Uitrijdekens & stapmolendekens

Uitrijdekens & stapmolendekens

Bij het losrijden en uitstappen in de winter kan je een uitrijdeken voor je paard gebruiken. Speciale vliegenuitrijdekens beschermen je paard in de zomer tegen vervelende insecten tijdens een buitenrit. Horze heeft een groot assortiment uitrijdekens zodat jij en je paard het hele jaar kunnen blijven genieten van het rijden.

37 items

Koop Uitrijdekens & stapmolendekens op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Uitrijdekens zijn een uitkomst in de winter

Een uitrijdeken is een deken welke je kan gebruiken tijdens het rijden. Hij is bedoeld om onder andere de gevoelige nierstreek van je paard te beschermen tegen tocht en kou. Dit is vooral voor geschoren paarden belangrijk. Je kan een uitrijdeken ook gebruiken tijdens het losrijden of uitstappen om te voorkomen dat je paard te snel afkoelt of kou vat. Als je geen beschikking hebt over een binnenhal kan het bij hele strenge kou of regenachtig guur weer soms nodig zijn de uitrijdeken ook tijdens de training of buitenrit over te laten. Een uitrijdeken moet goed passen en de beweging van je paard niet belemmeren.

Uitrijdekens in verschillende modellen en materialen

Horze heeft uitrijdekens van verschillende materialen. Kies er eentje van fleece, een wolmix of een model gevoerd met imitatie konijnenvacht. Gebruik bij lichte regen een waterafstotende uitvoering en bij zware regenval een waterdichte uitrijdeken. Deze modellen hebben meestal een fleece binnenstof zodat zweet goed wordt opgenomen. Een uitrijdeken moet altijd zijn gemaakt uit zeer goed ademend materiaal. Voor een uitrijdeken is dit extra belangrijk, je paard draagt de deken immers bij inspanning. Er zijn twee modellen uitrijdekens; eentje welke over je zadel heen gaat en aan de voorkant van je zadel wordt vastgemaakt en een model welke je achter je zadel vastmaakt. Met een uitrijdeken kan je ondanks het weer toch genieten van het paardrijden in de winter. 

Vliegenuitrijdekens zorgen ervoor dat je ook in de zomer kan buitenrijden

Een groot nadeel van de zomer zijn vliegen, muggen, dazen en andere stekende insecten. Een speciale vliegenuitrijdeken gebruik je om je paard hier tijdens het (buiten) rijden tegen te beschermen. Ze zijn gemaakt uit zeer goed ademend en vochtabsorberend materiaal zodat overtollige warmte en zweet optimaal kan worden afgevoerd. Een vliegenuitrijdeken moet goed passen en mag de bewegingsvrijheid van je paard niet belemmeren. Door de zadeluitsparing kan je de deken gemakkelijk over je zadel heen leggen. Bijkomend voordeel is dat de deken hierdoor ook netjes op zijn plek blijft liggen en niet gaat schuiven. Uiteraard kan je de deken op meerdere punten vastmaken. De meeste vliegenuitrijdekens zijn voorzien van een halsdeel, deze kan aan de deken vast zitten of afneembaar zijn. Zo is je paard zo veel mogelijk bedekt en dus zo optimaal mogelijk beschermd. Een speciaal model met een zebra print zorgt ervoor dat steekvliegen gedesoriënteerd raken waardoor ze op afstand blijven en je paard minder snel lastig vallen.

De mooiste uitrijdekens van de beste merken

Horze heeft een groot assortiment uitrijdekens en vliegenuitrijdekens. Kies je favoriete kleur en materiaal. Sommige modellen zijn afgewerkt met luxe details, applicaties, borduursels, sierkoorden, contrasterende kleuren of accenten uit kunstbont. Speciale fel gekleurde uitrijdekens met reflecterende accenten zorgen ervoor dat je goed zichtbaar bent zodat je veilig op pad kan met je paard. Shop een uitrijdeken of vliegenuitrijdeken uit ons Horze assortiment of van topmerken als Bucas, Horseware, Kentucky, Eskadron of Back on Track en laat niets je tegenhouden om met je paard te genieten van het rijden.

Een uitrijdeken voor paarden is een deken welke je kan gebruiken tijdens het rijden. Hij is bedoeld om onder andere de gevoelige nierstreek van je paard te beschermen tegen tocht en kou. Dit is vooral voor geschoren paarden belangrijk. Je kan de deken ook gebruiken om je paard warm te stappen aan het begin van de training en voor het uitstappen na afloop om te voorkomen dat je paard te snel afkoelt en kou vat. Bij hele strenge kou of regenachtig guur weer is het soms nodig je uitrijdeken ook tijdens de training of rit over te laten als je buiten rijdt. Het is dus erg belangrijk dat een uitrijdeken niet alleen licht is, maar ook heel goed ademend en bij nat weer zijn minst waterafstotend . Er zijn twee modellen uitrijdekens; eentje welke over je zadel heen komt en aan de voorkant van je zadel wordt vastgemaakt en een model welke je achter je zadel vastmaakt.

Een speciale vliegenuitrijdeken gebruik je om je paard tijdens het (buiten) rijden te beschermen tegen vliegen en andere stekende insecten. Een vliegenuitrijdeken heeft vaak ook een halsdeel om je paard zo veel mogelijk te bedekken.

Western zadels zijn groter dan spring-, dressuur- en veelzijdigheidszadels. Let er daarom op dat de zadeluitspraing van de uitrijdeken groot genoeg is voor je westernzadel. Het kan ook verstandig zijn een uitrijdeken te kopen welke je achter het zadel vastmaakt. Dan hoeft de deken niet over je zadel heen en zal hij waarschijnlijk mooier over je paard heen vallen. Je bevestigd deze dekens met klittenband sluitingen aan je zadel.

Aangezien uitrijdekens vaak worden gebruikt voor het buitenrijden zijn ze ook verkrijgbaar in felle kleuren of met reflecterende accenten. Dit zorgt voor een betere zichtbaarheid in de schemering en bij slecht weer.

De uitrijdeken voor paarden voor de wagen ziet er anders uit dan een uitrijdeken voor paarden onder het zadel. Je noemt deze deken dan ook anders, geen uitrijdeken maar een mendeken. Hij heeft geen uitsparing voor een zadel, maar wel voor de leidselsleutels en de ligtogen. Ze worden meestal aan het tuig bevestigd met klittenbandsluitingen, gespjes en/ of riempjes. Afgezien daarvan gelden voor de mendeken dezelfde eisen als voor de uitrijdeken. De deken moet goed passen en mag de beweging niet belemmeren. Een waterdicht model is ideaal bij nat en regenachtig weer. Daarnaast is het erg belangrijk dat een mendeken goed ademend is aangezien het paard de deken tijdens inspanning draagt. De meeste mendekens zijn gemaakt uit fleece of een waterdichte buitenstof met fleece aan de binnenzijde. Er zijn ook wollen varianten, deze zijn echter vaak niet gemaakt uit zuiver scheerwol maar uit een wol mix.