Trikem Vitamin B, 1000 ml

€ 14,50
Prijs is inclusief BTW Excl. verzendkosten
1 l (€ 14,50 / l)
( 5 )
Beste Prijs
Dit product heeft de best mogelijke prijs. Verdere kortingen van promoties en kortingsbonnen kunnen niet worden toegepast.
Eén maat voor iedereen
Partnerproduct

Dit artikel wordt geleverd door één van onze partners. Een partnerproduct in je bestelling vertraagt de levertijd voor je gehele bestelling. Bekijk de verwachte leverdatum in je winkelwagentje.

Geen verzendkosten
Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan 69€
Gratis retourneren
30 dagen retourbeleid

Beschrijving

Met de 9 belangrijkste vitaminen B VIMITAL B vitamine is één van de weinige vitamine B supplementen die alle negen vitaminen B bevatten die van nut zijn voor het paard. Al deze vitaminen B functioneren als co-enzymen, wat betekent dat een gegeven enzym alleen actief wordt als het wordt verbonden met de juiste vitamine B. Zonder enzymen werkt de stofwisseling niet. Vitamine B is beschikbaar als concentraat, ruwvoer en weide. Het is typisch dat het paard een aantal vitaminen B ook zelf kan vormen, de meeste worden in de darmen gevormd. Bij veranderingen in training, omgeving, voeding, te weinig of juist overtollig haar, ziekte en diarree, onbalans kan ontstaan dat in ernstige mate invloed heeft op de algemene toestand van het paard. Vitaminen B zijn oplosbaar in water en, met een paar uitzonderingen, volledig onschadelijk, zelfs in grote doses. Een teveel wordt niet opgeslagen in het lichaam maar uitgescheiden in de urine. Een overdosis van een enkele vitamine B maakt dat het andere vitaminen B meeneemt uit het lichaam, daarom is een gebalanceerd vitaminecomplex belangrijk. Een glucoseoplossing is toegevoegd om het supplement extra smakelijk te maken.


Gebruik


Het wordt aanbevolen om regelmatig een gebalanceerd vitamine B supplement te geven, omdat veranderingen in omgeving, voeding en oefeningen lastig onder controle zijn te krijgen. Bij onbalans heeft het lichaam geen voorraad en kan het tekorten niet zelf reguleren. Voor acute ziektes is vitamine B vaak een ondersteuning in de behandeling. Vitamine B supplementen zijn extra nuttig als het ritme van het paard verandert, of als de druk toeneemt, zoals bijvoorbeeld bij zware training, verandering van omgeving, verandering van voeding en af- of toename vacht.

Dosering


25 ml dagelijks voor groot paard (550 kg) in voer. Andere paarden in verhouding tot lichaamsgewicht of op voorschrift dierenarts.

INGREDIËNTEN per 25 ml


  • Vitamine B1 (thiamine) 60 mg
  • Vitamine B2 (riboflavine) 60 mg
  • Vitamine B6 (pyridoxine-HCI) 30 mg
  • Vitamine B12 80 mg
  • Foliumzuur B9 60 mg
  • Niacine B3 200 mg
  • Pantotheen B5 90 mg
  • Biotine B7 90 mg
  • Choline 50 mg

Artikelnr.: 25752

Lees recensies:

Kleur: