Koop Mexicaanse hoofdstellen voor je paard nu | horze.nl
Mexicaans hoofdstellen

Mexicaans hoofdstellen

Een mexicaans hoofdstel verschilt van andere hoofdstellen doordat de neusriem en de sperriem met elkaar zijn verbonden. De neusriem kruist op het neusbeen en is op dit punt zacht onderlegd voor een optimaal comfort en goede drukverdeling.

5 items

Koop Mexicaans hoofdstellen op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Eigenschappen Mexicaanse hoofdstellen

Een hoofdstel met een Mexicaanse neusriem is vooral te herkennen aan het gekruiste gedeelte op de neus van het paard, welke vaak is gevoerd met bont. De vorm en positie van een mexicaanse neusriem is totaal verschillend dan die van een gecombineerde, hoge of lage neusriem. Een hoofdstel met mexicaanse neusriem heeft een vrij scherpe inwerking en wordt daarom veel gebruikt bij paarden die vrij snel heet worden tijdens het springen, buitenrijden of in de cross.

Door de positie en sluiting van een Mexicaanse neusriem geeft deze het paard veel ruimte rond de neusgaten waardoor de ademhaling niet wordt belemmerd. Ondanks dat het deel waarop de neusriem kruist een zachte voering heeft moet je deze altijd juist afstellen. Vooral de riempjes die evenwijdig van de bakstukken lopen en dicht langs het jukbeen van je paard liggen mogen niet te strak zitten, aangezien een paard hier bijzonder gevoelig is. Sommige hoofdstellen met een Mexicaanse neusriem hebben een standaard kopstuk, anderen zijn uitgevoerd met een anatomisch kopstuk voor een optimale drukverdeling en bewegingsvrijheid. 

Mexicaanse hoofdstellen in verschillende uitvoeringen

Net als ieder ander hoofdstel is het belangrijk dat je Mexicaanse hoofdstel goed past en comfortabel is voor je paard. Het mag de bewegingsvrijheid niet belemmeren en moet zijn gemaakt van degelijke kwaliteit. Het is tevens belangrijk je hoofdstel goed te onderhouden voor een lange levensduur, om schuurplekken bij je paard te voorkomen en om het zacht en soepel en daarmee comfortabel te houden. Kies een Mexicaans hoofdstel in de kleur passend bij je zadel en de rest van je harnachement. Sommige modellen zijn afgewerkt met de mooiste details zoals crystal steentjes, lak accenten en sierstiksels. Shop je Mexicaanse hoofdstel of losse neusriem uit onze eigen Horze collectie of van Schockemöhle of PS of Sweden.

Het meest opvallende kenmerk van een hoofdstel met Mexicaanse neusriem is waarschijnlijk het gekruiste deel op het neusbeen van het paard met het bontje uit schapenvacht daaronder.

Door de positie en sluiting van een Mexicaanse neusriem geeft deze het paard veel ruimte rond de neusgaten waardoor de ademhaling niet wordt belemmerd. Ondanks dat het deel waarop de neusriem kruist een zacht is gevoerd moet je deze altijd juist afstellen. Vooral de riempjes die evenwijdig van de bakstukken lopen en dicht langs het jukbeen van je paard liggen mogen niet te strak zitten, aangezien een paard hier bijzonder gevoelig is. Als je de neusriem correct vastgemaakt zal dit geen invloed hebben op de ademhaling of de mondactiviteit van je paard, maar een te strakke neusriem kan negatieve gevolgen hebben voor je paard.