« Terug / Merken / PS of Sweden

PS of Sweden PS of Sweden Nirak Hoofdstel

€ 285,00
Prijs is inclusief BTW Excl. verzendkosten
Kleur: Black
Black PS of Sweden Nirak Hoofdstel
Brown PS of Sweden Nirak Hoofdstel
Eén maat voor iedereen
Horze logo
Verzending Door Horze
Geen verzendkosten
Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan 79
 30 dagen retourbeleid

Beschrijving

De verstelbare neusriem geeft de ruiter een mogelijkheid om te kiezen hoeveel druk er op de neus wordt uitgeoefend. Het helpt het paard om het bit te accepteren, en is een perfect hoofdstel voor zowel het jonge paard dat nog moet leren communiceren met de ruiter, als voor het type paard die contact met de ruiterhand probeert te ontlopen en te veel in de nek vouwt. Het hoofdstel is ook geschikt voor erg voorwaarts lopende paarden, omdat de ruiter de snelheid van het paard kan regelen zonder een scherp bit in de mond te plaatsen of een te sterke hand te hebben. Het Nirak™ hoofdstel gecombineerd met een geschikt bit brengt vredige communicatie tussen paard en ruiter. De neusriem oefent geen druk uit op de tanden van buitenaf, wat de kans op bitgerelateerde issues vermindert. Het kopstuk is anatomisch gevormd om drukpunten te verlichten bij de gevoelige hals, en is extra effectief dankzij de luchtopening boven de keel van het paard. Heeft extra voering bij de oren voor extra comfort voor het paard. De bakstukken zijn plat met normale haken en de Cradles™ (patent aangevraagd) laten het bit in de paardenmond liggen, voor natuurlijke elasticiteit en verlicht de druk op de keel verder. De cradles zijn geconstrueerd om snel af en aan te kunnen haken. De bakstukken zijn aan beide uiteinden verstelbaar, zodat het hoofdstel elk individueel paard perfect past, en ze zijn geschikt voor verschillende maten bitringen. Alle houders zijn uitgerust met rubber aan de binnenzijde om ze op zijn plaats te houden, zelfs bij de zwaarste uitdagingen. De frontriem heeft het unieke patent aangevraagde Click-it™ design, waarmee je het in een paar seconden kunt verwisselen, zelfs als je paard het hoofdstel al draagt.

Technische omschrijving:

Spaans plantaardig gelooid leder. Goedgekeurd voor wedstrijden door zowel FEI, USEF/USDF en BD voor paard en pony, bij dressuur, springen en cross-country.

Wasvoorschriften:

PS of Sweden raadt aan om het hoofdstel te behandelen met olie voor het eerste gebruik, om de hoogste kwaliteit van het leder te beschermen en te onderhouden. Leder is een natuurproduct dat zich na verloop van tijd ontwikkelt en kan ietwat donkerder worden na het oliën.

Artikelnr.: 334343

Lees recensies:

Dit product heeft nog geen recensies. Help ons en andere klanten door een recensie te schrijven.

Kleur: