Veelzijdigheidszadels

Veelzijdigheidszadels

1 items
Horze Ponyzadel Horze Ponyzadel
Adviesprijs -18%

Horze

Ponyzadel

€ 89,99
Adviesprijs: € 109,99
Direct leverbaar

Koop Veelzijdigheidszadels op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Veelzijdigheidszadels - de allrounder onder de paardenzadels

Een veelzijdigheidszadel is een perfecte basis voor elke beginnende ruiter. Daarnaast is het een goede keuze als je één zadel wilt hebben waar je meerdere disciplines mee kan beoefenen. Een veelzijdigheidszadel is perfect voor een ontspannen buitenritcrosscountry of om mee te springen. Beginnende dressuurruiters kunnen ook prima met een veelzijdigheidszadel rijden. Wordt je niveau hoger dan kan het uiteindelijk beter zijn gespecialiseerde zadels aan te schaffen, welke zijn voorzien van enkele belangrijke eigenschappen voor de specifieke disciplines.

Veelzijdigheidszadels in verschillende materialen

De veelzijdigheidszadels in ons assortiment zijn gemaakt van echt leder of synthetische materialen. Beide hebben hun voordelen; echt leder is meestal duurzamer en van betere kwaliteit, maar het vergt ook veel meer onderhoud dan een synthetisch model. Synthetische zadels zijn veel lichter dan leren zadels. De meeste synthetische zadels hebben een verwisselbare boom en kunnen zo gemakkelijk en snel aan je paard worden aangepast. Vergeet echter niet je zadel ook regelmatig door een zadelmaker te laten nakijken. Een goed passend zadel is essentieel voor je paard. Een slecht passend zadel kan ongemak, een pijnlijke of gespannen rug en in het ergste geval zelfs kreupelheid veroorzaken. Het meest geschikte zadeldekje voor een veelzijdigheidszadel is een veelzijdigheidsdekje, ook wel aangeduid met vzh. Soms kan het noodzakelijk of prettig zijn voor je paard een zadelonderlegger of gelpad te gebruiken tussen je dekje en het zadel.

Eigenschappen van een veelzijdigheidszadel 

Het model van een veelzijdigheidszadel zit tussen een dressuurzadel en een springzadel in. Ze zijn ontworpen met kniewrongen voor de juiste steun en hebben een iets diepere zit dan een traditioneel springzadel. Daarentegen is de zit van een veelzijdigheidszadel minder diep als die van een klassiek dressuurzadel. De lepel en zit geven de juiste ondersteuning zonder je bewegingsvrijheid te beperken. De zweetbladen zijn langer dan de zweetbladen van een springzadel maar korter dan die van een dressuurzadel. Zadelmaten worden gemeten in inches en variëren van 16 tot 18,5 inches. Deze maten hebben betrekking op de zitting, want het zadel moet niet alleen op het paard, maar ook bij de ruiter passen. Een te kleine zitting beperkt een ruiter te veel in zijn zit en zorgt ervoor dat je teveel op de lepel gaat zitten. Hierdoor wordt de druk onvoldoende verdeeld en krijg je piekbelasting op de rug van je paard. Een te grote zitting biedt onvoldoende steun waardoor je als ruiter gaat klemmen met je been.

Accessoires voor je veelzijdigheidszadel

De meeste zadels worden kaal verkocht. Dit houdt in dat je alleen het zadel koopt, zonder de benodigde accessoires. Maak je zadel compleet met je favoriete beugelriemen, stijgbeugels en singel en shop een mooi zadeldekje voor onder je zadel. Daarnaast is het belangrijk je zadel goed te onderhouden met de juiste producten voor een lange levensduur. Vind jouw ideale veelzijdigheidszadel bij Horze en geniet van paardrijden in verschillende disciplines.