Kinder kniestuk rijbroeken

Kinder kniestuk rijbroeken

3 items
Harry's Horse Breeches Youngrider
tot wel -15% (Adviesprijs)

Harry's Horse Breeches Youngrider

Vanaf € 22,99
Adviesprijs: € 26,99
(13)
Horze Monster kniegrip rijbroek, kids Horze Monster kniegrip rijbroek, kids
Adviesprijs -55%

Horze Monster kniegrip rijbroek, kids

€ 24,99
Adviesprijs: € 54,95
Direct leverbaar
Harry's Horse Breeches Beijing II JR

Harry's Horse Breeches Beijing II JR

€ 39,99
(2)

Koop Kinder kniestuk rijbroeken op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Rijbroeken met kniestukken voor jongens en meisjes 

Als je kind wil paardrijden is een goed passende paardrijbroek een essentieel onderdeel van een goede outfit. Onze kinder rijbroeken hebben een goede pasvorm waardoor ze niet draaien of schuren tijdens het paardrijden. Een paardrijbroek heeft, in tegenstelling tot een gewone broek, geen naden op cruciale punten welke voor irritatie kunnen zorgen. De onderkant van de broekspijpen is afgewerkt met klittenband of elastische manchetten zodat de broekspijpen niet omhoog kunnen kruipen tijdens het paardrijden. Het zorgt er tevens voor dat de paardrijbroek van je kind glad en zonder plooien onder de paardrijlaarzen blijft zitten. Zakken met ritsen of steekzakken maken onze kinder rijbroeken helemaal af..

Rijbroek met kniestukken - grip en voldoende bewegingsvrijheid

Je kan kiezen voor een een paardrijbroek voor je kind met een volledig zitvlak of een rijbroek met kniestukken. Zowel de kniestukken als het volledige zitvlak kunnen zijn gemaakt van siliconen of (kunst) leer. Welke keuze voor jouw kind het beste is hangt af van de voorkeur en rijvaardigheid van jouw kind. Welke paardrijbroek voor jouw kind het beste is hangt af van de voorkeur en rijvaardigheid van je kind. Vooral voor beginners worden paardrijbroeken met een full seat zitvlak aanbevolen, aangezien deze meer grip geven in het zadel. Ze voorkomen dat je kind erg gaat schuiven en glijden in het zadel. Ze zorgen voor extra stabiliteit doordat je kind wat meer “vast kleeft". Echter vinden sommige kinderen het prettiger om naast grip ook voldoende bewegingsvrijheid te hebben. In dat geval kan je kiezen voor een kinder rijbroek met kniestukken. Deze paardrijbroeken geven wel grip, maar maken het ook mogelijk dat je kind makkelijk uit het zadel kan komen bij bijvoorbeeld het lichtrijden of springen. Meestal is voor fanatieke dressuurruiters een full seat rijbroek de favoriete keuze en zullen ambitieuze springruiters gaan voor een rijbroek met kniestukken. Echter zoals aangegeven; ieder kind heeft zijn of haar eigen voorkeur. 

Kinder rijbroeken met kniestukken in de mooiste kleuren 

Onze kinder rijbroeken zijn verkrijgbaar in zeer veel schitterende designs en in de meest mooie kleuren. Ze zijn afgewerkt met fancy details zoals glitters, strass steentjes, borduursels, applicaties en contrasterende accenten. Wat de smaak van je kind ook is, bij Horze vind je altijd een geschikte paardrijbroek. Ook als je een mooie witte wedstrijdbroek zoekt kan je bij ons terecht. We hebben paardrijbroeken voor kinderen en tieners. Maak de outfit van je kind compleet met een bijpassend paardrijshirt, trui of paardrijjas. We hebben ook bijpassende zadeldekjes in ons assortiment. Vergeet ook niet te investeren in een goede paardrijcap voor je kind, om ernstig hoofdletsel bij een val te voorkomen.

Paardrijbroeken met kniestukken voor kinderen van de beste merken

Shop een kinder rijbroek uit onze eigen Horze collectie of kies uit onze andere merken, zoals Pikeur, Covalliero, B Vertigo of Imperial Riding.

Als je kind besmet is met het paardenvirus en na de eerste kennismaking door wil gaan met paardrijden is het belangrijk een goede paardrijbroek te kopen. Een gewone broek heeft naden welke schuurplekken kunnen veroorzaken. Daarnaast is het belangrijk dat een broek tijdens het paardrijden aangesloten zit, niet gaat draaien en waarvan de broekspijpen niet omhoog kruipen.

Welke paardrijbroek geschikt is zal per kind verschillen. Horze heeft daarom een ruime keuze rijbroeken met verschillende opties om aan alle wensen te kunnen voldoen.

Full seat rijbroeken zijn ideaal voor optimale grip. Door het zitvlak "kleeft" je kind wat meer vast in het zadel wat zorgt voor net iets meer stabiliteit.

Rijbroeken met kniestukken geven ook grip maar omdat dit alleen bij de knieën is heeft je kind met deze rijbroek meer bewegingsvrijheid dan met een volledig zitvlak.

Gevoerde rijbroeken zijn de ideale keuze voor de winter. Met een thermorijbroek kan je kind toch genieten van het paardrijden ondanks de vrieskou.

Jodhpur rijbroeken zijn iets minder strak aan het onderbeen. Ze kunnen zonder chaps of rijlaarzen worden gedragen maar met jodhpurs eronder.