Horze Guide

Bye Bye Insecten: Vliegenbescherming en voorkoming


Wordt je paard lastig gevallen door insecten?
Nou, er zijn meerdere manieren om je paard deze zomer te beschermen.

Vliegenmaskers met of zonder oren en Vliegenmaskers met of zonder lange neus:

Deze soorten vliegenmaskers zijn eenvoudig schoon te houden en zijn een goede oplossing om je paard te beschermen tegen insecten en zelfs UV stralen. Ze zijn beschikbaar in diverse stijlen, kleuren en patronen.

Vliegendekens met or zonder vliegenkap:

De vliegendeken is een handige manier om je paarden te beschermen als ze in de wei staan. De vliegendeken beschermt je paard niet alleen tegen insecten, maar biedt ook UV bescherming en houdt je paard schoon.

Vliegen beenbeschermers:

Vliegenbeenbeschermers zijn een goede manier om in de wei de benen van je paard te beschermen tegen vliegen en hun eitjes. Deze beenbeschermers zijn ook nuttig om te voorkomen dat je paard constant loopt te stampen om van de vliegen af te komen. Beschikbaar in leuke kleuren en patronen.

Vliegennetjes met of zonder oren:

Dit product is een goede manier om de vliegen weg te houden van het gezicht van je paard als ze buiten zijn. Beschikbaar in diverse variaties en kleuren.

Oornetje:

Het oornetje beschermt de oren van je paard tegen insecten tijdens het paardrijden. Beschermt niet alleen de oren van je paard, maar is ook beschikbaar in diverse stijlen en kleuren. Je kunt ook kiezen uit een bijpassend zadeldek en beenbandages voor het oornetje.

Vliegenbescherming voor de neus:

Het neusnet beschermt de neus van je paard tegen insecten tijdens het paardrijden. Kan worden bevestigd aan het halster of hoofdstelvan je paard.

Vliegenhalsters en vliegenbeenkoorden:

Helpt de vliegen weg te houden van je paard. Afhankelijk van welk merk je aanschaft zorgen ze voor een fraaie uitstraling van je paard. Zorg ervoor dat je de instructies van de leverancier opvolgt hoe deze artikelen te gebruiken.

Vliegenspray roller:

De roller vliegenspray kan worden gebruikt bij gevoelige plekken zoals bij de ogen en neus. Het is eenvoudig aan te brengen als je paard niet stilstaat.

Gemaasde vliegendeken:

Tijdens het paardrijden in de zomer kan je paard worden beschermt tegen de vliegen. Deze paardendekens hebben een uitsnede voor het zadel zorgen voor nauw contact met je paard.

Vliegenspray:

Dit is het meest gebruikte artikel voor paarden. Het is een eenvoudige manier om de vliegen van je paard weg te houden. Er zijn verschillende types en merken vliegenspray. Lees de instructies van de fabrikant over het aanbrengen van de vliegenspray.

Hier volgen nog een paar behulpzame tips om de hoeveelheid insecten in je stal deze zomer te beperken:
  1. Zorg ervoor dat je de stal minsten één keer per dag schoonmaakt.

  2. De mest moet elke dag worden afgevoerd om te voorkomen dat insecten eitjes kunnen leggen. Als je een prullenbak hebt, zorg er dan voor dat de deksel gesloten is en dat ze voorzien van vuilniszakken

  3. Zorg ervoor dat de voederruimte elke dag is geveegd en dat de etensbakken gesloten zijn met deksel.

  4. Kijk ook rond in de stal en omgeving of er geen mogelijke plekken zijn waar vliegen zich kunnen voortplanten. Vliegen houden van vochtige organische gebieden om hun eitjes te leggen en zich voort te planten.