Likstenen voor paard

Likstenen voor paard

12 items
Himalayan Stone, 3 kg

Horze

Himalayan Stone, 3 kg

€ 7,99
3 kg (€ 2,66 / kg)
(15)
Likit 250 gram, multipack, banaan, wortel, kers, 2x appel

Likit

250 gram, multipack, banaan, wortel, kers, 2x appel

€ 22,95
1.25 kg (€ 18,36 / kg)
Direct leverbaar
Likit 250 gram

Likit

250 gram

€ 4,95
0.25 kg (€ 19,80 / kg)
(4)
Likit Holder

Likit

Holder

€ 18,95
(2)
Likit Bizzy Ball

Likit

Bizzy Ball

€ 39,95
Direct leverbaar
Likit Bizzy Horse Liksteen

Likit

Bizzy Horse Liksteen

€ 12,95
1 kg (€ 12,95 / kg)
(2)
Likit Boredom Breaker

Likit

Boredom Breaker

€ 49,95
Direct leverbaar
Likit Boredom Buster

Likit

Boredom Buster

€ 36,95
(1)
Delizia Sandwich paardensnack, 195gr

Delizia

Sandwich paardensnack, 195gr

€ 6,49
0.195 kg (€ 33,28 / kg)
Direct leverbaar
Likit 650 gram

Likit

650 gram

€ 6,95
0.65 kg (€ 10,69 / kg)
Direct leverbaar
Delizia Minisalick liksteen, 700gr

Delizia

Minisalick liksteen, 700gr

€ 9,49
0.7 kg (€ 13,56 / kg)
Direct leverbaar
Likit Granola, 550g

Likit

Granola, 550g

€ 8,95
0.55 kg (€ 16,27 / kg)
Direct leverbaar

Koop Likstenen voor paard op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Het aanbieden van een zoutblok of Himalaya liksteen is belangrijk voor je paard

Net als mensen hebben paarden mineralen en voedingsstoffen nodig voor een gezonde stofwisseling. Vooral op warme dagen of na zware inspanning is het belangrijk dat de zout- en elektrolytenbalans van je paard optimaal wordt aangevuld. Het aanbieden van een zoutblok of Himalaya liksteen in de stal, weide of paddock is een gemakkelijk manier om je paard de mogelijkheid te geven om zout op te nemen wanneer zijn lichaam daar om vraagt. Je paard kan naar eigen behoefte bepalen hoeveel zout het nodig heeft. Een gebrek aan zout in het rantsoen van je paard kan de spijsvertering en de gezondheid negatief beïnvloeden.

Het plaatsen van een zoutblok of Himalaya liksteen

Een gewoon zoutblok kan vrij zacht worden, waardoor sommige paarden de neiging hebben erop te knabbelen en zo grote hoeveelheden zout binnen krijgen. Sommige paardeneigenaren geven daarom de voorkeur aan een hardere zoutsteen; de natuurlijke Himalaya liksteen. Zoals de naam al doet vermoeden is deze liksteen gemaakt van Himalayazout, een iets harder zout welke paarden goed gedoseerd kunnen oplikken. Een zoutblok of Himalaya liksteen moet op een plaats worden bevestigd waar je paard er te allen tijde bij kan om eraan te likken. De meeste likstenen kunnen aan een hek of de tralies van de stal worden bevestigd of in een speciale liksteenhouder worden geplaatst. Je kan hem op stal ook in een emmer leggen. Leg een zoutblok of liksteen nooit in de voerbak van je paard, op deze manier wordt het verplicht eraan te likken, ook als je paard hier geen behoefte aan heeft. Aangezien zout oplost door vocht is het handig een zoutblok of liksteen in de weide of paddock onder een afdakje te plaatsen. Als dit niet mogelijk is dan is een speciale liksteenhouder ook een optie. De liksteen wordt wel nat van de regen, maar zal niet in een laag water staan zoals bij een emmer het geval is. 

Zoutblokken en likstenen - bron van natrium

Zoutblokken en Himalaya likstenen voor je paard zijn de ideale manier om ervoor te zorgen dat deze de juiste hoeveelheid natrium binnenkrijgt die je paard nodig heeft voor een optimale gezondheid. Let er wel op dat paarden die veel zweten niet voldoende hebben aan alleen een zoutblok of Himalaya liksteen, maar dat bij deze paarden ook de elektrolyten en mineralen moeten worden aangevuld. Hiervoor hebben we speciale supplementen met elektrolyten voor paarden. 

Likstenen met een smaakje

Naast de gewone zoutblokken en Himalaya likstenen welke voornamelijk zout bevatten heeft Horze ook verschillende andere likstenen in het assortiment. Likit likstenen en de bijbehorende accessoires, zoals de Bizzy Ball of de Boredom Breaker, combineren de liksteen met veel speelplezier voor je  paard. De likstenen vermaken je paard door ze in paardenspeelgoed te bevestigen. Als beloning of afleiding in onbekende of spannende situaties zoals bijvoorbeeld bij de hoefsmid of bij dierenartsbezoeken zijn kleine likstenen in een handig bakje met lekkere smaakjes super handig, zoals de likstenen van Horslyx. Deze likstenen zijn er in makkelijke kleine bakjes en in grote emmers. Ze zijn meestal weerbestendig en kunnen ook buiten worden gebruikt. Sommige van deze likstenen zijn super gezond en bevatten bijvoorbeeld extra kruiden welke een positief effect hebben op de luchtwegen van je trouwe viervoeter. Natuurlijke smaken zorgen voor een betere acceptatie van de likstenen, zodat zelfs kieskeurige paarden aan hun voedingsbehoeften kunnen voldoen. 

Horze heeft een groot assortiment zoutblokken en likstenen van ons eigen merk of van merken als Horselyx of Likit