Zalven & Kleien

Zalven & Kleien

Cooling gel en klei voor paarden kunnen zwellingen en ontstekingen verminderen en helpen bij het herstel van verschillende blessures. Cooling gel en klei is zeer geschikt voor het koelen van de benen na zware inspanning. Speciale verwarmende gel is ideaal om de spieren van je paard mee te ontspannen en te herstellen.

76 items

Koop Zalven & Kleien op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Cooling gel en klei ondersteunen bij herstel

Cooling gel en klei kunnen worden gebruikt om de benen van je paard tot rust te laten komen en te laten herstellen na een zware training, een lange reis op de trailer of vrachtwagen, bij een blessure of bij oude paarden. Gel en klei onttrekken warmte en zwelling uit de benen van je paard.

De benen van je paard zijn sterk, maar ook er gevoelig voor blessures. Het is de taak van jou als verantwoordelijke ruiter en paardeneigenaar om de benen van je paard optimaal te verzorgen. Als de paardenbenen goed worden verzorgd, zal je paard optimaal kunnen presteren, fit zijn en gezond en sterk blijven zodat jullie samen lang kunnen blijven genieten van het rijden. Het insmeren van de benen van je paard na zware inspanning, wanneer het paard herstelt van een blessure of lang op de trailer of vrachtwagen heeft gestaan is een doelgerichte manier om toekomstige kreupelheid en blessures te voorkomen en het herstel en de recuperatie te bespoedigen en te ondersteunen. Cooling gel en klei helpt de bloedcirculatie te verhogen, afvalstoffen af te voeren en de spieren en pezen van de benen te versterken. Je paard zal sneller herstellen van het werk, een blessure of reis en door de uitgeruste benen beter in staat zijn goed te blijven presteren. Sommige cooling gels en kleien zijn eerst verkoelend en krijgen daarna een verwarmende werking. Deze producten kunnen naast de benen ook op de rug en andere plekken van het lichaam worden gebruikt. Lees per product dus goed de gebruiksaanwijzing om precies te weten hoe en waar de cooling gel of klei moet worden gebruikt.

Het inwrijven van de vermoeide benen van je paard met cooling gel welke speciaal voor paarden is ontwikkeld zorgt voor rust en herstel, wat nodig is na de training, lange reis of bij herstel van een blessure. Het is daarnaast een goede manier om vermoeide benen af te koelen. Cooling gel en klei heeft een verzorgende en ontspannende werking op de spieren en pezen van je paard. Een goede klei of gel vermindert de warmte in de pezen en zwellingen aan de benen welke veroorzaakt worden door zware belasting. Cooling gel en klei kan tevens worden gebruikt om de benen van oude paarden mee te ondersteunen en sterk en gezond te houden.

Verwarmende gel of massage lotion - een weldaad voor de spieren van je paard

Naast koelende producten voor de benen van je paard heeft Horze ook verwarmende gels en lotions in het assortiment. Je kan ze gebruiken om de spieren van je paard mee in te masseren als warming up voor een training aan of na een zware inspanning voor een goede afvoer van afvalstoffen en een goed herstel. Het vermindert spierpijn, voorkomt stijve en stramme spieren en zorgt ervoor dat je paard fit en soepel blijft.

Raadpleeg bij twijfel altijd je dierenarts of een cooling gel of klei geschikt is voor jouw paard. Het is daarnaast verstandig om een kreupel paard altijd eerst door een dierenarts te laten beoordelen om de juiste behandeling in te kunnen zetten. Horze heeft cooling gels en kleien voor paarden van topmerken als Pharmacare, Stassek, Cavalor, Blue Hors en Hilton Herbs.