Halsters & Halstertouwen Horseware

Halsters & Halstertouwen Horseware

3 items
Horseware Amigo Halster

Horseware Amigo Halster

€ 29,95
(2)
Horseware Rambo Micklem Halster

Horseware Rambo Micklem Halster

€ 98,95
Direct leverbaar
Horseware Amigo Onderlegde Halster

Horseware Amigo Onderlegde Halster

€ 83,95
(3)

Koop Halsters & Halstertouwen op horze.nl

Op horze.nl kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes & aankopen op account

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Halsters en halstertouwen - een musthave voor iedere paardeneigenaar

Als paardeneigenaar heb je altijd een goed passend en stevig halster met een halstertouw nodig voor je paard of pony. Je gebruikt een halster en halstertouw om je paard mee te begeleiden in en om de stal, van en naar de weide, tijdens transport op de trailer of vrachtwagen en je zet je paard er gemakkelijk mee vast. Ook als je paard of pony niet wordt bereden is het alsnog noodzakelijk over een degelijk en goed passend halster en halstertouw te beschikken om je paard of pony te kunnen verzorgen, maar ook om het vast te kunnen houden bij bijvoorbeeld de hoefsmid of dierenarts.

Een goed passend halster is belangrijk

Een halster moet comfortabel zitten en goed passen. Een te groot halster waarvan de neusriem te laag op de neus ligt kan pijnlijk zijn, helemaal als er druk op komt. Daarnaast kan je paard zich er in paniek situaties uit wringen met alle gevolgen van dien. Een te groot halster kan gaan schuiven over het hoofd en langs de ogen van je paard en voor schuurplekken of wondjes zorgen. Een te klein halster kan te dicht onder de ogen liggen, knellen en drukplekken veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat je niet alleen een passend halster hebt voor je paard, het moet ook correct worden afgesteld voor optimaal comfort en veiligheid. 

Halstertouwen - pure noodzaak 

Een halstertouw maak je vast aan de ring onder de kin van je paard. Een halstertouw in niet alleen noodzakelijk om je paard mee vast te kunnen zetten, maar ook voor het begeleiden en vasthouden van je paard heb je een halstertouw nodig. Je paard rechtstreeks aan het halster vasthouden kan ervoor zorgen dat je hand vast komt te zitten als je paard plotseling schikt. Dit kan voor gevaarlijke situaties en vervelende ongelukken zorgen. Halstertouwen zijn gemaakt van stevig materiaal en voorzien van een musketon of een paniekhaak. De meeste halstertouwen zijn rond en geschikt om je paard mee te begeleiden en vast te zetten. Ze zijn er in verschillende lengtes en in de mooiste kleuren. Zo match je ze perfect bij je halster en deken. Er zijn ook platte geleidelijnen, ook wel presentatielijnen genoemd. Geleidelijnen zijn speciaal gemaakt om je paard mee te begeleiden en niet om je paard mee vast te zetten. Geleidelijnen zijn gemaakt van leer of nylon en in sommige gevallen voorzien van een ketting aan het uiteinde. Een geleidelijn met een ketting wordt vaak een hengstenketting genoemd. 

Verschillende soorten halsters - touwhalsters

Touwhalsters zijn ideaal voor het gebruik bij het trainen vanaf de grond en leverbaar in zacht maar stevig nylon touw. Touwhalsters zijn volledig verstelbaar en makkelijk in gebruik. Knoop de knopen van het touwhalster op de juiste drukpunten van het paardenhoofd voor maximale controle en reactievermogen met behoud van een paardvriendelijke inwerking en veiligheid. Touwhalsters worden al jaren gebruikt door westernruiters, maar ook eventing-, dressuur- en springruiters maken er steeds meer gebruik van. Wanneer een paard goed reageert op grondwerk met een touwhalster zal ook zijn verdere training meestal makkelijker verlopen.

Verschillende soorten halsters - leren halsters

Leren halsters zijn stevig, duurzaam en elegant voor gebruik naar een wedstrijd of gewoon rondom de stal. Ze zijn verkrijgbaar in goede kwaliteit zacht en soepel leer en hebben een klassieke uitstraling. De neusriem en het kopstuk zijn zacht onderlegd voor optimaal comfort. Je kan kiezen voor een leren halster met zilverkleurige of messing goudkleurige gespen. Horze heeft leren halsters op voorraad in verschillende uitvoeringen en stijlen. Onderhoud je leren halster met speciale lederonderhoud artikelen voor een lange levensduur. Tegenwoordig kan je ook kiezen voor een (diervriendelijk) artificieel leren halster. Artificieel leer absorbeert geen vocht en vuil en scheurt en verkleurt niet. Maak deze halsters niet schoon met glycerinezeep maar gebruik voor deze soort leer een speciaal schoonmaakmiddel. 

Verschillende soorten halsters - nylon halsters

Nylon halsters zijn verkrijgbaar in zeer veel stijlen, kleuren en modellen. Kies voor een halster met strass steentjes, contrasterende kleuren, borduursels of glitter; Horze heeft voor iedereen de ideale keuze. Nylon halsters zijn super stevig en gemakkelijk te reinigen. Sommige nylon halsters zijn verstelbaar aan alleen het kopstuk waar anderen ook aan de neusriem verstelbaar zijn. Ze zijn er zonder onderleg, met een gevoerde neusriem en kopstuk en bij sommige halsters zijn eveneens de bakstukken gevoerd voor optimaal comfort. Nylon halsters zijn onderlegd met bijvoorbeeld neopreen, fleece, suède of (kunst) bont. Daarnaast zijn er nylon halsters welke volledig zijn voorzien van (imitatie) bont. Let op dat deze halsters minder geschikt zijn voor gebruik bij nat weer op de weide. Doordat het (imitatie) bont zich vol zuigt met vocht kunnen ze averechts werken en juist voor vervelende schuurplekken zorgen. Zoek je een halster voor op de weide? Dan is eentje met bijvoorbeeld een voering van neopreen beter geschikt. Het is echter altijd het beste het halster van je paard helemaal af te doen op de weide als dit mogelijk is. 

Halsters en halstertouwen van de beste merken

Horze heeft zoveel keuze dat het bijna onmogelijk is om te kiezen. Kies een halster uit onze Horze collectie of shop er eentje van bijvoorbeeld; Eskadron, Kentucky, Le Mieux, Bucas, Horseware en Schockemöhle.