Check de leveringstatus van jouw bestelling hier
Horze Guide

Vier manieren om tijdens de zomermaanden fris te blijven in het zadel


Wanneer de hitte van de zomer op ons af komt, kan het zijn dat je tegen het paardrijden opziet, in plaats van dat je er naar uitkijkt. Maar zo hoeft het niet te zijn; er zijn ontelbare manieren om jezelf in de zomer koel en fris te houden in het zadel. Hier volgen een paar ideeën om mee te beginnen.

 1. Gebruik chaps in plaats van rijlaarzen

  Rijlaarzen zijn prachtige, stijlvolle, en – eenmaal ingelopen – comfortabel, maar ze zijn ook warm. Overweeg om je rijlaarzen te vervangen voor minichaps tijdens trainingen of rustige tochten. Minichaps zijn lichter en kan je over je rijbroek aanschieten vlak voor je gaat paardrijden. Bij het afstijgen kun je ze meteen weer afdoen, zodat je al met al koeler blijft overdag.

 2. Kies voor een ademende rijbroek

  Of je nu rijlaarzen of chaps draagt, de rijbroek de rijbroek die je daarbij draagt speelt een belangrijke rol voor je comfort in de zomer. Kijk naar rijbroeken die vervaardigd zijn van lichtgewicht, ademend materiaal. Deze rijbroeken bieden meer ventilatie en zorgen ervoor dat je koel en fris blijft. Rijbroeken van ademend katoen zijn een uitstekende keuze voor paardrijden in de zomer.

 3. Kies voor handschoenen die bedoelt zijn voor dragen in de zomer

  Leren rijhandschoenen zijn ideaal voor de herfst en winter, maar je handen worden er snel zweterig in tijdens de zomer. Zoek naar rijhandschoenen die speciaal zijn gemaakt voor paardrijden in de zomer. De handschoenen moeten lichtgewicht en ademend zijn, en goede ventilatie bieden om te voorkomen dat je handen gaan zweten.

 4. Draag een lichtgewicht shirt of jas

  Als je zoekt naar een paardrijshirt of jas voor tijdens de zomer, kan je het beste gaan voor lichtgewicht, ademende stoffen. Een shirt dat niet te strak zit, en wat ruimte laat tussen de stof en je lichaam zorgt voor natuurlijke ventilatie tijdens het paardrijden. Polyester shirts zijn ideaal vanwege hun vochtafvoerende en ademende eigenschappen. Daarnaast zitten ze zelfs na urenlang dragen in de stal nog altijd aangenaam.

Kijk bij de aanschaf van een show- of wedstrijdjas of deze goed ademt en lichtgewicht is. Hoewel veel disciplines donkerkleurige jassen verplicht stellen, zou je een lichtgekleurde jas kunnen dragen indien mogelijk; dat voorkomt de opname van warmte door de zon. Zorg ervoor dat het shirt onder de jas ook zo ademend en lichtgewicht is als mogelijk.