Vliegenspray voor paarden

Vliegenspray voor paarden

21 items
B Vertigo Monaco Oornetje B Vertigo Monaco Oornetje
Adviesprijs -30%

B Vertigo Monaco Oornetje

€ 15,99
Adviesprijs: € 22,99
(1)
Horze Munich Oornetje met metallic detail Horze Munich Oornetje met metallic detail
Adviesprijs -47%

Horze Munich Oornetje met metallic detail

€ 15,99
Adviesprijs: € 29,95
Direct leverbaar
B Vertigo Drew Oornetje B Vertigo Drew Oornetje
Adviesprijs -60%

B Vertigo Drew Oornetje

€ 11,99
Adviesprijs: € 29,95
(1)
B Vertigo Laurel Oornetje B Vertigo Laurel Oornetje
Adviesprijs -66%

B Vertigo Laurel Oornetje

€ 11,99
Adviesprijs: € 34,95
Direct leverbaar
Horze Pomona Oornetje
Adviesprijs -54%

Horze Pomona Oornetje

€ 12,99
Adviesprijs: € 27,99
Direct leverbaar
Cavalor Flyless, Vliegenspray,  500 ml
Adviesprijs -31%

Cavalor Flyless, Vliegenspray, 500 ml

€ 26,99
Adviesprijs: € 38,99
0.5 l (€ 53,98 / l)
(1)
Horze Adepto Oornetje
Adviesprijs -20%

Horze Adepto Oornetje

€ 19,99
Adviesprijs: € 24,99
Direct leverbaar
Horze Marquess Oornetje Horze Marquess Oornetje
Adviesprijs -23%

Horze Marquess Oornetje

€ 22,99
Adviesprijs: € 29,99
(2)
Trikem ItchStop, 500 ml

Trikem ItchStop, 500 ml

€ 11,99
0.5 l (€ 23,98 / l)
Direct leverbaar
Bense & Eicke Horsefly Shock 500 ml

Bense & Eicke Horsefly Shock 500 ml

€ 26,95
0.5 l (€ 53,90 / l)
Direct leverbaar
Bense & Eicke Fly Control 500 ml

Bense & Eicke Fly Control 500 ml

€ 29,95
0.5 l (€ 59,90 / l)
Direct leverbaar
Bense & Eicke Deo voor paarden, 500ml

Bense & Eicke Deo voor paarden, 500ml

€ 24,95
0.5 l (€ 49,90 / l)
Direct leverbaar
Relax Biocare Summer Lotion 500ml

Relax Biocare Summer Lotion 500ml

Horze Koelend Vliegenmasker Horze Koelend Vliegenmasker
Adviesprijs -17%

Horze Koelend Vliegenmasker

€ 24,99
Adviesprijs: € 29,99
(1)
Horze Koelend Oornetje Horze Koelend Oornetje
Adviesprijs -17%

Horze Koelend Oornetje

€ 24,99
Adviesprijs: € 29,99
Direct leverbaar
Veredus Bio Repel Spray, Vliegenspray, 1000 ml

Veredus Bio Repel Spray, Vliegenspray, 1000 ml

€ 25,99
1 l (€ 25,99 / l)
(3)
CDM Citromax, 500 ml

CDM Citromax, 500 ml

€ 16,95
0.5 l (€ 33,90 / l)
Direct leverbaar
Cavalor Flyless, Fly Spray, 500ml Cavalor Flyless, Fly Spray, 500ml

Cavalor Flyless, Fly Spray, 500ml

€ 38,99
0.5 l (€ 77,98 / l)
Direct leverbaar
Trikem Renons Mosquito & ticks, 100 ml

Trikem Renons Mosquito & ticks, 100 ml

€ 11,95
0.1 l (€ 119,50 / l)
Cavalor Sw-Itsch, 500 ml Cavalor Sw-Itsch, 500 ml

Cavalor Sw-Itsch, 500 ml

€ 42,99
0.5 l (€ 85,98 / l)
(4)
Veredus Bio Repel Gel, 500 ml

Veredus Bio Repel Gel, 500 ml

€ 23,99
0.5 l (€ 47,98 / l)
Direct leverbaar

Koop Vliegenspray voor paarden op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Een goede vliegenspray houdt vliegen op afstand

Vliegensprays voor paarden zijn een populaire manier om je paard te beschermen tegen insecten tijdens het vliegenseizoen. Vliegenwerende middelen zijn er in ontelbare soorten; van zuiver plantaardige producten die insecten afweren via hun sterke geur, bepaalde kruidenmengsels tot moderne combinaties van actieve ingrediënten. Vliegensprays beschermen paarden tot enkele uren lang en houden vervelende insecten op afstand. Een goede vliegenspray kan handig zijn om te gebruiken in combinatie met een vliegendeken of vliegenuitdeken. Je gebruikt het middel op de delen waar de deken niet zit om zo je paard zo goed mogelijk vlieg vrij te houden. Daarnaast is een vliegenspray ideaal om tijdens een training of wedstrijd vliegen mee op afstand te houden om zo optimaal te kunnen presteren. Vliegenspray is ook zeer geschikt op dagen dat de overlast van vliegen en insecten beperkt is. Je kan het dan gebruiken ter vervanging van een vliegendeken. Let op dat je bij paarden met zomereczeem niet zomaar alle vliegenmiddelen kan gebruiken, helemaal niet als de huid is beschadigd. Daarnaast is vliegenspray nooit afdoende voor een paard met zomereczeem, deze moet altijd een goede eczeemdeken dragen als er knutten zijn. Een goede lotion kalmeert en verzorgt een geirriteerde huid en werkt jeukstillend. Ze zijn ideaal om je paard mee te ondersteunen in de zomerperiode. Voor paarden met zomereczeem zijn goede jeukstillende en verzorgende lotions een absolute musthave.

Natuurlijke bescherming tegen dazen met een dazenval

Daarnaast kan een dazenval goed helpen de overlast van dazen voor je paard te verminderen in de zomer. Ze werken op een natuurlijke wijze, zonder gifstoffen of chemische middelen. Een dazenval kan je gemakkelijk in de grond steken rond het weiland, bij de buitenbak of de stal. Let wel op dat de paarden niet bij de dazenval kunnen komen en deze of zichzelf kunnen beschadigen. Door de dazenval regelmatig te verplaatsen zal je meer dazen vangen. Als je aan beide kanten van het weiland of de rijbak een dazenval zet zullen ze nog effectiever werken. Plaats de dazenval in de zon zodat de zwarte bal goed op kan warmen.

De werking van een dazenval

Een dazenval bestaat uit een frame met daaraan een zwarte bal met een fuik er overheen en een opvangbeker. De zwarte bal wordt warm door de zon en geeft hierdoor warmtestraling af. Doordat de bal vrij is opgehangen beweegt deze langzaam heen en weer door de wind. Een daas zal de bal daarom aanzien voor een zoogdier en naar de bal vliegen om het te willen steken. Aangezien dazen en wespen alleen omhoog kunnen vliegen zullen de dazen, zodra ze van de bal wegvliegen, in de fuik terecht komen waarna ze uiteindelijk in een vangbeker belanden en niet meer weg kunnen. Deze opvangbeker is gemakkelijk te legen. Op een warme zomerdag kan je met een dazenval wel 200 tot 300 dazen vangen. En elke gevangen daas is minder overlast voor je paard!

Een goede bescherming van je paard tegen vliegen en insecten is enorm belangrijk om je paard in goede conditie te houden. Bij Horze vind vliegenspray en jeukstillende lotion van de beste merken zoals CavalorSectolin, Blue HorsStassek en Hilton Herbs.

Er zijn veel verschillende soorten vliegensprays voor paarden, welke je kan indelen in twee groepen; producten met puur natuurlijke ingrediënten en vliegensprays met chemische stoffen. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk zelf vliegenspray voor je paard maken. Een vliegenspray gebruik je om de lichaamsgeur van je paard te maskeren. De meeste vliegensprays spuit je op de vacht van je paard. Sommige paarden worden nerveus van het sissende geluid van een spray, in dit geval is het mogelijk een lotion te gebruiken welke je kan inwrijven. Wees altijd voorzichtig wanneer je vliegenspray voor je paard gebruikt, het mag niet in de ogen of neus van je paard komen. Sommige paarden kunnen allergisch reageren op vliegenspray (meestal op producten met chemische stoffen), gebruik het daarom eerst een keer op een klein stukje van je paard om te zien of er geen reactie ontstaat. Let op dat niet alle vliegensprays geschikt zijn voor paarden met zomereczeem, helemaal niet als de huid is beschadigd. Een stof met een hele goede werking is Icaridine, het is huidvriendelijk en zeer effectief om je paard vrij te houden van vliegen, dazen en andere insecten.

Zelf een vliegenafweermiddel voor je paard maken is niet bijzonder moeilijk en ook niet duur. Aangezien de spray tijdens het maken echter sterk geurt, is het beter deze in de stal of in de tuin te mengen en te bewaren. Er zijn verschillende manieren om insectenwerende middelen te mengen tot een effectieve vliegenspray. Zo kan je in een vijf liter emmer één liter appelciderazijn mengen met één liter zwarte thee, het sap van een citroen, twee in kleine stukjes gehakte teentjes knoflook, een paar kruidnagels en een klein flesje tea tree olie. Vul vervolgens de emmer verder met water. Laat dit mengsel twee, of beter drie, dagen trekken en je vliegenspray van met alleen natuurlijke ingrediënten is klaar. Deze vliegenspray werkt ongeveer een half uur op je paard, daarna zal het effect verminderen en moet je je paard opnieuw mee in sprayen.

Vliegensprays voor paarden die geen alcohol bevatten, zijn beter voor paarden en pony's met een gevoelige huid. De werking van deze vliegenspays is ook langer, omdat alcohol na het sprayen relatief snel vervliegt. Vliegensprays voor paarden die essentiële oliën bevatten zijn beter voor de vacht van je paard. Let op dat niet alle vliegensprays geschikt zijn voor paarden met zomereczeem, helemaal niet als de huid is beschadigd. Daarnaast is niet elke vliegenspray doeltreffend tegen alle insecten. Vliegen worden zeker afgeschrikt door alle producten op de markt maar voor dazen, muggen en teken zijn dat niet per definitie. Lees dus altijd goed de omschrijving van de vliegenspray als je een vliegenwerend middel aan wilt schaffen.

Vliegensprays voor paarden die chemicaliën bevatten, kunnen een chemische geur hebben die onaangenaam is voor mensen. Het is daarom handig om te testen of je de geur kan verdragen. Er bestaan ook doeltreffende vliegensprays voor paarden op basis van zuiver natuurlijke ingrediënten zoals moederkruid of Oostenrijkse steenolie.