Paardrijchaps voor kinderen

Paardrijchaps voor kinderen

9 items
Horze Portland chaps met twee laarzenriemen, kids Horze Portland chaps met twee laarzenriemen, kids
Adviesprijs -25%

Horze Portland chaps met twee laarzenriemen, kids

€ 29,99
Adviesprijs: € 39,99
Direct leverbaar
Horze Ronda Tiener Leren Chaps
Adviesprijs -20%

Horze Ronda Tiener Leren Chaps

€ 39,99
Adviesprijs: € 49,99
Direct leverbaar
Horze Geribde Amara Minichaps, Junior
Adviesprijs -23%

Horze Geribde Amara Minichaps, Junior

€ 22,99
Adviesprijs: € 29,99
(28)
Horze PU Leren Chaps met Bling lus, kinderen
Adviesprijs -17%

Horze PU Leren Chaps met Bling lus, kinderen

€ 24,99
Adviesprijs: € 29,99
(3)
Horze Billie Tiener Synthetische Chaps
Adviesprijs -23%

Horze Billie Tiener Synthetische Chaps

€ 22,99
Adviesprijs: € 29,99
Direct leverbaar
Mink Horse Minichaps van wasbaar micro suède, Jr

Mink Horse Minichaps van wasbaar micro suède, Jr

Horze Star chaps, kids Horze Star chaps, kids
Adviesprijs -14%

Horze Star chaps, kids

€ 29,99
Adviesprijs: € 34,99
Direct leverbaar
Horze Leren Chaps, kinderen
Adviesprijs -13%

Horze Leren Chaps, kinderen

€ 34,99
Adviesprijs: € 39,99
(2)
Suedwind Footwear Junior Soft Chap Comfort, rits achter

Suedwind Footwear Junior Soft Chap Comfort, rits achter

€ 69,90

Koop Paardrijchaps voor kinderen op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Chaps en gaithers voor kinderen

Als je kind wil paardrijden kan je kiezen voor traditionele paardrijlaarzen, maar daarnaast zijn chaps in combinatie met jodhpurs of stalschoenen ook een optie. Helemaal voor beginnende ruiters, recreatieve ruiters of kinderen die elke week les hebben op de manege kunnen chaps een goede keuze zijn. Chaps komen van origine uit het western rijden. Cowboys droegen lange chaps om hun benen te beschermen. Tegenwoordig dragen ruiters voornamelijk mini chaps of gaithers welke tot de knieholte komen. Het verschil tussen chaps en gaithers is dat chaps vaak zijn gemaakt uit soepel leer of suède, gaithers zijn vaak uit glad leer en stugger. Daarnaast hebben chaps een rits aan de zijkant terwijl gaithers een haast onzichtbare rits aan de achterzijde hebben. Toch worden gaithers vaak ook gewoon chaps genoemd en bestaat het verschil in de benaming van beide producten eigenlijk nauwelijks meer.

Chaps zijn goedkoper dan leren rijlaarzen, maar net zo stijlvol

Naast persoonlijke smaak en de rijstijl van je kind, is de beslissing om chaps in plaats van leren rijlaarzen te dragen vaak gebaseerd op prijs. Chaps zien er in combinatie met jodhpurs super stijlvol uit en je ziet vaak nauwelijks het verschil met leren rijlaarzen. Echter zijn chaps in combinatie met jodhpurs vaak een stuk voordeliger. Dat maakt ze super geschikt voor kinderen die nog in de groei zijn. Leren rijlaarzen zijn dan vaak nog te kostbaar, aangezien je kind er snel zal zijn uitgegroeid. Chaps met jodhpurs kunnen in zo'n geval uitkomst bieden. Daarnaast zijn chaps erg gebruiksvriendelijk, door de rits trekt je kind ze gemakkelijk aan en uit. Je kind ziet er super stijlvol uit en heeft bijna dezelfde look als zijn of haar instructeur. Hou er rekening mee dat chaps meestal niet zijn toegestaan op wedstrijden en daarom alleen te gebruiken zijn tijdens lessentrainingen of recreatief gebruik. Wil je kind meedoen aan een wedstrijd? Check dan altijd even de kledingvoorschriften. 

De mooiste chaps voor kinderen 

Horze heeft een groot assortiment chaps en gaiters voor kinderen op voorraad. Ze zijn leverbaar in basic kleuren, maar je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld roze chaps voor je kind. Sommige modellen zijn afgewerkt met de meest schitterende details zoals strass steentjes, borduursels en lak accenten. Laat je kind stralen in het zadel en shop er een paardrijbroek of paardrijlegging bij. Bijpassende bovenkleding maakt de outfit helemaal af. Kies voor ons eigen Horze merk of shop een paar chaps of gaiters van Covalliero, Harry's Horse of Mink Horse.

Voor het paardrijden kan je kiezen om traditionele paardrijlaarzen te dragen, maar chaps of gaiters in combinatie met jodhpurs of stalschoenen is ook een mogelijkheid. Chaps geven meer bewegingsvrijheid dan rijlaarzen en zijn gemakkelijk aan en uit te trekken. Net als gewone paardrijlaarzen beschermen ze je benen tegen het schuren van de beugelriemen en voorkomen ze wondjes of schuurplekken. Daarnaast geven ze ondersteuning en helpen ze bij een goede beenligging.

Chaps zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals suéde, synthetisch leer of echt leer. Ze zijn soepel en meer casual. Gaiters zijn wat steviger en gemaakt uit synthetisch leer of echt leer. In combinatie met jodhpurs zie je bijna het verschil niet met echte (synthetisch) leren rijlaarzen. Zowel chaps als gaiters hebben elastische inzetstukken waardoor ze erg comfortabel zijn en geweldige rijervaring geven.