Neusriemen

Neusriemen

16 items
Horze Neusriem Band
Adviesprijs -20%

Horze Neusriem Band

€ 7,99
Adviesprijs: € 9,99
Direct leverbaar
Schockemöhle Stanton Select Neusriem
tot wel -10% (Adviesprijs)

Schockemöhle Stanton Select Neusriem

Vanaf € 103,99
Adviesprijs: € 115,00
(1)
Schockemöhle Turn Select Neusriem
tot wel -10% (Adviesprijs)

Schockemöhle Turn Select Neusriem

Vanaf € 92,99
Adviesprijs: € 102,95
Direct leverbaar
Schockemöhle Montreal P Select Neusriem

Schockemöhle Montreal P Select Neusriem

€ 102,95
Kavalkade Mexicaanse Neusriem Kavalkade Mexicaanse Neusriem

Kavalkade Mexicaanse Neusriem

€ 29,90
(1)
Kavalkade Charlotte Zweedse Gecombineerde Neusriem

Kavalkade Charlotte Zweedse Gecombineerde Neusriem

€ 54,90
Kavalkade Touw Neusriem

Kavalkade Touw Neusriem

€ 30,50
Kavalkade Neusriem met Sperriem

Kavalkade Neusriem met Sperriem

€ 39,90
Karlslund Gecombineerde neusriem met vlechtwerk

Karlslund Gecombineerde neusriem met vlechtwerk

€ 51,20
Kavalkade Aansnoerneusriem met sperriem

Kavalkade Aansnoerneusriem met sperriem

€ 28,90
(2)
Kavalkade Lage Neusriem

Kavalkade Lage Neusriem

€ 29,90
Direct leverbaar
Karlslund New style gecombineerd neusriem

Karlslund New style gecombineerd neusriem

€ 56,96
Direct leverbaar
Collegiate Mono Kopstuk Verlaagde Neusriem

Collegiate Mono Kopstuk Verlaagde Neusriem

€ 48,50
Direct leverbaar
Kavalkade Hvítur Dropped Noseband fr Aradis Icelandic Bridle

Kavalkade Hvítur Dropped Noseband fr Aradis Icelandic Bridle

€ 39,50
Direct leverbaar
Karlslund Hannoveran neusriem met vlechtwerk

Karlslund Hannoveran neusriem met vlechtwerk

€ 44,80
(1)
Karlslund gecombineerde neusriem, 1 rij kristallen

Karlslund gecombineerde neusriem, 1 rij kristallen

€ 51,20
(1)

Koop Neusriemen op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Losse neusriemen voor alle disciplines en rijstijlen

Soms is je hoofdstel nog helemaal goed, maar wil je toch graag eens een ander model neusriem proberen bij je paard. Het kan ook zijn dat alleen je neusriem is versleten of beschadigd en je deze graag wilt vervangen. Met onze ruime keuze neusriemen is dit super gemakkelijk. 

Mexicaanse neusriem

Een Mexicaanse neusriem is vooral te herkennen aan de twee diagonaal kruisende riemen op de neus van het paard, welke vaak in het midden is onderlegd met een bontje. De Mexicaanse neusriem is ontworpen om het openen van de mond van je paard zoveel mogelijk te voorkomen en heeft, zodra het paard zijn mond open doet, een vrij scherpe inwerking. Hij wordt daarom veel gebruikt bij paarden die vrij snel heet worden tijdens het springen, buitenrijden of in de cross. Het is echter enorm belangrijk dat je een Mexicaanse neusriem nooit te strak dicht doet waardoor je de mond van je paard volledig dicht snoert. Je paard moet de kaak altijd kunnen bewegen en ontspannen. Dit is belangrijk voor een fijne en ontspannen aanleuning, maar daarnaast is een te strakke Mexicaanse neusriem ontzettend oncomfortabel voor je paard. Het is dus van groot belang dat je een Mexicaanse neusriem altijd correct afstelt. De positie van het gekruiste deel op het neusbeen en de ringetjes bij het jukbeen moeten op de juiste positie zitten. Door de positie van een Mexicaanse neusriem geeft deze het paard veel ruimte rond de neusgaten waardoor de ademhaling niet wordt belemmerd. Een Mexicaanse neusriem is door zijn inwerking niet geschikt voor ieder paard. 

Een lage neusriem - ook wel Hannoveraanse neusriem genoemd

Een lage neusriem sluit voorbij het bit, hierdoor blijft deze goed op zijn plek liggen. De lage neusriem zorgt dus voor een stabiele ligging van het bit. Let er wel op dat je de neusriem correct afstelt en dat hij niet te laag op de neus ligt. De neusriem moet altijd op het bot liggen en niet op het zachte gedeelte van de neus. Daarnaast moeten de neusgaten van je paard goed vrij blijven zodat de ademhaling niet wordt belemmerd. De neus van het paard is erg gevoelig en fragiel, een neusriem die te laag zit kan dus erg onprettig of zelfs pijnlijk zijn voor je paard. Het is belangrijk dat ook de bitringen vrij blijven liggen, daarom is een trensbit vaak de ideale keuze om te gebruiken bij een lage neusriem. Een lage neusriem is geschikt voor verschillende paarden zoals paarden met een lange mond, paarden die zich snel sterk willen maken en paarden die gevoelig zijn voor druk van een neusriem welke hoger op het neusbeen ligt. Het ene paard reageert erg goed op een hoofdstel met een lage neusriem terwijl een ander paard een ander model neusriem prettiger vindt. Het is dus altijd een kwestie van passen en uitproberen om te zien welke voorkeur jouw paard heeft. 

Gecombineerde neusriemen

Gecombineerde neusriemen bestaan uit een hoge, zacht onderlegde neusriem in combinatie met een sperriem. De hoge neusriem sluit boven het bit en loopt onder de bakstukken door. Het geeft je paard voldoende vrijheid om goed te ademen, slikken, kauwen en zijn kaak te ontspannen. Er zijn gecombineerde neusriemen met een gewone sluiting of ze zijn uitgevoerd als een aansnoerneusriem. Het voordeel van een aansnoerneusriem is dat deze is voorzien van een zachte padding onder de kaak waardoor de druk vaak beter wordt verdeeld. Er zijn smalle en brede gecombineerde neusriemen. Let op dat je de neusriem nooit te strak dicht doet, er moeten gemakkelijk 2 vingers tussen de neusriem en het neusbeen passen. Daarnaast moet een hoge neusriem minimaal 2 vingers breed onder het jukbeen liggen in verband met de vele zenuwen en bloedvaten welke hier dicht onder het huidoppervlak liggen. Door het toevoegen van een sperriem ligt het bit stabieler, echter beperkt het je paard ook een beetje om zijn mond te openen. De neus van het paard is erg gevoelig en fragiel, een sperriempje mag dus nooit te strak worden gesloten. 

Zorg voor een passende en goed onderhouden neusriem

Het is belangrijk dat de neusriem van je paard goed past, correct is afgesteld en comfortabel zit. Een te grote neusriem kan gaan schuiven over het hoofd en langs de ogen van je paard en voor schuurplekken of wondjes zorgen. Een te kleine neusriem kan te dicht onder de ogen liggen, knellen en drukplekken veroorzaken. Daarnaast heeft een niet passende neusriem een negatieve invloed op de ligging van je bit. Maak je leer daarnaast geregeld schoon met zadelzeep en verzorg het met speciale onderhoudsproducten om het zacht en soepel te houden. Dit is tevens goed voor een lange levensduur.

De mooiste losse neusriemen van de beste merken

Horze heeft een groot assortiment losse neusriemen in zeer veel stijlen en met de mooiste details. Kies voor een brede neusriem met wit onderleg, eentje met accenten uit lakleer of een model met sierstiksels. Een neusriem bontje zorgt voor extra comfort en een goede drukverdeling. Het voorkomt schuurplekken en geeft een mooie look. Shop een neusriem uit onze Horze collectie of kies voor een model van Schockemöhle, F.R.A. en Kincade.

Er zijn zeer veel verschillende neusriemen op de markt, alleemaal met hun eigen werking, model, pasvorm en eigenschappen. Op deze manier is voor ieder type paard en elke discipline een geschikte neusriem te vinden. Aangezien alle paarden verschillen is er geen feitelijk antwoord te geven op deze vraag. Waar het ene paard prettiger loopt met de ene neusriem kan een ander paard voorkeur hebben voor een ander model.

Een hoge of gecombineerde neusriem is echter voor veel paarden een goede keuze. Ze geven je paard veel vrijheid om goed te ademen, slikken, kauwen en zijn kaak te ontspannen. De sperriem zorgt ervoor dat het bit stabieler in de mond ligt. Een lage neusriem kan een goede keuze zijn voor paarden die de druk op het neusbeen van een hoge en gecombineerde neusriem onprettig vinden. Ze zorgen voor een stabiele ligging voor het bit. Stel ze altijd goed af zodat de neusriem op het bot ligt en niet op het zachte gedeelte van de neus. Ze zijn alleen niet geschikt voor pony's en grote paarden met een korte neus, omdat hij dicht dan bij de neusgaten sluit en de ademhaling kan belemmeren. Een Mexicaanse neusriem heeft een neus- en sperriem welke aan elkaar zijn verbonden en kruisen boven op het neusbeen van je paard. Deze neusriem heeft een vrij scherpe inwerking en wordt daarom veel gebruikt bij paarden die vrij snel heet worden tijdens het springen, buitenrijden of in de cross. De neusgaten van je paard liggen met deze neusriem echter wel goed vrij waardoor de ademhaling niet wordt belemmerd.

Bij elke neusriem is het van belang dat deze goed past, op de juiste positie van het hoofd zit en nooit te strak wordt vastgemaakt. De neusriem moet comfortabel zitten en mag de bewegingen van je paard niet belemmeren.