Anatomische singels & Maanvormige Singels

Anatomische singels & Maanvormige Singels

1 items
Kavalkade Casper Moon Girth with Faux Fur
tot wel -18% (Adviesprijs)

Kavalkade Casper Moon Girth with Faux Fur

Vanaf € 119,99
Adviesprijs: € 145,90

Koop Anatomische singels & Maanvormige Singels op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Voordelen van anatomische singels 

Een singel heb je nodig om je zadel mee vast te maken. Ze lopen een hand breedte achter de ellebogen langs en je maakt ze vast aan de singelstoten van je zadel. Een goed passende en comfortabele singel is erg belangrijk. Elk paard is anders dus welke singel voor jouw paard de beste keuze is, is een kwestie van passen en uitproberen. Als je singel teveel naar voren ligt worden de bewegingen belemmerd. Daarnaast kan een singel schuurplekken, drukplekken of wondjes veroorzaken. Een anatomische singel kan hiervoor een goede oplossing zijn. Anatomische singels hebben een iets gebogen vorm waardoor je meer ruimte kan creëren achter de ellebogen. Hierdoor krijgt je paard meer bewegingsvrijheid. Daarnaast bevorderen ze een stabiele ligging van je zadel zonder een oncomfortabele druk te veroorzaken. 

Anatomische singels in verschillende materialen en uitvoeringen

Een dressuurzadel heeft lange singelstoten. Hiervoor zijn speciale anatomische dressuursingels verkrijgbaar. Een singel voor een spring- of veelzijdigheidszadel is langer en maak je vast onder de zweetbladen van je zadel. Voor het springen en crossen kan je kiezen voor een singel met buikflap. Deze voorkomt dat je paard zichzelf met de hoefijzers (en eventueel proppen) onder zijn voorhoeven beschadigd of aantikt boven de sprong. Beide modellen zijn ook leverbaar in een anatomisch model. Anatomische singels zijn gemaakt uit leer, nylon of neopreen en kunnen zijn gevoerd met (kunst)bont. Modellen met kunstbont zijn extra zacht en comfortabel voor je paard. Het is belangrijk je singel altijd goed schoon te houden om schuurplekken door zand of vuil te voorkomen.

Horze heeft anatomische singels in het assortiment van; Celtic EquineChrist, Collegiate en Kentucky

Het doel van een singel is om het zadel stevig op zijn plaats te houden zonder dat het een oncomfortabele druk op de buik van je paard geeft. Gewone singels zijn recht, anatomische singels hebben een iets gebogen vorm waardoor je meer ruimte kan creëren achter de ellebogen, hierdoor krijgt je paard meer bewegingsvrijheid. Daarnaast bevorderen ze een stabiele ligging van je zadel. Horze heeft zowel anatomische dressuursingels als anatomische spring- en veelzijdigheidssingels in het assortiment. Aangezien elk paard verschillend is hoeft een anatomische singel niet per definitie de beste keuze te zijn voor je paard. Het ene paard past het ene model singel beter waar voor een ander paard het andere model goed zit. Over het algemeen moeten bij elk model singel de gespen aan beide kanten op dezelfde hoogte zitten. Een singel met bont of schapenvacht is super zacht en zorgt voor extra comfort bij je paard.