« Terug / Thema's / Longeren & grondwerk / Hulpteugels & longeerhulp / Slofteugels & Driehoeksteugels / Weense teugels

F.R.A Freedom Riding Articles F.R.A. Wendy B Kaptoom, Bitloos Hoofdstel, Leren teugels met clip

€ 294,43
Prijs is inclusief BTW Excl. verzendkosten
Kleur: Black
Black F.R.A. Wendy B Kaptoom, Bitloos Hoofdstel, Leren teugels met clip
Maattabel
Size A Crown B Browband C Noseband
P 66 cm 37 cm 27 cm
C 69 cm 38 cm 29 cm
F 72 cm 39 cm 31 cm
Terug

Hoewel hoofdstelmaten normaal gesproken overeenkomen met de paardenmaat in de maattabel, kunnen paardenhoofden variëren in grootte, en daarom zou je het hoofdstel eerst moeten testen om je ervan te verzekeren dat deze goed zit.

Als het hoofdstel aan is, moet er een handbreedte tussen kinband en kaak van het paard zitten en twee vingerbreedtes tussen neusriem en neus van het paard. Daarnaast moeten er twee vingers onder het frondeel passen. Het frondeel moet niet zo strak zitten dat het kneld achter de oren van het paard, maar ook niet zo los dat het hoofdstel naar voren schiet. 

Partnerproduct

Dit artikel wordt geleverd door één van onze partners. Een partnerproduct in je bestelling vertraagt de levertijd voor je gehele bestelling. Bekijk de verwachte leverdatum in je winkelwagentje.

Geen verzendkosten
Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan 69€
Gratis retourneren
30 dagen retourbeleid

Beschrijving

Het perfekte hoofdstel voor het rijden en trainen, door Wendy Bleekemolen in samenwerking met F.R.A.® ontwikkeld. Wendy Bleekemolen is een bekende belgische amazone en trainster met tientallen jaren ervaring in het zadelmak maken en africhten van paarden. Zij traint en rijdt al haar paarden bitloos. In België runt zij samen met haar man Steve Sevenhans een opleidings– en trainingscentrum de Two Lazy Seven ranch en leidt zij op tot instructeur / instructrice in het natural horsemanship, een opleiding waarin het bitloos rijden centraal staat. Het hoofdstel geeft je de volgende mogelijkheden: De centrale ring laat je het voorwaarts/neerwaarts, het longeren en het stellingname trainen. De zijringen laten je gemakkelijk vanaf de zijkant longeren, handwerk met de teugel doen en laten je,  omdat ze verder naar achter liggen dan bij een standaard kaptoom,  perfect bitloos rijden. De meegeleverde lederen teugel klik je eenvoudig aan de een van de ringen en laat je al het handwerkgymnastiseren,  als  traver, renver, schouderbinnenwaarts en lengtebuiging eenvoudig doen.   Voor werk op de grote volte zijn de lange lederen F.R.A.® teugels aan te bevelen, deze zijn er in 6.8, 8.00 en 12.20 meter.  Het hoofdstel is uit de F.R.A.® premium collectie:  uit zacht italiaans leder vervaardigd en uitermate vriendelijk voor je paard, de kaakriem houdt het oog altijd vrij. Een prachtig afgewerkt en funktioneel zeer doordacht hoofdstel met echte Swarovski steentjes, verkrijgbaar in de kleuren moka en zwart, in de maten pony, middel en paard.

Eigenschappen:

  • Uitvoering : italiaans leder
  • Kleur : mocca of zwart
  • Nekstuk : anatomisch gevormd metpadding
  • Frontriem : Swarovski ingelegd, V- vorm
  • Neusriem : gewelfd, met padding en 3 ringen
  • Kaakriem : verstelbaar
  • Teugels : volleder met clips

Artikelnr.: 322942

Lees recensies:

Dit product heeft nog geen recensies. Help ons en andere klanten door een recensie te schrijven.

Kleur: