Tot 60% korting op Horze, B Vertigo en veel andere topmerken! *
Bespaar nu

Paardenvoeding

Paardenvoeding is samengesteld voor prestaties en gezondheid. Wij bieden essentiële paardenvoeding voor je hele stal met onze gevarieerde voedingsopties.

Filter
Filter
Wis alle
Sorteren op
Merk
Prijs
Prijs
Jouw filters:
7 items

Paardenvoeders zijn ontwikkeld om essentiële voedingsstoffen te bieden aan de dagelijkse inname van je paard.

Paarden in het wild kunnen overleven op gras en ander plantaardig voedsel, maar tamme paarden hebben hooi en ander gemakkelijk verteerbaar voedsel nodig. Het is een kunst om graan, haver en gecombineerde voeders veilig te voederen met de juiste voedingsstoffen. Horze biedt zorgvuldig samengestelde voeding aan om de juiste balans van voedingsstoffen aan je paard te geven. Of je nu voedert voor maximale prestaties, fokken of ontspanning, paarden moeten worden geëvalueerd om te bepalen welk type voeding en eiwitgehalte het beste voor ze is. Veilige geconcentreerde voeding is essentieel om te zorgen voor goede voedingsstoffen, en om de kans op koliek en andere ziektes te verminderen. Paarden moeten altijd genoeg fris, schoon water krijgen, gecombineerd met goede kwaliteit hooi of wei.

Paardenvoeding is een basisbehoefte voor de paardeneigenaar.

Paardensupplementen kunnen worden gebruikt om prestaties te verbeteren, of om ervoor te zorgen dat het paard de dagelijkse benodigdheden binnenkrijgt voor een gebalanceerd dieet. Het toevoegen van een gewrichtssupplement kan stijfheid en pijn verlichten, en flexibiliteit en bewegingsbereik verbeteren. Voeding voor het verbeteren van een doffe vacht kan toegevoegde essentiële oliën bevatten en bloedsomloop stimuleren. Veel paarden kunnen prima leven van alleen weidegras en hooi, en vinden balans in hun behoefte aan voedingsstoffen; anderen hebben toegevoegde vitaminen en supplementen nodig voor optimale gezondheid. Veel hiervan is genetisch bepaald, maar soms kunnen omgevingsfactoren dit verstoren. Een paard onder zware inspanning kan baat hebben bij extra vitaminen en elektrolyten om de mineralen te vervangen die zijn gebruikt bij de inspanning. Horze biedt allerlei mogelijkheden voor voeding, maar het is altijd het best om de behoeften van je paard te bespreken met je dierenarts.