Rebecca Sidepull (System 3), Swarovski Finishing w. rein

€ 187,93
Prijs is inclusief BTW Excl. verzendkosten
Tot wel 20% korting op je bestelling
Kopieer code: SAVEMORE
Besteed €50,- of meer en bespaar 15%. Besteed meer dan €70,- en bespaar 20%. Kan niet gecombineerd worden met andere kortingen. Als je een korting hebt op je bestelling (bijv. een € 5,- kortingscoupon), wordt het kortingsbedrag verdeeld over alle producten in je bestelling. Als je één of enkele producten retourneert, storten we de afgeprijsde prijs van het geretourneerde product terug. Geldt niet voor uitgesloten producten (informatie op de productpagina). Geldig tot en met 27.06.2022. Niet geldig op de volgende merken: Bucas, Uvex, Pikeur, Karlslund.
Kleur: Zwart
Zwart FRA Rebecca Sidepull (System 3), Swarovski Finishing w. rein
Bruin FRA Rebecca Sidepull (System 3), Swarovski Finishing w. rein
Maattabel
Geen verzendkosten
Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan 69€
Gratis retourneren
100 dagen retourbeleid

Beschrijving

F.R.A. bitloos systeem 3: bitloze optomingen zijn niet nieuw! Eeuwenlang werd een bitloze optoming als vanzelfsprekend ervaren, voordat er ooit aan werd gedacht iets in de mond van het paard te stoppen legde de mens er simpelweg iets omheen. Een touw als halster was destijds voldoende en zo ontstond de eerste bitloze optoming. In combinatie met de ondersteunende gewichts-,been- en gevoelshulpen onderhoudt de ruiterhand via de teugels kontakt, niet met de mond, maar met het hoofd van het paard. Werkingsprincipe: druk op neus èn wangen, directe teugelvoering. Bouw: In systeem 3 kunnen we naast de F.R.A.® sidepull ook de diverse F.R.A.® knoophalsters onderbrengen. Sidepull: De lederen neusriem van deze eenvoudige optoming eindigt op beide wangen in een ring waaraan de kinriem en het bakstuk worden bevestigd. Aan een tweede ring op dezelfde plaats worden de teugels bevestigd hetgeen de teugelvoering verfijnt. Schuin verbindt een klein lederen riempje de neusriem nog eens extra met het bakstuk, dat houdt de neusriem netjes op zijn plaats en geeft de ruiter de mogelijkheid druk op de wang uit te oefenen.
Touwknoophalsters: Touwknoophalsters zijn er in vele varianten en uitvoeringen, de F.R.A.® nh touwknoophalsters kenmerken zich door een veelvoud van maatvoeringen in de dikten 6, 7 en 8mm. Naast een basic uitvoering, de Babia, in 3 maten vind je een 6mm uitvoering, de Capal, in 5 maten en een 7mm uitvoering, de Pablo, in 3 maten. De laatste twee uitvoeringen zijn voorzien van een nubuck, resp. lederen nek- en neusbescherming en zijn gericht op professioneel gebruik. Juist de maatvoering van een knoophalster speelt een zeer belangrijke rol, het halster dient juist, zonder veel speling, aansluiting te vinden op het paardenhoofd. Ligging: Zoals bij alle bitloze optomingen geldt ook voor de sidepull en voor het knoophalster, dat de neusriem op het harde gedeelte van de neus moet liggen, ongeveer daar waar het neusbeen begint. De kinriem van de sidepull uitvoering mag gevoelsmatig ’te’ vast, maar beslist niet aangesnoerd zijn. Dit om verdraaiïng van het hoofdstel te voorkomen. Inwerking:Sidepull: Letterlijk vertaald betekent het woord sidepull : ’zijwaarts trekken’. Dat doet deze optoming dan ook, het van de hals afbrengen van de hand (openen) heeft tot gevolg dat de combinatie van de verbinding van het bakstuk naar de neusriem via beide riempjes en ring druk uitoefent op de tegenovergestelde wang: wendingen. Het vragen van de teugel (ophoudingen) heeft een discriminerende hulp van druk op de neus tot gevolg, hetgeen resulteert in tempowisselingen en òf halthouden. Dit uiteraard in combinatie met overige ondersteunende hulpen. Het hoofdstel leent zich tot normaal longeren uitsluitend met gebruik van een longeerbril. De longeerbril haakt u in de ringen waar normaal de teugels worden vastgemaakt. Voor het longeren aan de dubbele lijnen en pessoa longeren gebruikt u dezelfde ringen. (beschikbare modellen F.R.A.® pardoes en F.R.A.® shango)
Touwknoophalster: In grote lijnen geldt de beschreven inwerking onder sidepull ook voor de touwknoophalsters. Te stellen is dat de lage, centrale bevestiging van de teugels de discrimenerende werking van de gegeven hulpen zeer ten goede komt. Knoophalsters lenen zich niet voor longeerwerk. (beschikbare modellen F.R.A. babia, F.R.A.® pablo en F.R.A.® capal)
Geschiktheid: De sidepull en de touwknoophalsters zijn door de directe inwerkingen heel goede eenvoudige optomingen voor zowel ruiter als paard. Ze worden in combinatie met licht teugelcontact gebruikt en zijn zeer geschikt voor gevoelige paarden. Daardoor leent de optoming zich ook in het bijzonder voor in te rijden jonge paarden en hoog in het bloed staande gevoelige dieren. Ook zijn de optomingen zeer geschikt voor het corrigeren van ’bedorven’ paarden met angst voor de ruiterhand. De eenvoud van de optoming maakt deze ook geschikt voor de beginnende ruiter. Tenslotte geven de optomingen fijne mogelijkheden tot het maken van buiten-, trek- en lange afstandsritten. Alle hoofdstellen uit systeem 3 kunt u ook als halster gebruiken.


Eigenschappen:


  • Uitvoering : side pull uit leder met Swarovski steentjes
  • Kleur : mocca of zwart
  • Nekstuk : anatomisch gevormd
  • Padding : onder nekstuk, front – en neusdeel
  • Frontriem : gewelfd en Swarovski ingelegd
  • Neusdeel : anatomisch gevormd met Swarovski ingelegd
  • Kaakriem : verstelbaar
  • Teugels : softleder met clips

Artikelnr.: 322962

Lees recensies: