Gecombineerde neusriemen & hoofdstellen

Gecombineerde neusriemen & hoofdstellen

Hoofdstellen met een gecombineerde neusriem zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo kan je kiezen voor een hoofdstel met een anatomisch kopstuk, een smalle neusriem, brede aansnoerneusriem en de mooiste frontriemen. Wat je wensen ook zijn, Horze heeft altijd een hoofdstel met gecombineerde neusriem op voorraad welke aan al je wensen voldoet.

32 items

Koop Gecombineerde neusriemen & hoofdstellen op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Hoofdstellen met een gecombineerde neusriem

Een hoofdstel met een gecombineerde neusriem bestaat, net als de meeste andere hoofdstellen, uit een kopstuk met een keelriem, bakstukken en een neusriem met sperriem. De hoge neusriem van dit hoofdstel sluit boven het bit en loopt onder de bakstukken door. De hoge neusriem geeft je paard genoeg vrijheid om goed te ademen, slikken, kauwen en zijn kaak te ontspannen. Let op dat je de neusriem nooit te strak dicht doet, er moeten gemakkelijk 2 vingers tussen de neusriem en het neusbeen van je paard passen. Daarnaast moet de neusriem minimaal 2 vingers breed onder het jukbeen liggen in verband met de vele zenuwen en bloedvaten welke hier dicht onder het huidoppervlak liggen.

Hoofdstellen met een gecombineerde neusriem - verschillende eigenschappen

Een hoofdstel met gecombineerde neusriem kan zijn uitgevoerd met een gewone neusriem of een aansnoerneusriem. Het voordeel van een aansnoerneusriem is dat deze is voorzien van een extra zachte padding onder de kaak waardoor de druk vaak beter wordt verdeeld. Er zijn hoofdstellen met smalle neusriemen en brede uitvoeringen. Door het gebruik van een sperriem ligt het bit stabieler, echter beperkt het je paard ook een beetje om zijn mond te openen. Het is per paard verschillend of ze een hoofdstel met of zonder sperriem prettiger vinden. De neus van het paard is erg gevoelig en fragiel, een sperriem mag dus nooit te strak worden gesloten.  

Hoofdstellen met een anatomisch kopstuk

Sommige hoofdstellen zijn uitgevoerd met een anatomisch kopstuk. Deze zijn ideaal voor paarden welke gevoelig zijn voor druk achter de oren. Doordat een anatomisch kopstuk verder naar achteren ligt wordt de druk, en daardoor eventuele spanning, verminderd. Daarnaast zorgt een anatomisch kopstuk voor optimale bewegingsvrijheid. Andere hoofdstellen hebben een standaard kopstuk of extra dik onderleg voor een optimale drukverdeling.

Bijgeleverde teugels

De meeste hoofdstellen worden geleverd inclusief teugels. Er zijn een heleboel verschillende soorten teugels zoals glad leer, gevlochten leer, lederen teugels met stops, webband met stops, met rubber rondom of alleen een rubber inleg. Als je de bijgeleverde teugels toch niet prettig vindt kan je altijd nieuwe losse teugels kopen welke wel aan je wensen voldoen.

Zorg voor een passend en goed onderhouden hoofdstel 

Het is belangrijk dat het hoofdstel van je paard goed past en comfortabel zit. Een te groot hoofdstel kan gaan schuiven over het hoofd en langs de ogen van je paard en voor schuurplekken of wondjes zorgen. Een te klein hoofdstel kan te dicht onder de ogen liggen, knellen en drukplekken veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat je niet alleen een passend hoofdstel hebt voor je paard, het moet ook correct worden afgesteld voor optimaal comfort en veiligheid. Maak je leer daarnaast geregeld schoon met zadelzeep en verzorg het met speciale onderhoudsproducten om het zacht en soepel te houden. Dit is tevens goed voor een lange levensduur.

Hoofdstellen van de beste merken

Onze hoofdstellen zijn geschikt voor dagelijks gebruik en wedstrijden. Ze zijn van hoogwaardige kwaliteit en leverbaar van pony tot en met paarden maat. De meeste hoofdstellen zijn verkrijgbaar in zwart of bruin leder met zwart, bruin of wit onderleg. Kies voor schitterende details zoals accenten uit lakleer, sierstiksels of de meest chique frontriem met crystal of Swarovski® steentjes. Shop een hoofdstel met gecombineerde neusriem uit onze Horze collectie of ga voor eentje van SchockemöhleCollegiate, Horseware, en Covalliero.