Onze zomersale is hier! Bespaar tot 40% aan zomerartikelen. *
Bespaar nu
* Campagne informatie

Hoefsmidgereedschap

Hoefsmidgereedschap is speciaal ontworpen voor bij het beslaan van de paardenhoeven. Stalgereedschappen waaronder raspen, tangen, hamers en messen zijn hier beschikbaar.

Filter
Filter
Wis alle
Sorteren op
Merk
Kleur
Maat
Prijs
Prijs
Jouw filters:
62 items

Hoefsmidgereedschap helpt je de hoeven van je paard te onderhouden.

Hoefsmidgereedschap van Horze is beschikbaar voor professionals en amateurs. Hoewel het beslaan van paarden het best kan worden overgelaten aan een professional, is het altijd handig om een nijptang of rasp bij de hand te hebben in een noodgeval, of als een hoefijzer los zit. Een eenvoudige smeedhamer kan je helpen om een losse nagels op zijn plek te houden, totdat de hoefsmid arriveert om het helemaal netjes op te lossen. Het losmaken van een los zittend hoefijzer kan het verschil betekenen tussen een veilig paard zonder hoefijzers, of een bezoekje aan de dierenarts. Als een hoefijzer dusdanig loszit dat het schade kan veroorzaken, kan je deze, met de juiste instructies veilig verwijderen totdat de dierenarts of hoefsmid arriveert om de hoef te repareren.

Stalgereedschap is een must voor de gereedschapsset rondom de boerderij.

Werk efficiënt met gereedschap in je stal om je paarden veilig en tevreden te houden. Een goede visiteertang kan worden gebruikt door de getrainde staleigenaar om te controleren op kreupelheid en te bepalen of een bezoek aan de dierenarts nodig is. Een eenvoudige visiteertang kan helpen bepalen of je paard in staat is om te lopen, en kan kreupelheid in de toekomst voorkomen. Door het klemmen van de zool van de hoef en het aanbrengen van zachte druk, kan de tang een gevoelige plek op de hoef lokaliseren, of een abces identificeren. Verstel stijgbeugelriemen, halsters en andere verstelbare riemen met een gaatjestang. Het gat is verstelbaar in 5 instellingen, zodat je precies de gewenste grootte kunt instellen. Dit gereedschap is ideaal voor het maken van een persoonlijke pasvorm, van ceinturen tot stijgbeugelriemen tot sporenriemen.