Vitaflor 365, 2 kg

€ 67,92
Prijs is inclusief BTW
2 kg (€ 33,96 / kg)
Beste Prijs
Dit product heeft de best mogelijke prijs. Verdere kortingen van promoties en kortingsbonnen kunnen niet worden toegepast.
15% EXTRA korting op het merk Horze
Kopieer code: HORZE15
€ 70,- is het minimum bestelbedrag. Kan niet gecombineerd worden met andere kortingen. Als je één of enkele producten retourneert, storten we de afgeprijsde prijs van het geretourneerde product terug. Geldt niet voor uitgesloten producten (informatie op de productpagina). Geldig tot en met 19.05.2022. Niet geldig op de volgende merken: Bucas, Christ, HV Polo, PS of Sweden, Leovet.
Eén maat voor iedereen
Partnerproduct
Reken met 6 dagen extra voor levering.
Geen verzendkosten
Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan 69€
Gratis retourneren
100 dagen retourbeleid

Beschrijving

Cavalor Vitaflor 365 zorgt voor gezonde darmen en een maximale opname van het voeder. Dagelijks gebruik van Cavalor Vitaflor 365 voorkomt verzuring van de dikke darm bij paarden die veel krachtvoeder krijgen en helpt om de darmflora te herstellen (bijvoorbeeld na het gebruik van antibiotica). Dagelijks: sportpaard: 30 g, recreatiepaard - pony: 20 g,  drachtige of lacterende merrie: 40 g, veulens: 10 g. Verpakking: emmer van 2 kg

Aanwijzingen voor gebruik

Het darmkanaal zorgt voor de opname van alle noodzakelijke voedingsstoffen door het lichaam. Het optimaal functioneren hiervan is daarom van essentieel belang voor de gezondheid. Door de darmflora te optimaliseren wordt de maximale voedingswaarde van het voer verkregen en het immuunsysteem versterkt. Er zijn meerdere factoren die de darmbalans kunnen verstoren, zoals stress, medicatie, geconcentreerd voer, enz. De dikke darm is een belangrijk onderdeel van de spijsvertering van het paard. Het natuurlijke dieet van het paard is hoofdzakelijk ruwvoer van gras en hooi. Omdat we hogere eisen hebben voor onze paarden, is er behoefte aan geconcentreerde voeding in de vorm van granenmixen (hoog zetmeelgehalte). De dunne darm kan zetmeel vaak niet volledig verteren, waardoor een deel hiervan in de dikke darm terechtkomt. Daar wordt het zetmeel omgezet in lactaat. Dit kan leiden tot verzuring van de dikke darm, verhindert goed functioneren van de micro-organismen, wat leidt tot een slechtere vertering van ruwvoer en een verminderde opname van voedingsstoffen (vooral mineralen). Dit kan leiden tot een verminderd afweersysteem, verminderde fitheid en vatbaarheid voor koliek. Vitaflor 365 is een dagelijkse aanvulling om de opname van voedingsstoffen in balans te krijgen, en de ontwikkeling van jonge paarden te verbeteren en de conditie van het sportpaard op peil te houden.

Samenstelling van het product

Cavalor Vitaflor 365 bevatt levend gist en inuline. Levend gist steunt bacteriën die melkzuur gebruiken in de dikke darm, waar verzuring (daling pH waarde) wordt voorkomen, waarmee wordt gezorgd dat de micro-organismen onder optimale omstandigheden hun werk doen. Dit verbetert de vertering van grove vezels, de opname van mineralen en de productie en opname van B-vitaminen. Een hogere opbrengst van het voer wordt zo verkregen, en het gevaar voor koliek neemt af. Inuline is een oligofructose (FOS) die tot de familie van prebiotica behoort. Dit zijn niet-verteerbare voedingsingrediënten die een positief effect hebben op het dier door de groei en/of activiteit van een of meerdere soorten die al in de dikke darm aanwezig zijn, te stimuleren. Als indirect resultaat verhindert het toedienen van prebiotica de ontwikkeling van sommige pathogene bacteriën. Omdat inuline niet in het lichaam word opgeslagen is dagelijks toedienen noodzakelijk om deze microben te "voeden"" voor hun gunstige werking en bescherming tegen pathogenen."

Dosering en toedienen van de producten

Sportpaarden: 30-40 gram per dag (3-4 maatlepels)Recreatiepaarden en pony's: 20-30 gram per dag (2-3 maatlepels)Drachtige of lacterende merries: 40 gram per dag (4 maatlepels)Veulens: 10 gram per dag (1 maatlepel)Maximum: 60 gram per dag Meng met het dagelijks voer voor ten minste 4 weken. Beste resultaten worden behaald door blijvend gebruik.

Verpakking

Emmer: 2000 g

FAQ

Bevat Cavalor Vitaflor 365 prebiotica of probiotica?

Cavalor Vitaflor 365 bevat prebiotica en gisten. Levende gistculturen ondersteunen de spijsvertering en verminderen de kans op koliek. Gisten verbeteren de vertering van grove vezels, de opname van mineralen en de productie en opname van B-vitaminen. Daarom kan er een hogere opbrengst van het voer worden verkregen met gisten, vooral bij het voeren van vezelrijke diëten. Prebiotica als inuline zijn niet-verteerbare ingrediënten in de voeding die een positief effect hebben op het door door de groei en/of activiteit in de dikke darm te stimuleren. Het toedienen van prebiotica helpt bij het voorkomen van uitbreiding van pathogene (schadelijke) bacteriën. Dit kan zorgen voor een verbeterde toestand van het maag-darmstelsel en immuniteitsstatus van het dier. Inuline wordt niet in het lichaam opgeslagen. Daarom is dagelijkse inname noodzakelijk om het gewenste effect te handhaven.

Helpt Cavalor Vitaflor 365 mijn paard om aan te komen?

Ja, het verbetert de effectiviteit van de spijsvertering van het paard. Dit betekent dat het paard meer energie kan opnemen uit vezelrijke voeding. Als je geen ruwvoer hebt van goede kwaliteit, is Cavalor Vitaflor extra effectief. Omdat de benutting van de energie (en ook de benutting van sommige andere voedingsstoffen) verbetert, helpt dit het paard om aan te komen. Sommige van onze klanten zeggen: "We zien onze paarden groeien""."

Kan ik Cavalor Vitaflor 365 gebruiken terwijl mijn paard antibiotica krijgt?

Ja, het toedienen van antibiotica kan het microbiotisch leven (microflora) in de darmen beïnvloeden. En zijn nuttige en schadelijke bacteriestammen. Het effect van antibiotica geldt voor beide soorten, en maakt geen onderscheid in hun werking. Het toedienen van Cavalor Vitaflor terwijl je paard antibiotica krijgt helpt je paard om een gezonde microflora te houden.

Artikelnr.: 25564

Lees recensies:

Dit product heeft nog geen recensies. Help ons en andere klanten door een recensie te schrijven.