« Terug / Merken / PS of Sweden

PS of Sweden PS of Sweden Pioneer Hoofdstel

€ 249,00
Prijs is inclusief BTW Excl. verzendkosten
Kleur: Black
Black PS of Sweden Pioneer Hoofdstel
Maattabel
Maat A Kroon B Frondeel C Gecombineerde neusriem D Gecombineerde Aansnoerneusriem E Slobberriem F Teugels
P 60 cm 32 cm 65 cm 36 cm 95 cm 135 cm
C 65 cm 34 cm 72 cm 39 cm 100 cm 140 cm
F 69 cm 36 cm 78 cm 41 cm 105 cm 145 cm
XF 75 cm 38 cm 81 cm 43 cm 110 cm 150 cm
Terug

Hoewel hoofdstelmaten normaal gesproken overeenkomen met de paardenmaat in de maattabel, kunnen paardenhoofden variëren in grootte, en daarom zou je het hoofdstel eerst moeten testen om je ervan te verzekeren dat deze goed zit.

Als het hoofdstel aan is, moet er een handbreedte tussen kinband en kaak van het paard zitten en twee vingerbreedtes tussen neusriem en neus van het paard. Daarnaast moeten er twee vingers onder het frondeel passen. Het frondeel moet niet zo strak zitten dat het kneld achter de oren van het paard, maar ook niet zo los dat het hoofdstel naar voren schiet. 

Bestel nu en profiteer van vele voordelen:Verlengd recht van retour tot 06.01.2024

Gratis verzending vanaf 99€

Horze logo
Verzending Door Horze
Geen verzendkosten
Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan 79
Verlengd recht op terugkeer

Beschrijving

Neusriem De neusriem is in drie standen in hoogte verstelbaar voor een gegarandeerd perfecte pasvorm. Hierdoor wordt het risico dat het bit blokkeert tot een minimum beperkt. Bakstukken De bakstukken hebben het gepatenteerd en kiesbare elastische Cradles™ systeem, dat het bit rustig in de paardenmond laat liggen. Dit helpt ook om de druk gelijkmatig over de nek te verdelen. Onze elastische Cradles™ zijn zo ontworpen dat u ze gemakkelijk aan en uit kunt haken. Aanbevolen voor paarden die: * Jong of onervaren zijn * Extra steun en stabilisatie nodig hebben * Achterwaarts denken Het Pioneer hoofdstel is gemaakt van milieuvriendelijk plantaardig gelooid leer en is geschikt voor springen, dressuur en eventing. Goedgekeurd voor wedstrijden door zowel FEI, USEF/USDF en BD voor paard en pony, bij dressuur, springen en cross-country. Let op: Bovendien wordt de gevoelige inforbitale zenuw bij het jukbeen van het paard vrij van druk gelaten! * De keelriem is niet inbegrepen bij het hoofdstel * Teugels zijn niet inbegrepen bij het hoofdstel en moeten apart aangeschaft worden * Geleverd met de PS Hoofdsteltas Dankzij de cross-sectionele vormgeving van de neusriem wordt het risico dat de baktukken te dicht bij de ogen van het paard komen tot een minimum beperkt. In de hoogste stand werkt de neusriem als een Engelse neusriem, maar met de andere voordelen van de Pioneer. De neusriem heeft ruwe binnenkant om zijn vorm te behouden en is ook voorzien van een ingebouwd zacht kussentje om de stabiliteit van de neusriem te vergroten. Kopstuk Het gepatenteerde kopstuk is zacht gevoerd en laat veel ruimte voor de oren om vrij te kunnen bewegen.

Eigenschappen:

  • Voorkomt druk
  • Drie verschillende standen/effecten beschikbaar voor de neusriem
  • Laat de gevoelige zenuwuiteinden vrij
  • Treksluitingen
  • Plat, Engels, plantaardig gelooid leer
  • FEI goedgekeurd voor zowel paard als pony in alle disciplines

Technische omschrijving:

Handgemaakt in plantaardig gelooid leer.

Wasvoorschriften:

Breng olie of balsem aan voordat je het voor de eerste keer gebruikt. Herhaaldelijk oliën is aanbevolen. Maak het leer na elk gebruik schoon met lederzeep.

Artikelnr.: 340919

Lees recensies:

Dit product heeft nog geen recensies. Help ons en andere klanten door een recensie te schrijven.

Kleur: