Bespaar 18% op een artikel naar keuze *
Gebruik de code: HZWEEKEND
Kopieer
Gekopieerd naar het klembord
* Campagne informatie
Sprenger

Sprenger

In 1872 stichtte Hermann Sprenger een fabriek voor paardrijproducten. Vandaag de dag is Herm Sprenger GmbH nog altijd een familiebedrijf, met 160 werknemers, met de vierde generatie aan het hoofd van het bedrijf. Herm Sprenger exporteert met succes wereldwijd. Hoge kwaliteitsstandaarden zijn bereikt door alleen de beste materialen en onderdelen te gebruiken, intensieve training van de werknemers en uitgebreide kwaliteitscontrole na elke stap in het productieproces. Dit wordt verricht op testmachines die volgens hun eigen gedetailleerde specificaties zijn gemaakt.
275 items

Sinds 1872 is de Duitse fabrikant Sprenger wereldleider van bitten, stijgbeugels, sporen en meer voor de veeleisende ruiter.

Sprenger bitten zijn de ultieme keuze voor paarden in alle disciplines. Het vakmanschap van deze uitzonderlijke bitten is ongeëvenaard, en de mogelijkheden zijn eindeloos. Sprenger bitten zijn niet alleen ergonomisch correct en zacht en comfortabel in de paardenmond, maar zijn wetenschappelijk vervaardigd met de juiste combinatie van materialen om er voor te zorgen dat de paardenmond vochtig blijft, maar gevoelig voor de hand. Sprenger bitten maken de ervaring met het hoofdstel aangenaam, en de ruiter vindt precies de juiste keuze voor de wensen van zijn paard. Deze Duitse bitten zijn vervaardigd van een uniek, gepatenteerd materiaal. Het oorspronkelijke Aurigan model was gemaakt van een composiet van koper, siliconen en zink. Deze combinatie bood genoeg gladheid, comfort en regelde het oxidatieproces wat deze bitten onderscheidde van traditionele RVS varianten. Later verbeterde Sprenger dit proces, en introduceerde het Sensogan model dat koper, mangaan en zink gebruikt om deze bitten nog luxer en functioneel te maken. Dit nieuwe materiaal biedt dezelfde gladheid met een nog beter geregeld oxidatieproces om minder koper in het speeksel te verspreiden. Deze superieure bitten ontwikkelden zich uiteindelijk zo dat de veeleisende ruiter exact de juiste stijl, gewicht en verschijning kon kiezen voor zijn specifieke wensen. Sprenger bitten zijn de ultieme keuze voor elk paard bij springen, dressuur, hunting of recreatief paardrijden.

Sprenger stijgbeugels zijn ontworpen om intensief paardrijden te overleven, en verdragen tot 3 keer het lichaamsgewicht van de ruiter, wat de mogelijkheid op breken bij een val voorkomt. De composiet en RVS modellen bevatten de Bow Balance met een verbeterde grip en brede rubber inleg voor beter balans en zachter impact. De unieke boogvorm geeft een slanke pasvorm wat de benen er op hun best uit laat zien in de wedstrijdring. Deze comfortabele stijgbeugel roteert in 4 richtingen voor maximale prestaties. Het Jointed Stirrups System 4 vermindert druk op de knieën en heupen voor extra comfort. Voor de ruiters die de voorkeur hebben voor een traditionele stijl zijn de Filis, Peacock en racestijgbeugels een uitstekende keuze met een vertrouwd uiterlijk. Stijgbeugel inleg voor elke stijl zijn verkrijgbaar in kwalitatieve materialen om de voet op zijn plaats te houden, en bieden betere schokdemping. Deze stijgbeugels bieden comfort en functionaliteit als de ruiter uren in het zadel zit.

Sporen in elke vorm zijn beschikbaar in diverse variaties en stijlen. Deze sterke, superieure kwaliteit sporen breken gegarandeerd niet. Vervaardigd in zilver of RVS, het vakmanschap is ongeëvenaard. De Balkenhol stijl past perfect bij rijlaarzen, en bieden optimaal comfort en pasvorm, en verschuiven niet ongemakkelijk als je in het zadel zit. Kies de klassieke Prince of Wales stijl, wielen in alle maten of zwanenhals stijl voor al je wensen bij springen of dressuur. Sporenriemen van leder of nylon en andere accessoires zijn gemaakt van de zelfde uitstekende materialen en met zelfde zorg en kwaliteit als verwacht van deze marktleider. Laarzenknechten, haken en spanners, en zelfs een paar combinatie rijlaarzen zijn eveneens beschikbaar.