Longeersingels

Longeersingels

2 items
Waldhausen Singel met twee handvatten Waldhausen Singel met twee handvatten

Waldhausen

Singel met twee handvatten

€ 47,95
Direct leverbaar
Kavalkade Lunging Girth with Fake Fur Kavalkade Lunging Girth with Fake Fur

Kavalkade

Lunging Girth with Fake Fur

€ 54,90
Relevante artikelen:
Natural Horsemanship harmonieuze samenwerking tussen mens en paard
Natural Horsemanship harmonieuze samenwerking tussen mens en paard
Wat is Natural Horsemanship en hoe werkt het? Met Natural Horsemanship kan je de relatie tussen ruiter en paard verbeteren.
19. februari 19. februari 2021 / Gids / 3 Minuten
Natural Horsemanship harmonieuze samenwerking tussen mens en paard
Wat is Natural Horsemanship en hoe werkt het? Met Natural Horsemanship kan je de relatie tussen ruiter en paard verbeteren.
19. februari 19. februari 2021 / Gids / 3 Minuten
Koop Longeersingels op horze.nl.

Op horze.nl doe je makkelijk online inkopen en ontvang je jouw nieuwe producten binnen een paar dagen.

Longeersingels zijn handig bij het longeren of grondwerk

Een longeersingel is een handig hulpmiddel bij het longeren en bestaat uit twee delen, een schoftstuk en een singel. Een longeersingel ligt achter de schoft van je paard, je kan er gemakkelijk een longeerhulpteugel aan bevestigen. Door de vele ringen kan je de hulpteugel op de perfecte positie plaatsen waardoor je je paard heel gericht kan trainen. Een longeersingel is ook te gebruiken om je paard bij het zadelmak maken te leren wennen aan singeldruk of als beginsel bij het beleren voor de kar. Daarnaast is een longeersingel een belangrijk hulpmiddel bij het werken aan de lange lijnen. Er zijn ook speciale voltige singels, ook deze kan je gebruiken om mee te longeren. Daarnaast zijn ze voorzien van één of twee handvaten aan de bovenzijde, waardoor de singel geschikt is voor het voltigeren.

Verschillende materialen 

Horze heeft een ruime keuze longeersingels in verschillende modellen. De meeste longeersingels zijn gemaakt uit nylon, dit is sterklicht van gewicht en onderhoudsvriendelijk. Ze zijn gevoerd met neopreen, fleece, imitatiebont of schapenvacht. Een longeersingel moet goed passen en comfortabel zijn. De singel mag niet te dicht achter de ellebogen langs lopen om te voorkomen dat de beweging van je paard wordt belemmerd. Heeft je paard last van schuurplekken in de ellebogen of een gevoelige huid en vacht? Kies dan voor een longeersingel met echt of synthetisch bont voor optimaal comfort en om schuurplekken en drukplekken zoveel mogelijk te voorkomen. Er zijn ook speciale longeerdekjes verkrijgbaar welke je onder je longeersingel kan gebruiken. Ze zorgen voor extra comfort en drukverdeling en zijn gemakkelijk uit te wassen.

Longeersingels van verschillende merken

Horze heeft basic zwarte longeersingels, maar je kan ook kiezen voor een trendy kleur of leuke print. Shop je favoriete model uit onze Horze collectie of van merken als Christ, F.R.A., Imperial Riding of Kincade. Een bijpassende kaptoom en een longeerlijn welke prettig in de hand ligt maken je longeer uitrusting helemaal compleet. 

Een longeersingel is een handig hulpmiddel bij het longeren of grondwerk. Het is een lange singel welke achter de schoft van je paard langs ligt. Een longeersingel is voorzien van meerdere ringen om een longeerhulpteugel aan te bevestigen. Hoe meer ringen er aan de singel zitten hoe preciezer de positie van je hupteugel des te gerichter kan je je paard trainen. Ze zijn meestal gemaakt uit nylon en gevoerd met zachte materialen zoals neopreen, fleece, imitatiebont of schapenvacht.