Must-haves voor het vliegenseizoen
Hoofdstellen met lage neusriemen

Hoofdstellen met lage neusriemen

Hoofdstellen met een lage neusriem, ook wel Hannoveraanse neusriem genoemd, zijn verkrijgbaar met een standaard of anatomisch kopstuk. Horze heeft een groot assortiment hoofdstellen met een lage neusriem op voorraad zodat je er altijd eentje vindt welke aan jouw wensen voldoet.

4 items

Koop Hoofdstellen met lage neusriemen op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Hoofdstellen met een lage neusriem 

Een hoofdstel met een lage neusriem bestaat, net als de meeste andere hoofdstellen, uit een kopstuk met een keelriem, bakstukken en een neusriem. De lage neusriem van dit hoofdstel, ook wel Hannoveraanse neusriem genoemd, sluit voorbij het bit waardoor het goed op zijn plek liggen. De lage neusriem zorgt dus voor een stabiele ligging van het bit. Let er wel op dat je het hoofdstel correct afstelt en dat de neusriem niet te laag op de neus ligt. De neusriem moet altijd op het bot liggen en niet op het zachte gedeelte van de neus. Daarnaast moeten de neusgaten van je paard goed vrij blijven zodat de ademhaling niet wordt belemmerd. De neus van je paard is erg gevoelig en fragiel, een neusriem die te laag zit kan onprettig of zelfs pijnlijk zijn voor je paard. De lage neusriem mag niet te strak worden gesloten, er moet altijd genoeg ruimte blijven tussen de neus van je paard en de neusriem. Het is ook belangrijk dat de bitringen vrij blijven liggen, daarom is een trensbit vaak de ideale keuze om te gebruiken bij een hoofdstel met lage neusriem.

Hoofdstellen met een lage neusriem - voor welke paarden

Een hoofdstel met een lage neusriem is geschikt voor verschillende paarden. Vooral voor paarden met een lange mond en paarden die zich snel sterk maken kan een Hannoveraanse neusriem prettig zijn. Daarnaast kan een hoofdstel met lage neusriem een uitkomst zijn voor paarden welke gevoelig zijn voor druk van een neusriem welke hoger op het neusbeen ligt. Het ene paard reageert erg goed op een hoofdstel met een lage neusriem terwijl een ander paard een ander model hoofdstel prettiger vindt. Het is dus altijd een kwestie van passen en uitproberen om te zien welke voorkeur jouw paard heeft. 

Hoofdstellen met een anatomisch kopstuk

Sommige hoofdstellen zijn uitgevoerd met een anatomisch kopstuk. Deze zijn ideaal voor paarden welke gevoelig zijn voor druk achter de oren. Doordat een anatomisch kopstuk verder naar achteren ligt wordt de druk, en daardoor eventuele spanning, verminderd. Daarnaast zorgt een anatomisch kopstuk voor optimale bewegingsvrijheid. Andere hoofdstellen hebben een standaard kopstuk of extra dik onderleg voor een optimale drukverdeling.

Bijgeleverde teugels

De meeste hoofdstellen worden geleverd inclusief teugels. Er zijn een heleboel verschillende soorten teugels zoals glad leer, gevlochten leer, lederen teugels met stops, webband met stops, met rubber rondom of alleen een rubber inleg. Als je de bijgeleverde teugels toch niet prettig vindt kan je altijd nieuwe losse teugels kopen welke wel aan je wensen voldoen.

Zorg voor een passend en goed onderhouden hoofdstel 

Het is belangrijk dat het hoofdstel van je paard goed past en comfortabel zit. Een te groot hoofdstel kan gaan schuiven over het hoofd en langs de ogen van je paard en voor schuurplekken of wondjes zorgen. Een te klein hoofdstel kan te dicht onder de ogen liggen, knellen en drukplekken veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat je niet alleen een passend hoofdstel hebt voor je paard, het moet ook correct worden afgesteld voor optimaal comfort en veiligheid. Maak je leer daarnaast geregeld schoon met zadelzeep en verzorg het met speciale onderhoudsproducten om het zacht en soepel te houden. Dit is tevens goed voor een lange levensduur.

Hoofdstellen van de beste merken

Onze hoofdstellen zijn geschikt voor dagelijks gebruik en wedstrijden. Ze zijn van hoogwaardige kwaliteit en leverbaar van pony tot en met paarden maat. Sommige modellen zijn ook verkrijgbaar in shetlander maat of extra full. De meeste hoofdstellen zijn verkrijgbaar in zwart of bruin leder met zwart, bruin of wit onderleg. Kies voor schitterende details zoals accenten uit lakleer, sierstiksels of de meest chique frontriem met crystal of Swarovski® steentjes. Shop een hoofdstel met gecombineerde neusriem uit onze Horze collectie of ga voor eentje van SchockemöhleCollegiate, Horseware, en Covalliero.

Een hoofdstel hoofdstel met lage neusriem is te herkennen aan een neusriem welke voorbij het bit en dus dichter bij de neusgaten wordt vastgemaakt. In tegenstelling tot Engelse of gecombineerde neusriemen zit een lage neusriem vier tot vijf vingerbreedtes boven de neusgaten. Hierdoor is het heel erg belangrijk dat je een lage neusriem nooit te strak mag vastgespen, zodat de ademhaling van je paard niet wordt belemmerd. Daarnaast moet de neusriem altijd op het bot liggen en niet op het zachte gedeelte van de neus, stel je hoofstel dus altijd correct af en zorg dat de neusriem niet té laag zit.

Het model is geschikt voor verschillende paarden zoals paarden met een lange mond, paarden die zich snel sterk willen maken en paarden die gevoelig zijn voor druk van een neusriem welke hoger op het neusbeen ligt. Doordat het bit met een lage neusriem stabiel in de mond van je paard ligt is deze neusriem ook geschikt voor paarden die laterale teugelhulpen vermijden. Het hoofdstel ondersteunt een fijne communicatie met je paard. Echter, ieder paard is verschillend. Het ene paard reageert erg goed op een hoofdstel met een lage neusriem terwijl een ander paard een ander model hoofdstel prettiger vindt.

Top categoriën