Paardrijcaps voor kinderen

Paardrijcaps voor kinderen

3 items
Horze Wendy Kids Cap Horze Wendy Kids Cap
Adviesprijs -20%

Horze

Wendy Kids Cap

€ 79,99
Adviesprijs: € 99,99
Direct leverbaar
uvex onyxx Pony Cap uvex onyxx Pony Cap

uvex

uvex onyxx Pony Cap

€ 84,95
Direct leverbaar
uvex onyxx princess Cap uvex onyxx princess Cap

uvex

uvex onyxx princess Cap

€ 84,95
Direct leverbaar

Koop Paardrijcaps voor kinderen op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Een paardrijcap beschermt het hoofd van je kind

Veiligheid heeft de hoogste prioriteit bij het paardrijden, ongeacht de leeftijd van de ruiter. Het dragen van een paardrijcap of rijhelm is in principe op iedere manege en stal verplicht. Ook met wedstrijden, georganiseerde buitenritten of andere evenementen is het voor je kind verplicht tijdens het paardrijden een goedgekeurde cap dragen. Het is dus belangrijk je kind te leren dat het dragen van een paardrijcap er gewoon bij hoort, zo wordt het al snel vanzelfsprekend voor je kind een paardrijcap op te zetten voor ze in het zadel stappen.

Elke paardrijcap heeft een CE-keurmerk

Elke rijhelm die in Europa wordt verkocht moet voldoen aan de veiligheidsnormen en zijn goedgekeurd, ongeacht de prijsklasse. Een goede en passende rijhelm is enorm belangrijk, zowel voor volwassenen als bij kinderen. Ze beschermen het hoofd van je kind bij een eventuele val, maar ook voor (laaghangende) takken tijdens bijvoorbeeld een buitenrit of cross. De klep van een cap beschermt de ogen tegen de zon en regen. De rijhelmen van Horze zijn van zeer goede kwaliteit en gemaakt uit lichtgewicht materiaal. Het is voor kinderen raadzaam een verstelbaar model te kiezen, zodat je hem perfect passend kan houden terwijl het hoofd van je kind groeit. Het is belangrijk dat je kind de rijhelm goed heeft gepast en gedragen voordat hij of zij er daadwerkelijk mee gaat rijden. De rijhelm mag niet wiebelen of schuiven, ook niet als de kinband los zit. Daarnaast mag een paardrijcap niet knellen, de rijhelm moet stevig maar comfortabel zitten en zijn voorzien van een zachte voering. Een slecht passende rijhelm zal geen optimale bescherming bieden. Vergeet ook niet de kindband correct af te stellen en zorg dat deze altijd is gesloten voordat je kind opstapt. 

De ideale paardrijcap bij alle weersomstandigheden

Dankzij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van comfort en functionaliteit is het niet langer een probleem een paardrijcap voor je kind te vinden welke ook in de zomer prettig is om te dragen. Het lichtgewicht materiaal en de goede ventilatie blijven ook aangenaam bij hoge temperaturen. In de winter kan het daarentegen ideaal zijn om oorwarmers of een speciale muts onder de paardrijcap te rijden. Op zo'n moment is het extra handig als de paardrijcap van je kind in maat verstelbaar is of dat de voering van de rijhelm uitneembaar.

Gave kleuren en dessins maken het dragen van een paardrijcap leuk

Paardrijcaps voor kinderen zijn er in veel verschillende kleuren en met leuke details. Dit kan handig zijn om je kind gemakkelijk te herkennen tussen alle andere kinderen op de manege. Veiligheid en een chique look zijn tegenwoordig heel goed te combineren. Match de paardrijcap van je kind met zijn of haar favoriete paardrijbroek of paardrijlegging en shop er goed zittende bovenkleding bij. Een bodyprotector kan daarnaast voor extra veiligheid zorgen en is op sommige maneges en/of evenementen verplicht voor kinderen. Zo kan je kind optimaal van het paardrijden genieten. Shop een rijhelm of paardrijcap voor je kind uit onze Horze collectie of kies er eentje van Harry's Horse, Uvex, Jin Stirrup of Scharf.

De omtrek van het hoofd in cm, ongeveer 2 vingers boven de oren langs gemeten, is de maat die je kind nodig heeft. De meeste rijhelmen zijn verstelbaar met een draaiknop aan de achterzijde. Dit is natuurlijk super handig als je kind nog in de groei is. Er zijn ook modellen welke verstelbaar zijn door het wisselen van de binnenvoering. Voor kinderen is een vertselbaar model aan te raden.

Het is belangrijk dat je kind de rijhelm goed heeft gepast en gedragen voordat ermee wordt gereden. De rijhelm mag niet wiebelen of schuiven als je kind met het hoofd schudt, ook niet als de kinband los zit. Daarnaast moet de paardrijcap ook niet knellen. Als je kind de rijhelm oncomfortabel vindt zitten of niet prettig vindt zal hij of zij het dragen ervan vermijden. Zorg dus voor een goed passende model met een zachte voering.