« Terug / Paard / Bitten / Pessoa bitten

Sprenger Sprenger Dynamic RS Multiring Dubbel Gebroken Watertrens Sen

€ 180,40
Prijs is inclusief BTW Excl. verzendkosten
Kleur: Niet gespecificeerd
Niet gespecificeerd Sprenger Dynamic RS Multiring Dubbel Gebroken Watertrens Sen
Maattabel
Size A
95 9.5 cm
105 10.5 cm
115 11.5 cm
125 12.5 cm
135 13.5 cm
145 14.5 cm
155 15.5 cm
165 16.5 cm
Terug

Meet bij het opnemen van de bitmaat altijd van de binnenkant van de ene bitring (of bakstuk) naar de binnenkant van de tegenovergestelde. Zorg ervoor dat het bit is aangespannen. De dikte van het bit wordt altijd gemeten aan de binnenkant van de bitring. In de mond van het paard geplaatst zou er max. 5 mm speling moeten zijn aan beide zijden van het bit.

Horze logo
Verzending Door Horze
Geen verzendkosten
Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan 79
 30 dagen retourbeleid

Beschrijving

Het speciale aan deze bitten is de drie verschillende mogelijkheden om de teugels te bevestigen.Afhankelijk van het doel en het opleidingsniveau laten ze veelzijdige toepassingsmogelijkheden toe.Dynamic RS bitten worden gekenmerkt door een ergonomisch vormgegeven mondstuk. Ze liggen perfect in de mond van het paard en zorgen daardoor voor een zachte en gelijkmatige druk op de volledige tong en moedigen zo het paard aan om te kauwen. Dynamic RS bitten stimuleren het paard om het bit makkelijker te accepteren.Bovendien laat het ergonomisch gevormde mondstuk een snel en evenwicht effect toe op de tong. Dit bit ondersteunt het contact met de mondhoeken op een zeer doeltreffende manier waardoor het paard blijft aanleunen.Tegelijkertijd zorgt het zachte, 45° gedraaide scharnier in het midden - het kenmerk van het gepatenteerde KK ULTRA bit - er voor dat dit een zeer vriendelijk bit is. Dynamic RS bitten zijn gemaakt uit SENSOGAN, het innovatieve materiaal dat een gevoelig contact met het paard verzekert.Dankzij de gebogen scharnieren blijft het bit in de correcte en centrale positie op de tong. Het fijne middenstuk kan zachte druk centraal geleiden op de tong.Het bit stimuleert het vertrouwen van het paard in de ruiterhand en verhoogt de veiligheid.

Technische omschrijving:

Mondstuk: dubbel gebroken.Materiaal: Sensogan met RVS aan de zijkanten.Bit dikte: 16 mm.Ring diameter: 70 mm.Ring type: Universeel.

Artikelnr.: 301695

Lees recensies:

Dit product heeft nog geen recensies. Help ons en andere klanten door een recensie te schrijven.

Kleur: