Hackamores

Hackamores

10 items
Horze Lederen Hackamore
Adviesprijs -14%

Horze

Lederen Hackamore

€ 59,99
Adviesprijs: € 69,99
(4)
Sprenger hackamore met leren riem
Adviesprijs -20%

Sprenger

hackamore met leren riem

€ 82,72
Adviesprijs: € 103,20
Direct leverbaar
Kavalkade KavalBits Hackamore
Adviesprijs -20%

Kavalkade

KavalBits Hackamore

€ 76,99
Adviesprijs: € 95,90
F.R.A. glory system 2 hackamore zwart F.R.A. glory system 2 hackamore zwart

F.R.A Freedom Riding Articles

F.R.A. glory system 2 hackamore zwart

€ 131,82
Sprenger Hackamore met kinketting en RVS scharen, 35 cm

Sprenger

Hackamore met kinketting en RVS scharen, 35 cm

€ 96,60
Sprenger Hackamore met kinketting en RVS scharen, 31 cm

Sprenger

Hackamore met kinketting en RVS scharen, 31 cm

€ 72,40
Direct leverbaar
F.R.A. barco set hackamore 150mm

F.R.A Freedom Riding Articles

F.R.A. barco set hackamore 150mm

€ 39,20
Direct leverbaar
Sprenger Kombi-Hackamore "Sprenger", met neusriem

Sprenger

Kombi-Hackamore "Sprenger", met neusriem

€ 195,60
Direct leverbaar
F.R.A. Rose Hackamore SS Set, 145 mm

F.R.A Freedom Riding Articles

F.R.A. Rose Hackamore SS Set, 145 mm

€ 28,88
Direct leverbaar
F.R.A. Justin Hackamore SS Set, 150 mm

F.R.A Freedom Riding Articles

F.R.A. Justin Hackamore SS Set, 150 mm

€ 28,88
Direct leverbaar

Koop Hackamores op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Hackamore - bitloze optoming

Een hackamore is één van bekendste bitloze optomingen in Nederland. Je ziet ze vaak bij springruiters welke op hoog niveau rijden. De Hackamore werkt met een zogenaamde hefboomwerking. Hoe scherp dit hoofdstel inwerkt hangt af van de lengte van de scharen, lange scharen werken scherper in dan de korte. Er zijn ook modellen met meer gebogen scharen, bij een hackamore met gebogen scharen is de werking minder scherp in dan rechte scharen met dezelfde lengte.

De werking van een hackamore

Je gebruikt een hackamore om controle op je paard te houden zonder gebruik van een bit en zonder je paard te storen in het mondgebied. De teugels kan je bevestigen aan de scharen. Door het aannemen van de teugels ontstaat er druk achter de oren, op de kin en neus van je paard. Het voordeel bij deze bitloze optoming is de directe release van druk zodra de spanning van de teugels wordt gehaald. Gebruik een hackamore als ondersteuning van je zit-, been- en gewichtshulpen. Het is niet de bedoeling om continu druk uit te oefenen op een hackamore. Een hackmore is daarom geen bit voor een beginnende ruiter of jonge en onervaren paarden. Een hackamore is alleen te gebruiken door gevorderde ruiters met een stille en zachte hand en een onafhankelijke zit welke bekend zijn met de werking van deze optoming.

Een hackamore moet altijd goed passen

Het is erg belangrijk dat een hackamore altijd goed past en op de juiste positie ligt om te zorgen voor de gewenste werking, maar ook om verwondingen en pijn te voorkomen op het gevoelige neusbeen van je paard. Gebruik een hackamore altijd correct en rij er voorzichtig mee met een zachte hand. Een hackamore is de scherpste bitloze optoming welke momenteel verkrijgbaar is. Wil je graag bitloos gaan rijden met je paard? Horze heeft een groot assortiment bitloze hoofdstellen welke allemaal op een verschillende manier inwerken. Zo vind je altijd een bitloos hoofdstel welke geschikt is voor jou en je paard.

Kies een hackamore van je favoriete merk

Horze heeft een ruime keuze hackamores in verschillende modellen en materialen. Daarnaast hebben we losse scharen in ons assortiment. Zo is het makkelijk het meest geschikte bitloze hoofdstel voor jouw paard samen te stellen. Onze hackamores zijn verkrijgbaar in zilver of goudkleurig materiaal. Je shopt ze uit onze eigen Horze collectie of van Sprenger of F.R.A.

De hackamore is een bitloze optoming welke werkt met een zogenaamde hefboomwerking. Een hackamore bestaat uit een neusriem, kinriem (soms met ketting) en scharen. De teugels zijn bevestig je aan de scharen, door het aannemen van de teugels ontstaat er druk achter de oren, op de kin en neus van je paard. De neusriem moet hoog genoeg op het neusbeen van het paard rusten en niet op het fragiele gevoelige gedeelte daar onder, dit deel is namelijk zeer dun en kan in het ergste geval breken. Als de neusriem te laag zit, kan ook de ademhaling van je paard worden belemmerd. Om dezelfde reden moet de kinriem zo hoog mogelijk op de onderkaak worden geplaatst en niet direct op de kin. Daarnaast mag dit bitloze hoofdstel nooit te strak worden vast gemaakt. Een hackamore is een zeer scherpe bitloze optoming, het is daarom enorm belangrijk dat een hackamore correct wordt gebruikt en je er voorzichtig en met een zachte hand mee rijdt.