Eczeemdekens

Eczeemdekens

11 items
Horseware Amigo Hoody Eczeemdeken met vaste hals Horseware Amigo Hoody Eczeemdeken met vaste hals

Horseware

Amigo Hoody Eczeemdeken met vaste hals

€ 131,95
(6)
Karlslund Eczema deken
Adviesprijs -24%

Karlslund

Eczema deken

€ 96,87
Adviesprijs: € 127,36
Direct leverbaar
Horze Mountain Essence eczeemdeken Horze Mountain Essence eczeemdeken
Adviesprijs -30%

horze

Horze Mountain Essence eczeemdeken

€ 76,99
Adviesprijs: € 109,99
Direct leverbaar
Horze Cover UV-bescherming Eczeemdeken met hele hals en buikflap Horze Cover UV-bescherming Eczeemdeken met hele hals en buikflap
Adviesprijs -19%

Horze

Cover UV-bescherming Eczeemdeken met hele hals en buikflap

€ 64,99
Adviesprijs: € 79,99
(2)
Karlslund Eczema halsdeel
Adviesprijs -20%

Karlslund

Eczema halsdeel

€ 40,70
Adviesprijs: € 50,56
(1)
Kentucky Horsewear Eczeemdeken met Kap

Kentucky Horsewear

Eczeemdeken met Kap

€ 149,99
Direct leverbaar
Horze Paso Fino vliegendeken met kap en UV bescherming Horze Paso Fino vliegendeken met kap en UV bescherming
Adviesprijs -30%

horze

Horze Paso Fino vliegendeken met kap en UV bescherming

€ 69,99
Adviesprijs: € 99,99
Direct leverbaar
Horze Cover Eczeem Hals Horze Cover Eczeem Hals
Adviesprijs -30%

Horze

Cover Eczeem Hals

€ 27,99
Adviesprijs: € 39,99
Direct leverbaar
Karlslund Masker voor eczeemdeken
Adviesprijs -10%

Karlslund

Masker voor eczeemdeken

€ 28,22
Adviesprijs: € 31,36
Direct leverbaar
Karlslund Masker voor Eczeemdeken, met opening voor voorlok
Adviesprijs -10%

Karlslund

Masker voor Eczeemdeken, met opening voor voorlok

€ 28,22
Adviesprijs: € 31,36
Direct leverbaar
Harry's Horse Eczema/Fly Rug UV

Harry's Horse

Eczema/Fly Rug UV

€ 69,95
(1)
Koop Eczeemdekens op horze.nl.

Op horze.nl doe je makkelijk online inkopen en ontvang je jouw nieuwe producten binnen een paar dagen.

Houd de zomereczeem van je paard onder controle met een eczeemdeken van Horze

Zomereczeem, ook wel bekend als staart- en maneneczeem of Sweet-Itch, is een beruchte en gevreesde aandoening. Paarden, pony's en shetlanders met zomereczeem zijn overgevoelig voor het speeksel van knutten, welke een allergie veroorzaakt. Hierdoor ontstaat vreselijke jeuk waardoor ze zullen gaan schuren, soms zo erg dat hun huid tot bloedens toe open ligt. Het is dus enorm belangrijk direct te handelen als je merkt dat je paard of pony zomereczeem heeft. Het kan een behoorlijke impact hebben op het leven van je paard of pony, maar met de juiste behandeling, begeleiding, huisvesting en voorzorgsmaatregelen is het vaak goed onder controle te houden.

Optimale bescherming met een eczeemdeken

Een eczeemdeken biedt, dankzij het bijpassende halsstuk en het masker welke het hoofd van je paard bedekken, volledige bescherming van staart tot neus. Meestal schuren paarden met zomereczeem hun manen en staart het ergste kapot. Het is daarom van groot belang dat een eczeemdeken goed aangesloten over de manen en staartwortel heen valt. Het masker is noodzakelijk om te voorkomen dat het probleem zich verplaatst naar de voorpluk en kruin van je paard of pony als de manen en staart zijn bedekt . Maximale bescherming krijg je met de buikflap, die ook de onderkant van het paard bedekt. Het materiaal van een eczeemdeken is licht en ademend, zodat je paard of pony kan genieten in de paddock of weide zonder oververhit te raken. Het is belangrijk dat de eczeemdeken van je paard goed past en comfortabel is, aangezien het de eken voor een langere periode dag en nacht moet dragen. Het is soms handig om twee identieke dekens te kopen zodat je ze af kan wisselen en ze tussendoor kan laten drogen en/ of uit kan wassen. Zo heb je ook altijd een deken op reserve liggen mocht er eentje kapot gaan.

Naast een goede eczeemdeken is het verstandig je paard of pony te ondersteunen met een jeukstillende en verzorgende lotionVliegenspray kan knutten op afstand houden op de delen waar de eczeemdeken je paard niet bedekt. Let op dat je bij een paard met zomereczeem niet alle middelen zomaar kan gebruiken, helemaal niet als de huid beschadigd is. Lees daarom altijd goed de gebruiksaanwijzing.

De snelste en meest effectieve manier om een paard met zomereczeem te helpen is het gebruik van een speciale eczeemdeken. Zodra je paard is bedekt onder de deken wordt deze direct beschermd tegen de knutten. Het is erg belangrijk te kiezen voor een speciale eczeemdeken waarbij ook de manen, staart en buik zo volledig mogelijk mee zijn bedekt. Een speciaal masker is noodzakelijk om het hoofd van je paard te beschermen, zo kan je paard ook de voorpluk en kruin niet kapot schuren. Een vliegendeken is voor paarden met zomereczeem niet voldoende. Naast dat deze het paard onvolledig bedekken zijn de mazen van de deken vaak te groot.

Daarnaast zijn er een heleboel producten op de markt speciaal ontwikkeld voor paarden met zomereczeem. Let op dat je niet zomaar iedere vliegenspray op je paard kan spuiten als deze zomereczeem heeft, helemaal niet als de huid al is beschadigd. Huisvesting speelt ook een belangrijke rol in de behandeling tegen zomereczeem. Probeer een weide met (schuil) stal te zoeken welke niet in de buurt van beken, vijvers of meren ligt. Op vochtige plekken heb je vooral in de schemering juist veel overlast van knutten en muggen. Een goede schaduwplek is belangrijk om verkoeling te zoeken van de zon.

Zomereczeem is een overgevoeligheid voor het speeksel van knutten. Dit levert een allergische reactie op waardoor je paard gaat schuren. Paarden en pony's met zomereczeem schuren voornamelijk hun manen en staart, maar ze kunnen ook alleen last hebben onder hun buik. In het beginstadium is het soms niet meteen te herkennen. Het kan zijn dat de symptomen beginnen met een paard dat erg onrustig is, vaak met zijn hoofd schudt of zich op bepaalde plaatsen probeert te bijten. Uiteindelijk zal zal je paard of pony gaan schuren, haar verliezen en kale plekken krijgen die uiteindelijk veranderen in dikke kosten en vieze wonden. Zodra je het idee hebt dat je paard of pony wel eens zomereczeem kan hebben is het belangrijk direct tot actie over te gaan en te investeren in een goede eczeemdeken. Daarnaast zijn er verschillende middelen op de markt om de jeuk zoveel mogelijk te verlichten en de de huid zo goed mogelijk te ondersteunen. De gemiddelde leeftijd waarop een paard symptomen krijgt van zomereczeem is 2 tot 3 jaar. Het kan ook iets eerder zijn of juist later. In dat laatste geval kan is het mogelijk dat het paard nog niet in aanraking is geweest met knutten. Huisvesting is namelijk ook een belangrijk punt bij zomereczeem. Op sommige plekken zitten niet tot nauwelijks knutten terwijl op andere plekken de overlast groot is. Vooral op vochtige plekken en bij beekjes, vijvers en meren kunnen veel knutten zitten.