Tot 60% korting op Horze, B Vertigo en veel andere topmerken! *
Bespaar nu

Trikem Vimital Vitamin B, 1000 ml

Artikelnr.: 25752

€ 13,70
(Prijs is inclusief BTW)
Trikem Vimital Vitamin B, 1000 ml
Selecteer maat Maattabel
Direct leverbaar
Trikem Vimital Vitamin B, 1000 ml
€ 13,70
(Prijs is inclusief BTW)
Direct leverbaar
Op werkdagen binnen 24 uur verzameld & verzendklaar gemaakt in ons magazijn.
 • Gratis verzending boven € 69,-
 • Gratis retourneren
Trikem Vimital Vitamin B, 1000 ml

Beschrijving

Met de 9 belangrijkste vitaminen B VIMITAL B vitamine is één van de weinige vitamine B supplementen die alle negen vitaminen B bevatten die van nut zijn voor het paard. Al deze vitaminen B functioneren als co-enzymen, wat betekent dat een gegeven enzym alleen actief wordt als het wordt verbonden met de juiste vitamine B. Zonder enzymen werkt de stofwisseling niet. Vitamine B is beschikbaar als concentraat, ruwvoer en weide. Het is typisch dat het paard een aantal vitaminen B ook zelf kan vormen, de meeste worden in de darmen gevormd. Bij veranderingen in training, omgeving, voeding, te weinig of juist overtollig haar, ziekte en diarree, onbalans kan ontstaan dat in ernstige mate invloed heeft op de algemene toestand van het paard. Vitaminen B zijn oplosbaar in water en, met een paar uitzonderingen, volledig onschadelijk, zelfs in grote doses. Een teveel wordt niet opgeslagen in het lichaam maar uitgescheiden in de urine. Een overdosis van een enkele vitamine B maakt dat het andere vitaminen B meeneemt uit het lichaam, daarom is een gebalanceerd vitaminecomplex belangrijk. Een glucoseoplossing is toegevoegd om het supplement extra smakelijk te maken.


Gebruik


Het wordt aanbevolen om regelmatig een gebalanceerd vitamine B supplement te geven, omdat veranderingen in omgeving, voeding en oefeningen lastig onder controle zijn te krijgen. Bij onbalans heeft het lichaam geen voorraad en kan het tekorten niet zelf reguleren. Voor acute ziektes is vitamine B vaak een ondersteuning in de behandeling. Vitamine B supplementen zijn extra nuttig als het ritme van het paard verandert, of als de druk toeneemt, zoals bijvoorbeeld bij zware training, verandering van omgeving, verandering van voeding en af- of toename vacht.

Dosering


25 ml dagelijks voor groot paard (550 kg) in voer. Andere paarden in verhouding tot lichaamsgewicht of op voorschrift dierenarts.

INGREDIËNTEN per 25 ml


 • Vitamine B1 (thiamine) 60 mg
 • Vitamine B2 (riboflavine) 60 mg
 • Vitamine B6 (pyridoxine-HCI) 30 mg
 • Vitamine B12 80 mg
 • Foliumzuur B9 60 mg
 • Niacine B3 200 mg
 • Pantotheen B5 90 mg
 • Biotine B7 90 mg
 • Choline 50 mg
Beste verzendprijs

Dit product is op het moment op voorraad. Als je vandaag bestelt, zullen we je bestelling binnen 24 uur (tijdens werkdagen) verzendklaar maken en naar je versturen. Je zal het product binnen een aantal dagen ontvangen.

Lees meer over verzendkosten en levertijden.

Ons retourbeleid is eenvoudig. Als je niet 100% volledig tevreden bent om welke reden dan ook, breng het terug! Wij accepteren pakketten binnen 30 dagen na de verkoopdatum en wij betalen je aankoopbedrag volledig terug. Oh ja, wij betalen ook voor de retourzending. Het enige wat we vragen is dat het product niet gebruikt of verlopen is, in dezelfde staat is als dat je het hebt ontvangen en in de originele doos en / of verpakking zit.

Lees meer over ons retourbeleid.

Productrecensies (4)
Productfoto's van onze klanten

Deel je eigen afbeelding van het product met de hele wereld.

Upload een afbeelding en ontvang 10% korting op je eerstvolgende aankoop!

Waardering
5.0 / 5