thermoplast voor een spreiding van de druk en anderzijds ontstaan bij ophoudingen demping als gevolg van de indrukbare zachtere lagen. Hierdoor zal verzet van het paard veel minder voorkomen en zijn harmonieuze overgangen het gevolg. De huid en de botten van de paardenschedel worden nu optimaal beschermd. Na verwarming door middel van een haardroger kan de protector vervormbaar gemaakt worden en op maat van de anatomie van uw paard en kinketting of riempjes aangebracht worden.

27 x 4,5 cm

Gemiddelde beoordeling
Productfoto's van onze klanten

Deel je eigen afbeelding van het product met de hele wereld.

Upload een afbeelding en ontvang 10% korting op je eerstvolgende aankoop!

Dit product heeft geen recensies

Dit product is op het moment op voorraad. Als je vandaag bestelt, zullen we je bestelling binnen 24 uur (tijdens werkdagen) verzendklaar maken en naar je versturen. Je zal het product binnen een aantal dagen ontvangen.

Lees meer over verzendkosten en levertijden.

Ons retourbeleid is eenvoudig. Als je niet 100% volledig tevreden bent om welke reden dan ook, breng het terug! Wij accepteren pakketten binnen 30 dagen na de verkoopdatum en wij betalen je aankoopbedrag volledig terug. Oh ja, wij betalen ook voor de retourzending. Het enige wat we vragen is dat het product niet gebruikt of verlopen is, in dezelfde staat is als dat je het hebt ontvangen en in de originele doos en / of verpakking zit.

Lees meer over ons retourbeleid.