« Terug / Paard / Bitten / Pessoa bitten

Sprenger Sprenger KK Ultra Universeel Bit Sensogan 16 mm

€ 187,00
Prijs is inclusief BTW Excl. verzendkosten

Bespaar nu 12% EXTRA of 17% EXTRA in onze nieuwe APP!

Kopieer code: SPRING12
€ 120,- is het minimum bestelbedrag. Kan niet gecombineerd worden met andere kortingen. Als je één of enkele producten retourneert, storten we de afgeprijsde prijs van het geretourneerde product terug. Geldt niet voor uitgesloten producten (informatie op de productpagina). Geldig tot en met 20.05.2024.
Kleur: Niet gespecificeerd
Niet gespecificeerd Sprenger KK Ultra Universeel Bit Sensogan 16 mm
Maattabel
Size A
95 9.5 cm
105 10.5 cm
115 11.5 cm
125 12.5 cm
135 13.5 cm
145 14.5 cm
155 15.5 cm
165 16.5 cm
Terug

Meet bij het opnemen van de bitmaat altijd van de binnenkant van de ene bitring (of bakstuk) naar de binnenkant van de tegenovergestelde. Zorg ervoor dat het bit is aangespannen. De dikte van het bit wordt altijd gemeten aan de binnenkant van de bitring. In de mond van het paard geplaatst zou er max. 5 mm speling moeten zijn aan beide zijden van het bit.

Horze logo
Verzending Door Horze
VERZAMEL PUNTEN met dit artikel als Horze Club Lid.
Geen verzendkosten
Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan 79
 30 dagen retourbeleid

Beschrijving

Dit bit is eveneens zeer veelzijdig, net zoals het 3-rings bit, door de verschillende teugelmogelijkheden. Een goede keuze voor gevoelige paarden, aangezien het wat zachter inwerkt dan item 40607, wat leidt tot een hogere mate van acceptatie. De hefboomwerking heeft een lichte vertraging vanwege de laterale positie van de bovenste ring. Cross country ruiters geven soms de voorkeur aan het gebruik van een kinriem voor een directere controle. De druk op de nek is op die manier beperkt. KK ULTRA - Verschillend met conventionele bitten, hebben dubbel gebroken KK ULTRA's een tussenstuk - ook wel olijf genoemd - dat werd ingekort en in een voorwaartse hoek van 45° staat. Enkel in deze hoek ligt het tussenstuk zacht op de tong wat resulteert in een gelijkmatig en constant contact dat duidelijke instructies via de teugels toelaat. De vernieuwende KK ULTRA bitten maken gebruik van de buitengewone gevoeligheid van de tong van het paard die de perceptie van de signalen gegeven door het bit vergroot. Wanneer aan de teugels getrokken wordt, blijft het middenstuk van de KK ULTRA volledig rusten op de tong zonder knellen en de connecterende ringen rollen op de tong. Door het gebruik van de tastzin van de tong kunnen duidelijke instructies gegeven worden. De KK ULTRA bitten zorgen voor een onvergelijkbaar precies contact tussen ruiter en paard. Een opmerkelijke verbetering wordt snel duidelijk na het overschakelen naar een KK ULTRA bit. Het anatomisch aangepaste mondstuk is zeer comfortabel voor het paard aangezien de ruiter zachtere instructies kan geven en de souplesse van het paard harmonieus wordt ondersteund.

Technische omschrijving:

Mondstuk: dubbel gebroken. Materiaal: Sensogan met RVS aan de zijkanten. Bit dikte: 16 mm. Ring diameter: 70 mm. Ring type: universeel.

Artikelnr.: 300719

Lees recensies:

Dit product heeft nog geen recensies. Help ons en andere klanten door een recensie te schrijven.

Kleur: