Voordelige regendekens voor paarden koop je hier | horze.nl
Het grote Horze midzomerfeest!
Bespaar tot wel 50% op Horze, B Vertigo & meer topmerken
Regendekens

Regendekens

Regendekens houden je paard droog en comfortabel bij regenachtig weer. Ze maken het mogelijk dat je paard ook met nat en miezerig weer buiten kan staan.

75 items

Veel gestelde vragen over Regendekens

Dit ligt aan verschillende factoren. Hoe lang is de vacht van je paard, is hij of zij gewend om buiten te lopen, hoeveel uur per dag loopt je paard buiten, heeft je paard de mogelijkheid te schuilen in de weide of paddock of staat je paard buiten vol in de wind, heeft je paard in de winter een winterdeken op gehad en buiten gelopen, is je paard gevoelig voor kou, is je paard jong en gezond of al wat ouder en misschien iets minder weerstand enz..

Sommige paarden en pony’s kunnen het hele jaar door prima zonder deken buiten lopen. Ze hebben een dikke vacht en zijn bestand tegen regen en kou. De meeste paarden hebben echter bij verschillende weersomstandigheden een deken nodig om ze te beschermen tegen regen, wind en kou.

Staat je paard de hele dag in een warme binnen stal en laat je hem maar enkele uren in de wei, dan kan de overgang van binnen naar buiten best groot zijn. Een ongevoerde regendeken kan er dan bij regenachtig weer in het voorjaar en de zomer voor zorgen dat je paard toch droog blijft en niet teveel afkoelt. Helemaal als je paard in de weide geen schuil mogelijkheden heeft en vol in de wind staat. In het prille voorjaar en najaar is het voor zulke paarden prettig een licht gevoerde regendeken te dragen.

Staat je paard ‘s nachts in een buitenstal en loopt hij of zij de hele dag buiten met schuilmogelijkheden dan kan het zijn dat je paard in het voorjaar en de zomer prima zonder regendeken kan genieten van de weidegang. Voor zulke paarden kan het in het prille voorjaar en najaar wel prettig zijn een ongevoerde regendeken te dragen.

Zieke paarden en oudere paarden met een slechtere weerstand of stijve spieren en gewrichten kunnen eerder behoefte hebben aan de bescherming van een (eventueel licht gevoerde) regendeken om ze droog en daarmee soepel en fit te houden dan jonge, gezonde paarden.

Een ongevoerde regendeken is niet geschikt voor paarden met een dikke vacht bij strenge kou alleen droog te willen houden. Door de deken gaan de haren plat liggen waardoor de vacht zijn isolerende eigenschappen verliest en je paard het juist koud kan krijgen.

Het is erg belangrijk dat een regendeken altijd goed waterdicht en ademend is. Een lekkende regendeken wordt klam van binnen waardoor je paard juist verkouden en koud kan worden. Het regelmatig wassen van een regendeken kan de waterdichte eigenschap aantasten waardoor de deken gaat lekken. Behandel je deken om hem weer waterdicht te maken of vervang hem in dit geval

Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Onder andere hoe je paard wordt gehouden en hoe dik de vacht van je paard is. Zie ook "wanneer moet ik een regendeken gebruiken" voor meer duidelijkheid over deze vraag.

Regendekens zijn er in veel verschillende modellen; in een standaard model, met een halve hals (ook wel high neck genoemd) of met een vast of afneembaar halsdeel. Daarnaast zijn er modellen speciaal ontworpen voor bredere paarden zoals bijvoorbeeld quarter horses, fjorden, Friezen en tinkers. Speciale loopsplitten of borstsluitingen zorgen ervoor dat je bij ons altijd het juiste model regendeken kan vinden voor je paard.

Paarden met een hele dunne vacht, gevoelige paarden of paarden met gezondheidsproblemen kunnen baat hebben bij dekens met een halsdeel. Daarnaast is het belangrijk dat de regendeken een goed ademend vermogen heeft. Veel paarden die maar een paar uur per dag buiten komen gaan rennen en ravotten in de weide of paddock waardoor ze kunnen gaan zweten. Het is dus belangrijk dat de deken overtollige warmte en zweet voldoende afvoert.

Of je paard de mogelijkheid heeft tot schuilen in de weide of paddock is ook een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste regendeken voor je paard.

Paarden die de beschikking hebben over een inloopstal zijn veel in contact met andere paarden. Dit leidt snel tot spelende paarden of schermutselingen onderling. Hierdoor kan een regendeken snel slijten. Het is dus belangrijk dat de deken in dit geval extra stevig en robuust is. De dichtheid en sterkte van de buitenstof wordt aangeduid in het aantal denier. Een deken van 600D is voor spelende paarde gemakkelijk kapot te maken, 1200D is alweer sterker. Wil je een echt stevige deken kijk dan naar een buitenstof van 1680D of ballistic nylon. Het is belangrijk dat de deken goed past en goed vast zit om schuiven en glijden zoveel mogelijk te voorkomen. Stel de kruissingels, bilriemen en het staartkoord dus goed af.

Paarden met een inloopstal spenderen over het algemeen veel tijd buiten. Het is daarom erg belangrijk dat de regendeken een hoge waterdichtheid heeft. Hoe hoger de waterdichtheid hoe beter je paard is beschermd tegen regen en sneeuw. Ook is het ademend vermogen erg belangrijk. Aangezien je paard veel in beweging zal zijn moet overtollige warmte en zweet voldoende worden afgevoerd. Paarden met een inloopstal kunnen in het voorjaar en zomer vaak goed zonder deken lopen en hebben meestal voldoende aan een licht gevoerde regendeken in de herfst en zachte winter. Bij strenge kou en sneeuw is een dikker gevoerde winterdeken aan te raden. Als je paard een inloopstal heeft maar toch wordt geschoren is een dikkere deken en een halsdeel aan je deken aan te raden.

Koop Regendekens op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Bestel Regendekens nu via horze.nl!

Mis niets van ons nieuws!
Bespaar €10,- op uw eerste bestelling