De korting wordt afgetrokken van de adviesprijs
Gelpads

Gelpads

Gelpads zijn handig om de druk van je zadel en jou als ruiter zo goed mogelijk te verdelen, daarnaast compenseren ze kleine oneffenheden. Sommige modellen zijn geschikt om de ligging van je zadel mee aanpassen. Daarnaast zijn er gelpads met een anti slip werking, deze kan je gebruiken om te voorkomen dat het zadel wegglijdt.

18 items

Koop Gelpads op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Eigenschappen van een gelpad

Zadelonderleggers gebruik je tussen je zadeldekje en je zadel en hebben verschillende functies. Ze zijn in eerste instantie bedoeld om de druk en het gewicht van het zadel en de ruiter gelijkmatig over de hele paardenrug te verdelen. Een onderlegger uit gel, een zogenaamde gelpad, zijn vrij dunne en soepele onderleggers. Ze zijn meestal nauwelijks zichtbaar onder je zadel. Ze zorgen voor een goede drukverdeling en zijn ideaal om kleine oneffenheden te compenseren. Als het zwaartepunt van de ruiter in het zadel veranderd zal een gelpad de druk zo optimaal mogelijk in evenwicht brengen. Sommige gelpads hebben een antislip werking en zijn daarom ook te gebruiken bij zadels die de neiging hebben wat te schuiven of weg te glijden.

Gewone gelpads en corrigerende gelpads

Er zijn verschillende modellen gelpads. Sommige gelpads zijn gewoon vlak, maar er zijn ook corrigerende gelpads welke aan de voor- of achterkant dikker zijn. Met deze modellen kan je de ligging van je zadel aanpassen. Een gelpad welke aan de achterkant dikker is zal het zwaartepunt van het zadel iets naar voren brengen en andersom. Gelpads die alleen in het midden dikker zijn kan je gebruiken om het midden van het zadel te ondersteunen. Gebruik deze corrigerende gelpads alleen als je goed weet waar je mee bezig bent. Doe je dit namelijk verkeerd dan kan dit nadelige gevolgen hebben voor de rug van je paard. Een goed passend zadel is ten alle tijde een vereiste, een gelpad is niet de oplossing bij een slecht passend zadel. Een gelpad kan wel worden gebruikt bij paarden die in de groei zijn, veranderen in lichaamsbouw of in de zomer en winter kleine verschillen hebben welke door een zadelonderlegger kunnen worden opgelost. Daarnaast zijn ze ideaal om paarden met een gevoelige rug te ondersteunen door de druk optimaal te verdelen.

Gelpads van de beste merken

De meeste gelpad zijn uitgevoerd met gaatjes zodat de warmte er goed onder weg kan. Een gelpad waarvan de randen zijn afgewerkt met bont bieden nog meer bescherming en comfort voor je paard. Zorg ervoor dat je de gelpad goed in de kamer van je zadel trekt om te voorkomen dat deze te strak over de schoft ligt. Een gelpad moet altijd goed passen en comfortabel zijn voor je paard. Shop je onderlegger uit onze Horze collectie of van één van onze andere topmerken zoals AcavalloKentucky of Eskadron.

Gelpads zijn zadelonderleggers gemaakt uit zachte en soepele gel. Ze zorgen ervoor dat de druk van het zadel en de ruiter zo optimaal mogelijk wordt verdeeld. De gel past zich precies aan de rug van het paard en de vorm van het zadel aan. Dit zorgt ervoor dat kleine oneffenheden worden gecompenseerd.

Veel gelpads hebben ook een slip vaste onderkant, waardoor ze erg geschikt zijn om te gebruiken bij paarden waarvan het zadel de neiging heeft weg te glijden.

Gelpads zijn meestal betrekkelijk dun en voegen dus niet te veel volume toe onder je zadel, ondanks dat bieden toch een goede drukverdeling en hebben ze ook schokdempende eigenschappen.

Gelpads voor paarden zijn meestal nodig om kleine oneffenheden in de pasvorm van het zadel te compenseren. Als je paard snel verandert door training, bijvoorbeeld na een rustperiode door een blessure of zelfs als het in de groei is, kan het zijn dat je voorheen perfect passende zadel niet meer precies past. In zo'n geval kan het handig zijn een gelpad te gebruiken. De gel binnenin de pad vormt zich naar je zadel en de rug van je paard en geeft een comfortabele en beschermende laag.

Er zijn ook gelpads verkrijgbaar waarmee je de ligging van he zadel aan kan passen. Deze hebben alleen gel op de voor- of achterkant of zijn op bepaalde plekken dikker. Hierdoor is het zwaartepunt van je zadel gemakkelijk te veranderen. Doe dit alleen als je goed weet waar je mee bezig bent. Daarnaast zijn er gelpads verkrijgbaar welke zijn afgewerkt met lamsvacht voor nog meer comfort.

Top categoriën