De korting wordt afgetrokken van de adviesprijs
Martingaal

Martingaal

Een martingaal is een hulpteugel welke je kan ondersteunen de juiste controle te houden op je paard. Horze heeft ze in verschillende modellen en uitvoeringen zodat je altijd de martingaal vindt die aan jouw wensen voldoet.

14 items

Koop Martingaal op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Een martingaal voor je paard

Een martingaal is een hulpteugel welke je kan ondersteunen de juiste controle te houden op je paard. Er zijn twee verschillende modellen; een vaste martingaal en de meest voorkomende losse, ook wel glijdende, martingaal. Daarnaast zijn er borsttuigen welke zijn voorzien van een martingaal en dus een dubbele functie hebben. Een gewone martingaal bestaat uit een riem rondom de hals van je paard en een riem welke je aan de singel bevestigd, tussen de voorbenen van je paard door loopt, door de halsriem heen en vanaf dat punt uitloopt in twee smallere riempjes met ringen; de vork. Een martingaal kan een standaard open of gesloten vork hebben. Je haalt je teugels door de ringen heen. Zorg ervoor dat je altijd teugels gebruikt met teugelstops en dat deze tussen de sluiting van je teugel aan het bit en de ringen van je martingaal zit. Dit voorkomt dat de ringen van je martingaal vast komen in de sluitingen van je teugels of aan je bit wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Stel je hulpteugel altijd goed af om te voorkomen dat ze je paard hinderen, maar ook om te zorgen voor de juiste inwerking.

De werking van een martingaal

De werking van een martingaal is heel simpel. Bij aangenomen teugels voorkomt een martingaal dat je paard zijn hoofd te ver omhoog kan gooien en je de controle verliest. Houdt je paard zijn hoofd in een normale positie dan heeft de martingaal geen inwerking en je paard een optimale bewegingsvrijheid, net als bij een losse teugel. Dit maakt een martingaal een veel gebruikte en prettige hulpteugel voor het springen, crossen en voor paarden die tijdens het buitenrijden de neiging hebben hun hoofd omhoog te gooien. 

Kies een martingaal van je favoriete merk

Horze heeft een ruime keuze martingalen in verschillende modellen. Ze zijn er in zwart of bruin leer zodat ze altijd mooi bij de rest van je harnachement kleuren. Onderhoud je martingaal met speciale onderhoudsmiddelen om het zacht en soepel te houden en voor een lange levensduur. Shop een martingaal uit onze eigen Horze collectie of van Collegiate of Kincade.

Top categoriën