« Terug / Merken / Beris

Waldhausen Mors de filet avec passage de langue Beris, 7,5cm, Soft

€ 59,95
Prijs is inclusief BTW Excl. verzendkosten
Maattabel
Size A
95 9.5 cm
105 10.5 cm
115 11.5 cm
125 12.5 cm
135 13.5 cm
145 14.5 cm
155 15.5 cm
165 16.5 cm
Terug

Meet bij het opnemen van de bitmaat altijd van de binnenkant van de ene bitring (of bakstuk) naar de binnenkant van de tegenovergestelde. Zorg ervoor dat het bit is aangespannen. De dikte van het bit wordt altijd gemeten aan de binnenkant van de bitring. In de mond van het paard geplaatst zou er max. 5 mm speling moeten zijn aan beide zijden van het bit.

Partnerproduct

Dit artikel wordt geleverd door één van onze partners. Een partnerproduct in je bestelling vertraagt de levertijd voor je gehele bestelling. Bekijk de verwachte leverdatum in je winkelwagentje.

Geen verzendkosten
Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan 69€
Gratis retourneren
30 dagen retourbeleid

Beschrijving

Deze stang ligt optimaal in de mond, Door de bijzondere platte boog die tongvrijheid biedt, houdt de tong maximale tongvrijheid, De meeste paarden reageren hierdoor nageefelijker en kauwen meer op het bit, Dit bit is ideaal voor paarden die slecht om kunnen gaan met de conventionele bitten die veel druk op de tong geven en daardoor bijvoorbeeld met het hoofd gaan slaan, Maar ook voor de zogenaamde ‘tongenspelers’ is dit bit ideaal: door de tongboog kan de tong niet over het bit gedaan worden, De 3cm hoge boog is toegestaan in wedstrijdverband, De beschermende bitschijven maken het inklemmen van de mondhoeken onmogelijk, Twee verschillende bitringmaten beïnvloeden de positie van het bit in de paardenmond; hoe kleiner de bitring hoe directer en sterker de inwerking in de mond is, Dankzij de koperen buis in de zijstukken van het mondstuk kunnen de ringen vloeiend en gelijkmatig bewegen, tevens wordt de levensduur van het bit hierdoor verlengd, Door keuze uit een Soft of Hard mondstuk is een sensibele of hardere inwerking mogelijk, Hierdoor is dit bit breder en flexibeler in te zetten: sensibele paarden een soft mondstuk, sterke paarden een hard mondstuk. Soft: flexibel en aangenaam in de mond, Door een flexibele staalkern een grote veiligheid voor het sensibele of jonge paard.

Technische omschrijving:

120mm - 130mm - 140mm.

Artikelnr.: 313437

Lees recensies:

Dit product heeft nog geen recensies. Help ons en andere klanten door een recensie te schrijven.

Kleur: