« Terug / Paard / Hoofdstellen & Teugels / Hoofdstellen & neusriemen / Mexicaans hoofdstellen

PS of Sweden PS of Sweden Athens Mexicaans Hoofdstel

€ 319,00
Prijs is inclusief BTW Excl. verzendkosten
( 1 )

Koop je paascadeau - Bespaar 15% vanaf 80€ en 20% vanaf 100€

Shop nu

Kopieer code: EASTER
Besteed €80,- of meer en bespaar 15%. Besteed meer dan €100,- en bespaar 20%. Kan niet gecombineerd worden met andere kortingen. Als je een korting hebt op je bestelling (bijv. een € 5,- kortingscoupon), wordt het kortingsbedrag verdeeld over alle producten in je bestelling. Als je één of enkele producten retourneert, storten we de afgeprijsde prijs van het geretourneerde product terug. Geldt niet voor uitgesloten producten (informatie op de productpagina). Geldig tot en met 07.04.2024.
Kleur: Black
Black PS of Sweden Athens Mexicaans Hoofdstel
Brown PS of Sweden Athens Mexicaans Hoofdstel
Maattabel
Maat A Kroon B Frondeel C Gecombineerde neusriem D Gecombineerde Aansnoerneusriem E Slobberriem F Teugels
P 60 cm 32 cm 65 cm 36 cm 95 cm 135 cm
C 65 cm 34 cm 72 cm 39 cm 100 cm 140 cm
F 69 cm 36 cm 78 cm 41 cm 105 cm 145 cm
XF 75 cm 38 cm 81 cm 43 cm 110 cm 150 cm
Terug

Hoewel hoofdstelmaten normaal gesproken overeenkomen met de paardenmaat in de maattabel, kunnen paardenhoofden variëren in grootte, en daarom zou je het hoofdstel eerst moeten testen om je ervan te verzekeren dat deze goed zit.

Als het hoofdstel aan is, moet er een handbreedte tussen kinband en kaak van het paard zitten en twee vingerbreedtes tussen neusriem en neus van het paard. Daarnaast moeten er twee vingers onder het frondeel passen. Het frondeel moet niet zo strak zitten dat het kneld achter de oren van het paard, maar ook niet zo los dat het hoofdstel naar voren schiet. 

Horze logo
Verzending Door Horze
Geen verzendkosten
Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan 79
 30 dagen retourbeleid

Beschrijving

Meer dan enkel een Mexicaans hoofdstel. . .

Op het eerste gezicht, een hoofdstel met een klassieke Mexicaanse neusriem, maar bij nadere inspectie zie je kleine details die dit unieke hoofdstel naar een hoger niveau tillen. De onderste riem van de neusriem is gebogen voor een anatomisch perfecte pasvorm langs de neus. Het is zacht gevoerd bij de jukbeenderen om schaven te voorkomen, en heeft als stijlvol detail het PS logo discreet in het leder geponst. Het kopstuk heeft een luchtopening boven het hoogste deel van de hals voor maximale vrijheid voor de gevoelige zenuwbanen, spieren en ligamenten die allemaal beginnen in de nek. Daarnaast biedt het zachte gevoerde oor met een anatomische ovalen vorm comfort. De bakstukken hebben gepatenteerde elastische Cradles™ zodat het bit gemakkelijker in de mond van het paard kan rusten en druk op de hals verder kan verlichten. De frontriem heeft de nieuwe bolle PS knoop met een extra robuuste gesp om de frontriem op zijn plek te houden en het leder naar achter en onder vormt.

Eigenschappen:

  • Mexicaanse neusriem
  • Anatomische vorm
  • Cradles™-systeem
  • Click-It™-frontriem

Technische omschrijving:

Spaans plantaardig gelooid leder. Elk hoofdstel is een uniek handgemaakt exemplaar.

Wasvoorschriften:

Het is aan te raden om het hoofdstel te behandelen met olie voor het eerste gebruik, om de hoogste kwaliteit van het leder te beschermen en te onderhouden. Leder is een natuurproduct dat zich na verloop van tijd ontwikkelt en kan ietwat donkerder worden na het oliën.

Artikelnr.: 334872

Lees recensies:

Kleur: