De korting wordt afgetrokken van de adviesprijs
Mexicaans hoofdstellen

Mexicaans hoofdstellen

Een Mexicaanse hoofdstel is vooral te herkennen aan de twee diagonaal kruisende riemen op de neus van het paard, onderlegd met een bontje. Door de inwerking zijn Mexicaanse hoofdstellen niet geschikt voor alle paarden. Horze heeft een groot assortiment Mexicaanse hoofdstellen zodat je er altijd eentje vindt welke aan jouw wensen voldoet.

9 items

Koop Mexicaans hoofdstellen op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Mexicaanse hoofdstellen

Een hoofdstel met een Mexicaanse neusriem is vooral te herkennen aan de twee diagonaal kruisende riemen op de neus van het paard, welke vaak in het midden is onderlegd met een bontje. De vorm en positie van een Mexicaanse neusriem is totaal verschillend dan die van een gecombineerde, hoge of lage neusriem. Een hoofdstel met Mexicaanse neusriem heeft, zodra het paard zijn mond open doet, een vrij scherpe inwerking en wordt daarom veel gebruikt bij paarden die vrij snel heet worden tijdens het springen, buitenrijden of in de cross. Waar een Mexicaans hoofdstel voor het ene paard een uitkomst is, zijn ze voor andere paarden absoluut niet geschikt. Bedenk dus altijd van te voren of een Mexicaans hoofdstel een goede keuze is voor jouw paard.

Mexicaanse hoofdstellen - stel ze altijd correct af!

De Mexicaanse neusriem is ontworpen om het openen van de mond van je paard zoveel mogelijk te voorkomen. Het is echter enorm belangrijk dat je de neusriem nooit te strak dicht doet waardoor je de mond van je paard volledig dicht snoert. Je paard moet de kaak altijd kunnen bewegen en ontspannen. Dit is belangrijk voor een fijne en ontspannen aanleuning, maar daarnaast is een te strakke Mexicaanse neusriem ontzettend oncomfortabel voor je paard. Het is dus van groot belang dat je een Mexicaanse neusriem altijd correct afstelt. De positie van het gekruiste deel op het neusbeen en de ringetjes bij het jukbeen moeten op de juiste positie zitten. Door de positie van een Mexicaanse neusriem geeft deze het paard veel ruimte rond de neusgaten waardoor de ademhaling niet wordt belemmerd.

Mexicaanse hoofdstellen met een anatomisch kopstuk

Sommige hoofdstellen met Mexicaanse neusriem zijn uitgevoerd met een anatomisch kopstuk. Deze zijn ideaal voor paarden welke gevoelig zijn voor druk achter de oren. Doordat een anatomisch kopstuk verder naar achteren ligt wordt de druk, en daardoor eventuele spanning, verminderd. Daarnaast zorgt een anatomisch kopstuk voor optimale bewegingsvrijheid. Andere hoofdstellen hebben een standaard kopstuk of extra dik onderleg voor een optimale drukverdeling.

Bijgeleverde teugels

De meeste Mexicaanse hoofdstellen worden geleverd inclusief teugels. Er zijn een heleboel verschillende soorten teugels zoals glad leer, gevlochten leer, lederen teugels met stops, webband met stops, met rubber rondom of alleen een rubber inleg. Als je de bijgeleverde teugels toch niet prettig vindt kan je altijd nieuwe losse teugels kopen welke wel aan je wensen voldoen.

Zorg voor een passend en goed onderhouden hoofdstel 

Het is belangrijk dat het hoofdstel van je paard goed past en comfortabel zit. Een te groot hoofdstel kan gaan schuiven over het hoofd en langs de ogen van je paard en voor schuurplekken of wondjes zorgen. Een te klein hoofdstel kan te dicht onder de ogen liggen, knellen en drukplekken veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat je niet alleen een passend hoofdstel hebt voor je paard, het moet ook correct worden afgesteld voor optimaal comfort en veiligheid. Maak je leer daarnaast geregeld schoon met zadelzeep en verzorg het met speciale onderhoudsproducten om het zacht en soepel te houden. Dit is tevens goed voor een lange levensduur.

Hoofdstellen van de beste merken

Onze Mexicaanse hoofdstellen zijn geschikt voor dagelijks gebruik en wedstrijden. Ze zijn van hoogwaardige kwaliteit en leverbaar van pony tot en met paarden maat. De meeste Mexicaanse hoofdstellen zijn verkrijgbaar in zwart of bruin leer. Kies voor schitterende details zoals accenten uit lakleer, sierstiksels of de meest chique frontriem met crystal of Swarovski® steentjes. Shop een Mexicaans hoofdstel uit onze Horze collectie of ga voor eentje van Schockemöhle of PS of Sweden.

Het meest opvallende kenmerk van een hoofdstel met Mexicaanse neusriem is waarschijnlijk het gekruiste deel op het neusbeen van het paard met het bontje uit schapenvacht daaronder.

Door de positie en sluiting van een Mexicaanse neusriem geeft deze het paard veel ruimte rond de neusgaten waardoor de ademhaling niet wordt belemmerd. Ondanks dat het deel waarop de neusriem kruist een zacht is gevoerd moet je deze altijd juist afstellen. Vooral de riempjes die evenwijdig van de bakstukken lopen en dicht langs het jukbeen van je paard liggen mogen niet te strak zitten, aangezien een paard hier bijzonder gevoelig is. Als je de neusriem correct vastgemaakt zal dit geen invloed hebben op de ademhaling of de mondactiviteit van je paard, maar een te strakke neusriem kan negatieve gevolgen hebben voor je paard.

Top categoriën