« Terug / Paard / Paardenvoer / Supplementen / Supplementen voor opbouw van spieren & energie

Trikem Trikem Energy Oil, 5 L

€ 74,99
Prijs is inclusief BTW Excl. verzendkosten
5 l (€ 15,00 / l)
( 1 )

Koop je paascadeau - Bespaar 15% vanaf 80€ en 20% vanaf 100€

Shop nu

Kopieer code: EASTER
Besteed €80,- of meer en bespaar 15%. Besteed meer dan €100,- en bespaar 20%. Kan niet gecombineerd worden met andere kortingen. Als je een korting hebt op je bestelling (bijv. een € 5,- kortingscoupon), wordt het kortingsbedrag verdeeld over alle producten in je bestelling. Als je één of enkele producten retourneert, storten we de afgeprijsde prijs van het geretourneerde product terug. Geldt niet voor uitgesloten producten (informatie op de productpagina). Geldig tot en met 07.04.2024.
Kleur: Niet gespecificeerd
Niet gespecificeerd Trikem Energy Oil, 5 L
Eén maat voor iedereen
Horze logo
Verzending Door Horze
Geen verzendkosten
Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan 79
 30 dagen retourbeleid

Beschrijving

Energie uit verschillende vetzuren.

Energy Oil is een olie met verschillende vetzuurlengtes die eenvoudig worden opgenomen en bieden grofweg 3,5 keer zoveel energie dan normaal. Supplement voor de voeding voor meer energie en minder zetmeel. Vet is aangenaam voor de darmen en beïnvloed niet het temperament van het paard. Het paard krijgt tot 75% van zijn energie van ruwvoer en heeft beperkte mogelijkheden om energie op te nemen uit zetmeel en vet. Het verhogen van de concentratie voor prestatiegerichte paarden met hoge energie eisen heeft meerdere nadelen.Zetmeel beïnvloedt de maagfunctie, en is één van de redenen voor de omvangrijke problemen met maagzweren. Zetmeel verhoogt de pH-waarde in de maag, die de afbraak van eiwitten vermindert en de afvoer van giftige bacteriën. De afbraak van zetmeel in de dunne darm is afhankelijk van de enzym Amylase, die het paard maar i kleine hoeveelheden kan produceren. Het paard kan eenvoudigweg geen grote hoeveelheden zetmeelgebaseerde krachtvoer afbreken. Zetmeel komt dan in de dikke darm en vernietigt delen van het gistproces. Zelfs het vermogen van het paard om vet af te breken is beperkt, maar omdat vet 3,5 keer zo veel energie bevat als concentraat, wordt het een efficiënte energiebron. Energy Oil bevat meerdere korte, middellange en lange ketting vetzuren, die de benutting en het vermogen van het paard om snel en efficiënt toegang te krijgen tot grote hoeveelheden energie optimaliseren.De toevoeging van lecithine helpt de spijsvertering en heeft een aangenaam effect op de maag en het darmslijmvlies. Energy Oil geeft je een kalmer paard met meer energie. Verhoogde dosering voor zware arbeid geeft je een evenwichtig paard met beter uithoudingsvermogen. Daarnaast geeft het de kortere vetzuren explosiviteit wanneer het echt nodig is. Op lange termijn belast het de maag en darmen van het paard minder. Het geeft het kader voor goede inname van voedingsstoffen, verbeterd uithoudingsvermogen en een gezonder leven.

Technische omschrijving:

Samenstelling: Koolzaadolie, Kokosolie, Lijnzaadolie, MCT-olie uit kokosolie, Lecithine (60g/kg). Vetzuurverdeling: Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 35,7% Verzadigde vetzuren 28,4% (waar van MCT-vetten) 20,5% Meervoudig onverzadigde vetzuren 35,9% Omega 3 14,2% Omega 6 21,7% Toevoegingen per kg: E-vitamine acetaat 0,25g.

Artikelnr.: 302201

Lees recensies:

Kleur: