F.R.A Freedom Riding Articles Caval Compl. Kaptoom Hoofdstel (system 2) met scharen & teugels

€ 195,76
Prijs is inclusief BTW Excl. verzendkosten
( 1 )
Bespaar 15% EXTRA op je bestelling
Kopieer code: SAVE15
€ 70,- is het minimum bestelbedrag. Kan niet gecombineerd worden met andere kortingen. Als je één of enkele producten retourneert, storten we de afgeprijsde prijs van het geretourneerde product terug. Geldt niet voor uitgesloten producten (informatie op de productpagina). Geldig tot en met 05.02.2023. Niet geldig op de volgende merken: Mountain Horse, PS of Sweden, Karlslund & Weatherbeeta.
Kleur: Zwart
Zwart FRA Caval Compl. Kaptoom Hoofdstel (system 2) met scharen & teugels
Maattabel
Maat A Kroon B Frondeel C Gecombineerde neusriem D Gecombineerde Aansnoerneusriem E Slobberriem F Teugels
P 60 cm 32 cm 65 cm 36 cm 95 cm 135 cm
C 65 cm 34 cm 72 cm 39 cm 100 cm 140 cm
F 69 cm 36 cm 78 cm 41 cm 105 cm 145 cm
XF 75 cm 38 cm 81 cm 43 cm 110 cm 150 cm
Terug

Hoewel hoofdstelmaten normaal gesproken overeenkomen met de paardenmaat in de maattabel, kunnen paardenhoofden variëren in grootte, en daarom zou je het hoofdstel eerst moeten testen om je ervan te verzekeren dat deze goed zit.

Als het hoofdstel aan is, moet er een handbreedte tussen kinband en kaak van het paard zitten en twee vingerbreedtes tussen neusriem en neus van het paard. Daarnaast moeten er twee vingers onder het frondeel passen. Het frondeel moet niet zo strak zitten dat het kneld achter de oren van het paard, maar ook niet zo los dat het hoofdstel naar voren schiet. 

Horze logo
Verzending Door Horze
Geen verzendkosten
Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan 69€
Gratis retourneren
30 dagen retourbeleid

Beschrijving

F.R.A. bitloos systeem 2: bitloze optomingen zijn niet nieuw! Eeuwenlang werd een bitloze optoming als vanzelfsprekend ervaren, voordat er ooit aan werd gedacht iets in de mond van het paard te stoppen legde de mens er simpelweg iets omheen. Een touw als halster was destijds voldoende en zo ontstond de eerste bitloze optoming. In combinatie met de ondersteunende gewichts-,been- en gevoelshulpen onderhoudt de ruiterhand via de teugels kontakt, niet met de mond, maar met het hoofd van het paard. Die teugelhulpen worden doorgegeven aan neus, nek en òf wangen. F.R.A.® bitloos biedt je een scala aan bitloze optomingen; maten van shetty tot shire, in diverse designs en materialen van katoen tot leder. F.R.A. bitloos systeem 2: Werkingsprincipe: druk op neus Algemeen: Paarden reageren van nature reflexmatig op druk op hun neus, elk onbedorven paard zal luisteren naar een op de neus uitgeoefende hulp door druk. Geschiktheid: Met de optoming is het opbouwen van een verfijnde, zeer duidelijke communicatie mogelijk. De optoming geeft zeer goede discriminerende signalen en de ervaren ruiter zal zich met deze bitloze optoming in relatief korte tijd goed voelen. In het algemeen biedt de optoming goede mogelijkheden voor het gebruik bij gevoelige paarden en in het bijzonder bij het inrijden van jonge paarden.


Eigenschappen:


  • Uitvoering : compleet engels lederen hoofdstel, type cavemore compleet met F.R.A.® Hackamore scharen type star
  • Nekstuk : anatomisch gevormd met zachte padding
  • Bakstukken : met studhook verbinding
  • Keelriem : verstelbaar
  • Kinriem : met padding, verstelbaar d.m.v. gespen
  • Neusriem : met padding, 3 ringen en verstelbaar dmv gespen
  • Frontriem : met padding, sierlijk gevormd met broche
  • Teugels : volleder 14mm met studhook verbindingen

Artikelnr.: 322948

Lees recensies:

Kleur: