Hak- & kniebeschermers

Hak- & kniebeschermers

9 items
Back On Track Kniebeschermer, Rechts

Back On Track Kniebeschermer, Rechts

€ 46,90
(4)
Back On Track Kniebeschermer, Links

Back On Track Kniebeschermer, Links

€ 46,90
(3)
Back On Track Hock Boot, Left

Back On Track Hock Boot, Left

€ 50,90
Back on Track Royal Deluxe spronggewricht beschermer Back on Track Royal Deluxe spronggewricht beschermer

Back on Track Royal Deluxe spronggewricht beschermer

€ 109,90
Direct leverbaar
Back on Track Royal Hakbeschermers

Back on Track Royal Hakbeschermers

€ 105,90
(15)
Back on Track Hakbeschermer met opening, links

Back on Track Hakbeschermer met opening, links

€ 49,90
(4)
Back On Track Hock Boot, Right

Back On Track Hock Boot, Right

€ 50,90
(2)
Back on Track Hakbeschermer met opening, rechts

Back on Track Hakbeschermer met opening, rechts

€ 49,90
(2)
Veredus Magnetik Hakbeschermer

Veredus Magnetik Hakbeschermer

€ 145,99
(6)

Koop Hak- & kniebeschermers op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Hakbeschermers en kniebeschermers voor paarden

Hak- en kniebeschermers voor paarden zijn ontworpen ter ondersteuning van het herstelproces na een blessure. Daarnaast zijn ze preventief in te zetten om het sprong- of kniegewricht van je paard te beschermen of het herstel te stimuleren na een intensieve training. 

Magnetische en therapeutische hak- en kniebeschermers

De meeste therapeutische hakbeschermers en kniebeschermers werken met een magnetisch veld. Ondanks dat er veel verschillende soorten therapeutische beenbeschermers en magnetische beenbeschermers zijn komt de werking en het uiteindelijke doel in grote lijnen wel met elkaar overeen. Magnetische en therapeutische hak- en kniebeschermers stimuleren de bloedcirculatie van je paard waardoor afvalstoffen en gifstoffen beter worden afgevoerd en de benen van je paard sneller kunnen herstellen. Ze ondersteunen daarmee tegelijkertijd het lichaamseigen afweersysteem van je paard. Bijkomende voordelen zijn ook dat pijn wordt verlicht, ontstekingen en zwellingen verminderen en het genezingsproces wordt versnelt. Naast onze therapeutische beschermers voor de hakken (spronggewrichten) of knieën van je paard heeft Horze ook een groot assortiment therapeutische beenbeschermers welke je om het onderbeen kan gebruiken. Je kan magnetische en therapeutische beenbeschermers preventief gebruiken om je paard zo goed mogelijk te laten herstellen van een training, maar ze zijn ook geschikt om herstel bij paarden met blessures te stimuleren en ter ondersteuning van de revalidatie. De fysiotherapeut van je paard kan je hier vast meer over vertellen. Daarnaast zijn ze ideaal ter ondersteuning van oude paarden.

Hakbeschermers en kniebeschermers moeten altijd goed passen

Slechts enkele modellen hak- en kniebeschermers zijn gemaakt om te gebruiken tijdens het rijden, in de weide of op de paddock. Het overgrote deel is alleen geschikt voor gebruik op stal. Het is echter in alle gevallen belangrijk dat de therapeutische hak- en kniebeschermers altijd goed passen en comfortabel zitten. Ze mogen je paard niet belemmeren in de beweging, afzakken of los gaan. 

Het gebruik van magnetische en therapeutische hak- en kniebeschermers voor je paard

Het is belangrijk het gebruik van therapeutische beenbeschermers rustig op te bouwen. Wat hiervoor de juiste manier is verschilt per merk en type beschermer. Volg daarom altijd de instructies en gebruiksaanwijzing van het betreffende product goed. Als je paard niet goed reageert op de werking van de ene therapeutische hak- of kniebeschermer wil het niet zeggen dat een ander type ook geen effect zal hebben. Aangezien elk paard verschillend is zit er ook verschil in op welke eigenschappen je paard wel of niet reageert. Dit is altijd een kwestie van uitproberen. Gebruik de therapeutische hak- en kniebeschermers ook altijd meerdere weken voor je kan concluderen of ze wel of niet heilzaam werken voor je paard. Om ook de rug, schouders en achterhand van je paard te behandelen heeft Horze een groot assortiment therapie dekens op voorraad. 

Shop je magnetische en therapeutische hak- en kniebeschermers uit onze Horze collectie of van merken als Kentucky, Horseware, Back on Track, Equick, Zandona en Veredus.