Must-haves voor het vliegenseizoen
Peesbeschermers

Peesbeschermers

Peesbeschermers beschermen de voorbenen van je paard. Kogelbeschermers zijn minder hoog en gemaakt voor de achterbenen. Horze heeft een groot assortiment peesbeschermers van zeer veel verschillende materialen en met innovatieve eigenschappen op voorraad. Zo vind je altijd beenbescherming welke aan al jouw eisen voldoet.

88 items

Koop Peesbeschermers op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Peesbeschermers en kogelbeschermers - beenbescherming met een harde schaal

Peesbeschermers zijn gemaakt van stevig en slijtvast materiaal en hebben een harde schaal met een goede pasvorm. Ze beschermen de voorbenen aan de binnenkant tegen strijken en aantikken. De achterkant van een peesbeschermer geeft bescherming aan onder andere de pezen en dan vooral de diepe buigpees. Door de harde schaal worden klappen opgevangen wanneer je paard met de achter hoeven zijn voorbenen aantikt. Daarnaast biedt een peesbeschermer bescherming tegen verwondingen en sneetjes en geeft een peesbeschermer het been van je paard enige ondersteuning. Kogelbeschermers kan je gebruiken om de achterbenen van je paard te beschermen. Kogelbeschermers zijn lager dan een peesbeschermer.

Peesbeschermers - allround beenbescherming

Pees- en kogelbeschermers worden vaak gebruikt bij het springen, maar ze zijn ook geschikt voor dressuur rijden, longeren of om de benen van je paard te beschermen op de paddock. De klittenband sluiting of knopjes zijn voorzien van elastiek voor optimaal comfort. Peesbeschermers en kogelbeschermers zijn makkelijk in gebruik. Ze zijn gemakkelijk te reinigen door ze af te spoelen met water of af te nemen met een vochtige spons.

Peesbeschermers van verschillende materialen

Peesbeschermers moeten zijn gemaakt uit goed ademend materiaal zodat overtollige warmte zo optimaal mogelijk wordt afgevoerd. Om te voorkomen dat de benen van je paard te warm worden onder de peesbeschermers hebben sommige modellen speciale ventilerende eigenschappen om het been zo koel mogelijk te houden. In ons ruime assortiment vind je peesbeschermers gemaakt uit verschillende materialen zoals pvc of kunststof, maar ook luxe modellen verstevigd met carbon, Proteck Impact Gel of met eFluidgel-technologie. Onze pees- en kogelbeschermers zijn gevoerd met neopreen, (imitatie) bont, gel of andere technische materialen. Zo vind je altijd de perfecte peesbeschermers welke aan al jouw wensen voldoen en perfect bij jouw paard passen.

Peesbeschermers moeten altijd goed passen

Zorg er altijd voor dat de peesbeschermers van je paard goed passen en comfortabel zitten. Te grote peesbeschermers kunnen afzakken en schuurplekken veroorzaken. Ze zullen de bewegingen van je paard belemmeren en er in het ergste geval zelfs voor zorgen dat je paard gaat struikelen met alle gevolgen van dien. Peesbeschermers moeten ook niet te klein om knellen, pijn, ongemak en drukplekken te voorkomen.

De mooiste peesbeschermers van de beste merken

Horze heeft een groot assortiment peesbeschermers. De prachtige kleuren matchen perfect bij je favoriete rijbroek of zadeldekje. Kies voor een paar peesbeschermers uit de Horze collectie of kies beenbeschermers van andere topmerken zoals Back on Track, Veredus, Eskadron, Le Mieux, eQuick, Horseware, Schockemöhle en Zandona.

Of je alleen peesbeschermers gebruikt om de voorbenen of ook om de achterbenen van je paard ligt aan je paard, wat jullie gaan doen en je persoonlijke voorkeur.

Voor het rijden van dressuur kan een zachte beenbeschermer voldoende zijn voor de voorbenen. Ga je springen met je paard dan is een peesbeschermer vanwege de harde schaal aan te raden. Zo wordt het voorbeen ook aan de achterzijde beschermt voor het aantikken van de achterbenen.

Als je paard achter alleen zijn langs de kogels strijkt of aantikt kan je kiezen voor simpele strijklappen. Ga je met met je paard springen dan kan een kogelbeschermer een betere keuze zijn, deze beschermen ook de achterkant en buitenkant van de kogel. Als je paard ook verwondingen veroorzaakt hoger aan het achterbeen of de hindernis nogal eens aantikt kan je kiezen voor een hoge peesbeschermer om de achterbenen. Een pijpkous of ander model beenbeschermer kan hiervoor ook een oplossing zijn.

Peesbeschermers hebben niet alleen een beschermende functie maar zorgen ook voor enige ondersteuning. Wil je officiële springwedstrijden rijden controleer dan altijd welke beenbeschermers zijn toegestaan in de discipline waarin je wilt starten en voor de leeftijd van je paard.

Top categoriën